söndag 29 juli 2012

Summerrace 2012

Vilken fantastisk helg vi har haft, synd att den är slut! Men det är ju som Alfons Åbergs farmor säger "man måste ha tråkigt för att sen kunna ha roligt igen".

 Det har ju varit festival i Helsingborg torsdag till lördag, men det är inte så lockande alls tycker vi. I torsdags kväll gjorde vi det här i stället....



 I fredags jobbade både jag och Nicke så när vi kom hem satte vi full fart med sista packningen och sen körde vi till bmxbanan för att campa där hela helgen under Summerrace. Helt underbart väder fick vi, varmt och soligt!

Grillat så klart!
 Grabbarna älskar verkligen att vara ute med husvagnen och vi invigde vårt nya bord och nya stolar!
 Godkänt enligt Max!

 Hela "Ängelholmsgänget" som campade där hade satt vagnarna så att det blev en "innergård" där det dukades långbord och vi kunde umgås.
 I går var det deltävling 1, i strålande sol och 28 grader och Markus som fick köra i klassen 8-9 år kom fyra. Superbra presterat som vanligt, inte lika lätt att knipa pallplats när man får tävla med de äldre grabbarna.
 Nicke knep första platsen och som vanligt är Max med och hämtar medaljen!
 Max pratade allvar med Caroline Hindmo (svensk mästarinna i elitklassen) och var mycket intresserad av hennes prischeck......
 På kvällen var det fest med god mat, musik och mycket prat med alla fina vännerna. Alla barnen cyklar konstant, på banan och vid sidan av, de håller på från det de går upp till de går och lägger sig. Oavsett åldrar så är de tillsammans hela kvällen, underbart att se hur fint de leker, cyklar och busar tillsammans. Men man blir ju trött.....
 ....lite morgonmys.....
 I dag var det deltävling 2 och det var lite svalare. Markus kämpade på i samma klass, här trea i bild.
 Hela Markus gäng!
 Nicke ledda alla och heat och vann alla heat.....
 Kusin Micke och hans assistent Kajsa kom och tittade i dag!
 Det var prisutdelning för både dagens tävling och totalplacering, Nicke hittar upp med hjälp av Max!
 Markus slutade på en total fjärde plats, min älskade, duktiga påg!
När allt var slut körde vi hem med husvagnen, tömde och städade ur den för sen kom familjen Johansson för att låna den några dagar. Vi jobbar i morgon igen och det är dags för grabbarna att komma tillbaka till rutinerna. Markus ska till fritids och Max till dagmamma Ingrid, kan bli kul att se hur de ska komma upp i tid nu när de är på sommartid och brukar sova till 8.30! Men det blir kul för dem att träffa lite kompisar igen och det blir mjukstart med fyra dagar, Nicke är nämligen ledig på fredag. Nästa tävling då? Redan på fredag drar vi till Kungsbacka och NM, ska bli grymt spännande att följa grabbarna i så stor tävling!

onsdag 25 juli 2012

Het dejt & utlånade barn!

Vilken härlig sommarhetta vi har, otroligt skönt! Vi har visserligen jobbat, men grabbarna har fått vara på stranden med farmor och farfar och sen har jag och Nicke njutit riktigt mycket i kväll.

Markus och Max kom till jobbet vid 15 tiden och sen mötte Malin upp där för att hämta dem, Ellen och Albin (som sommarjobbar hos oss nu). Grabbarna har längtat efter denna dagen och haft nedräkning i flera dagar. Markus har sovit hos kusinerna förr, men Max har aldrig sovit borta alls. Glada i hågen åkte de med till Lerberget för att sova där till i morgon.

När jag slutade så körde jag direkt till Maxi och handlade och jag och Nicke kom nästan hem samtidigt. Vi packade en god picknick och badkläder och cyklade ner till bryggan på Råå. Vi badade en lång stund och åt sen gott!




 Vi cyklade sen mot Rydebäck och upp vid Rya golfbana. Vilken utsikt!

 Det har varit en underbar sommarkväll och riktigt mysigt att faktiskt bara vara vi två=) Jag har fått många fina sms från Malin, grabbarna har badat, ätit pizza och sen byggt sandslott!

