lördag 30 juni 2012

BMX SM 2012

Vilken dag, vilka heat, vilket väder, vilken spänning, vilken underbar familj jag har!! SM har i dag körts i Malmö och givetvis var vi på plats. Vädret har varit kanonfint, helt underbart att solen visat sig hela dagen och vi fick lite mer solbränna=)





 Max fixar och grejar med lite av varje, är ju en lång dag för honom, så vi ser till att ta med lite bilar, grävskopor och annat som han kan leka med.
 Mental uppladdning.....
 Riktigt, riktigt varmt och soligt!
 Dagen har flutit på bra, heaten rullade på i bra tempo och det var inte en massa förseningar. Blev två olyckor tyvärr där en av dem slutade med ambulansfärd. Detta tar ju lite tid men alla som är där hoppas bara att det går bra för den drabbade.

Nicke fick verkligen motstånd i dag då några "gamla" elitcyklister kom och ställde upp, så dagens placeringar kändes extra bra för honom när motståndet var som  hårdast. Nicke kom 3-3-2 i sina heat och Markus 2-2-2 i sina. Båda kom till A-final där Nicke vann och Markus kom trea.

När alla heat är körda är det skönt att få plocka av sig alla skydd och tävlingskläder. Markus ville ha sin Gantofta-innebandy-tröja på sig!
 Vid prisutdelningen spricker jag nästan av stolthet, min älskade Markus kom trea i SM!!
 Dagens första pris är Nicke (och vi andra också så klart) lite extra stolta över då han inte har vunnit SM tidigare (det har varit Svenska cupen), så med stor stolthet fick han stå överst i dag!
 Man kan göra lite olika saker med en cykel.....tex rulla sten från däcken!
 Grattis mina älskade grabbar!
 Ni är värda ett dopp!

onsdag 27 juni 2012

BMX & Hembygdsparken

I dag styrde vi bilen mot Munka Ljungby och bmx banan, i sällskap med Ella, Gabriel och Nickes föräldrar. Vi packade cyklar, hjälmar, skydd, grill, kläder och lite gott att äta, så kunde vi ha en heldag ute! Markus är redo att träna inför SM på lördag!


Max hade sin cykel och hjälm med och han CYKLADE verkligen!! Herre gud vad ungen har benstyrka, vilja och jäklar anamma!

 Han provade tom att starta vid grinden i dag. Nicke stod där uppe och hjälpte honom, sen har jag sprungit med honom runt banan eftersom där är tre av de största backarna som han inte kommer upp för själv. Det blev rejält med träning för mig också!
 Mina älskade cykelkillar!
 Sen blev det dags för lunch - grillad korv!
 Klart man är hungrig när man har cyklat mycket...
 Vi var på banan i tre timmar och sen körde vi till Hembygdsparken i Ängelholm för lek och titta på djuren.

 Inger, Bosse, Markus, Gabriel, Ella & Nicke!
 Linbanan är superkul!
 Vi fikade lite liggandes på gräset, jag och Max hade ju bakat rabarberkaka i går!
 Vi tittade på grisarna....
 ......kikade i önskebrunnen hos grodan......
 ....matade Bambi & co!
 Det blev en glass innan hemfärden, ska ju vara många sådana när man har sommarlov!


En härlig dag med familjen och en av de dagarna man minns lite extra mycket när vi kryper in höst igen. Eller är det höst redan? Vädret är verkligen underligt....

Det blev grillat i kväll och sen lite fotbollsspel och cykling i vändzonen (lyxigt att bo som vi gör=). Plötsligt så cyklade Max på Gabriels tävlingscykel, som om han inte hade gjort annat!! Grabbarna Johansson har verkligen cykling i blodet och det är stolta föräldrar som står med stora leenden och tittar på.

söndag 24 juni 2012

En regnig söndag i juni...

 ......kan man glädjas åt sin nyinköpta blus....

.....ha grillunch med fantastiska vänner som Helen, Louise och syrran.....