I morgon väntar nya äventyr för Markus och Max med kusinerna och vi kan jobba med vetskapen om att våra barn får ha det så bra som barn ska få ha det. Tack älskade syster med familj för att ni finns för pojkarna!

måndag 23 juli 2012

Vänskap & sommarkväll

I dag har Max varit hos bästa kompisen Noah hela dagen. Underbara Fredrik har tagit hand om grabbarna hela dagen, från 11 till 16! De har badat, busat och haft hur roligt som helst. Fick en bild på badpojkarna=)

Jag kom hem vid 16.30 och då var Fredrik här och lämnade av Max, en timme senare såg det ut så här......Max var helt slut! Vi fick kämpa för att väcka honom, det går inte att somna för natten kl 17.30.....

 Vi gick en runda tillsammans i kvällssolen, underbart väder!
 Efter promenaden stannade vi på fotbollsplanen och spelade lite fotboll.

Underbara sommarkvällar med familjen!

söndag 22 juli 2012

Jobbvecka & underbara helg!

Då var det söndageftermiddag och en hel vecka har passerat igen.Både jag och Nicke jobbar ju nu så mina underbara svärförldrar tar hand om grabbarna de här två veckorna. Inger kommer ut 7.30 när Nicke kör och sen gör de lite av varje med Markus och Max. Markus har lekt hos kompis någon dag och sen har de varit hos Ella och Gabriel en dag.

Det är mycket kickåkning för Markus del och lyckan var stor när jag ordnade en plåtkant till hans pall, nu kan man göra fler trick!  

I fredags kom Gabbi till oss för att sova över. Vi var ute nästan hela kvällen och sen avslutade de med Fifaspel på Markus rum. Sköna stilar!
 Lite tokiga miner så blir tandborstningen roligare!
 Fina Gabbi sov gott hos kusinerna, helt nyvaken och go!
 I går fick vi för oss att åka för att köpa utemöbler som vi kan ha med när vi är ute med husvagnen. Det blev Biltema, Haraldnyborg, Rusta och Jula innan vi var klara. Grabbarna fick lunch på Mc donalds och var hur nöjda som helst=)
 När vi kom hem klippte Markus hela vår gräsmatta, minsann rejält svettigt när solen gassade!
 Max klippte minsann också!
 Sen kan man ju ta en paus......
 Vid 18 tiden kom Mats och Milli till oss. Vi hade en fantastiskt mysig kväll tillsammans och det är så roligt att prata, äta gott och Markus har ju sin stora idol i Mats. Det blev lite "MMA-fighting" i trädgården!


 I Millis superfina mage finns en liten bebis och Max klappade fint!
 I dag har det varit dags för den årliga Gantoftaträffen med fina vänner och goa barn. Tyvärr kunde inte alla komma i dag, men det har varit härligt att ha Therese och Nina här med alla barnen! Det har spelats Beyblade.....
 ....min guddotter Lova sprang för fullt för att åka på "glidaren"......
 ......Max har badat.......
 .....nästan hela gänget är i poolen.....
 ......Markus i full karriär!!
 Lunch på filtar i solen, korv med bröd smakade riktigt gott tyckte barnen!
 Vi har mumsat på pastasallad (utan kassler som jag glömde lägga i;-), pratat massor (börjar få stora barn nu när vi kan sitta stilla längre stunder) solat och haft en helt underbar dag tillsammans.
 Alla dessa ungar som vi alla hade lite extra svårt att få till, ledde till vänskap på nätet som är stark än i dag, så många år senare. Tack för att ni finns tjejer, ni betyder otroligt mycket för mig!
Nu blir det en lugn kväll med familjen, lite gott att äta och sen drar en ny vecka igång i morgon. Inger och Bosse hjälper oss denna veckan också och den bjuder på mer sol om man får tro väderprognosen, så nu blir det lite stranddagar för grabbarna. På onsdag ska båda sova över hos storasyster Malin, det blir första gången som Max sover borta! Han verkar redo, men är jag;-)?