 .....äta gott i uterummet (lilla Emil hamnade bakom en flaska dock men pappa Daniel fastnade i alla fall )....
 ......ha kul och leka med Oscar.....
 ......man kan äta vid eget bord med bordsdam......

 ......få ta emot en stor påse med godsaker........
......sen kan man ta en 6 km  powerwalk i ösregnet och njuta av den friska luften och bra musik i öronen. Sen kan man avsluta med en fotbollsmatch på tv, DET kan man en regnig söndag i juni!

lördag 23 juni 2012

Midsommar

Det var ju inte oväntat att vädret inte skulle vara så fint i går på midsommarafton, det har ju stått på varenda löpsedel och pratats om i dagar. Men om vi skulle låta vädret styra våra liv, fester eller semestrar så vore det bra trist. Det man inte kan påverka ska man inte lägga mycket energi på, det är min filosofi.

Vi hade bestämt att fam Lövgren, Ella och Gabriel skulle komma till oss i år. Vi åt lunch med Filippa, Fredrik och Noah strax efter 12, det blev lite baguetter i all enkelhet. Sen klädde vi på oss regnkläder och gick bort till firandet här i byn. När vi var på plats så slutade det att regna!

Nicke, Fredrik, Filippa och Noah! Ella och Gabbi anslöt till firandet när de kom med tåget till Gantofta.


 Det finns alltid fiskdamm....
 Jag och Max dansade, det var det dock ingen av gänget som anslöt till. Men när lekarna kom i gång så var Markus framme direkt! Det hoppades säck....
 ....och Max var inte sämre han!
 Dragkamp är alltid det tuffaste och mest laddade. Man SKA vinna....
 Max drog också minsann!
 Sen bjuder jag på en fighting-min av dess like! Trots min och Filippas insats så förlorade vi....
 När det var dags för männen i byn så var det blod, svett, tårar och fult spel;-) Gud vad vi skrattade! Första provrycket blev snabbt avklarat då andra sidan hade bestämt att släppa direkt.....Sen blev det två hårda fighter och vid sista draget var det Nickes sida som släppte=) Alla goa, glada och lite blöta!
 När vi kom tillbaka så stod det en fantastisk blomsterbukett på trappan. Den fick vi från grannarna, Åke och Birgitta, vilket värmde lite extra. Fina Åke fick ju en hjärnblödning för några månader sedan och han kämpar på för att komma tillbaka. Birgitta är ensam med hela huset och trädgården så givetvis är vi där och hjälper till så mycket vi kan. I går var Åke hemma på permisson och det var så himla härligt att få krama om honom, höra hans goa skratt och prata i kapp lite!
 Vi satte igång med lite lekar, alla planerade för att fungera inomhus! Vi sög upp godisbilar från en burk och dessa skulle sen hållas uppe i sugröret med hjälp av luften tills de släpptes i nästa burk.

Det blev även innebandy straffar, kast med boll i korg, frisbee på pinne och tipsrunda. Hur kul som helst att aktivera oss lite innan all den goda maten skulle intas.


 Lite senare på kvällen, efter jordgubbar och glass, så började Max och Noah att leka med sina vattensprutor. Det började oskyldigt, gick över till fullt vattenkrig med alla barnen för att avslutas med bad i poolen!
 Tusen tack alla för en härlig midsommarafton, det gjorde vi bra!

I dag var det sovmorgon i huset, Markus gick upp 8.30 och Max 9,30!! Det blev en lugn förmiddag med lite plock och disk, sen bestämde vi oss för att åka till Helsingör. Vi strosade till torget där det blev röda pölser.
 Jag hittade två fina tröjor på H&M, Nicke köpte en keps, Max en vattenpistol och Markus en stor Manchester city flagga till rummet. Alla nöjda och glada!
Det blev en löprunda för Nicke och crosstrainern för mig innan vi åt kvällsmat, nu väntar fotboll på tvn. Markus håller på Frankrike så vi får se om han somnar lycklig eller inte i kväll=)