lördag 29 december 2012

 Julhelgen var over and out och vi har jobbat torsdag och fredag. Jag älskar julen, njuter under hela advent, ser glädjen i grabbarna när tomten kommer, mumsar på julmat någon enstaka gång - sen är jag klar med julen! När annandagen är slut så är julen helt slut för mig och jag tar gärna bort julsakerna snabbt, men granen får stå över nyår och stakarna i fönstret någon vecka in i januari.

Nickes mamma kom till oss vid 7.30 när Nicke körde till jobb och sen har hon passat grabbarna. Markus har lekt hos en kompis lite i torsdags och i går var de i stan en sväng hos Ella och Gabriel. Så de fick gjort lite av varje under tiden vi jobbade men nu håller vi ledigt igen!

Vi skulle vara hemma över nyår men i torsdags ringde våra vänner och sa att deras resesällskap har fått vattkoppor och kunde inte följa med, så nu fanns det plats om vi ville med. Från början kunde vi inte åka, även om vi ville göra en repris på förra årets härliga nyårshelg, för Nicke skulle jobba nyårsdagen. Vi sa att dom fick boka utan oss så att de inte missade stuga, när sen Nicke fick ledigt, hade de bokat och så tyckte vi det blev för dyrt med egen stuga och bestämde oss för att vara hemma. Nu blev det så här och man kan inte annat än dra lite på smilbanden - det var helt enkelt meningen att vi skulle med till Lalandia!

I går höll vi fredagsmys med hemgjorda hamburgare och filmen Shrek på tv. Vi älskar den gröna, snälla Shrek och åsnan är galet skön!


I dag har vi varit på Maxi och handlat, Nicke har varit på Systembolaget och lite nyårsraketer är inhandlade. Mamma har varit här och ätit lunch med oss och vi fick pratat lite, supermysigt!
I kväll blev det Shrek 2 på tvn och snart är vi väl gröna hela familjen! Markus har varit på kalas på Jutan 17-19 och han har cyklat och kört kick, det han älskar mest av allt att göra. Man blir smutsig och svettig - men den nöjda minen säger allt!


I morgon bär det av till Lalandia och där ska vi mysa i stugan, bada hela nyårsafton, leka på Monkey Tonkey land, spela spel, äta gott och fira nyår på bästa tänkbara vis, med bästa tänkbara sällskap!

Jag önskar alla ett riktigt Gott Nytt År och jag hoppas att 2013 blir ett fint år!


onsdag 26 december 2012

 Julen har varit både mysig, lugn och festlig och vi har ägnat dagarna åt grabbarna. Vi har fått lite av varje, både lugnt och mysigt med bara vi fyra och sen stor och festlig julafton med många nära och kära.

På julafton blev det frukost i soffan till sista avsnittet av julkalendern, en liten promenad och så spelade vi ett spel innan vi gjorde oss i ordning för att åka till Lerberget.

Mina älskade grabbar!

 När vi kom till storasyster så var granen på plats och det fanns redan många paket där!
 Vi gjorde ett tappert försök att få till en julbild med hela familjen, jag förväntar mig dock att bilderna Julia tog är av bättre kvalite än de med min mobiltelefon!
 Vi var 17 stycken som firade i år och det är hela min sida av familjen. Det är storasyster Malin med hennes man Janne och deras barn Ellen och Albin, mamma, pappa och hans fru Lena, Christian (ingift bror!) med sin sambo Madelaine och deras två grabbar samt Julia och hennes Tommy! Vi såg på Kalle Anka och fikade först.
 

 Milton och Max!
 Ellen & Albin myser med lilla Melvin!
 Efter Kalle Anka kom tomten - SOM barnen hade längtat (och tjatat...)!!


 Max fick sitt efterlängtade skepp "Skutan" från Jake och piraterna på tv!
 Grabbarna var nöjda och glada över alla julklapparna de fick och vi vara alla sen superhungriga och högg in på en fantastisk buffé!

 Vi fick alla plats i vardagsrummet, det kräver sina ytor när 17 stycken ska äta!

 Markus och Max fick ett hockeyspel av mormor och det var en given succe!
 Massa gotter blev det sen....!
 Vi hade en härlig julafton och jag är så glad och tacksam över min stora, fina familj. Vi körde hem strax efter 22 och släppte av mamma på vägen hem, så vi landade i Gantofta lite innan kl 23.

I går var det riktigt juldagsmys som sig bör -hela familjen i mjukisbyxor till lunchtid, det spelades vanliga spel, wiispel och hockeyspel, strötittades på tv och åts lite ris ala malta till lunch.
 Julklappar packades upp och Markus drömmer nog en och annan dröm om sitt favoritlag Manchester City!
 Vid 16 tiden kom Nickes familj för att äta middag och spela julklappspelet. Vi bjöd på potatisgratäng, skinka och sallad och hade dukat med Markus egengjorda servettringar!
 Måste ju visa min fina julklapp som jag fick av maken!
 Vi spelade julklappsspelet och det är alltid lika roligt. Alla paket på bordet och så slår vi med tärning. Vid etta eller sexa får man ta en paket och när de är slut på bordet får man börja ta av varandra.

En mysig kväll som slutade i soffan med ännu mer gott på bordet, mycket prat och mys. Vi rundade av vid 21 tiden och sen blev det ryggläge och "Dödligt vapen" på tv för oss.

I dag jobbar Nicke och jag är hemma med grabbarna. Markus stannade hemma med kompisen Emma medan jag och Max körde en snabb runda till stan för att hämta ett paket till jobb och köpa ett nytt strykjärn på ÖB (illa när det man har går i sönder...) Nu leks det för fullt här i huset, Markus, Max, Emma och Gabriel busar, spelar data, lyssnar på musik, leker actionhjältar - allt i en salig blandning!

Nu ska vi jobba torsdag och fredag och då rycker farmor och farfar ut och ställer upp med passning av grabbarna, sen är jag helt ledig i nio dagar.

Önskar alla en god fortsättning!

söndag 23 december 2012

Nu har vi jullov och det njuter vi verkligen av. Vi har snoriga näsor, det hostas och febern kommer och går i huset, men det gör faktiskt inget! Vi är lediga och grabbarna slappar verkligen, trodde inte att de skulle kunna sitta inne och stilla så mycket som de har gjort de senaste dagarna. Just nu är datorspel det heta här hemma och det är inget som har lockat något speciellt innan. Max älskar att sitta bredvid Markus och se när han spelar...

....men ibland är det kul att spela själv också! Lite roligt såg det ut när de satt så här en stund i morse!

 Granen är på plats....
 ....och lite annat julmys som barnen gillar!
 Kylen är välfylld, julklapparna är inslagna, vi är tillsammans och vi njuter av julen med barnen.
 


 Vi är lyckligt lottade och jag önskar att alla får ha en fin julhelg med nära och kära. Vi myser hemma i dag på lilljulafton, det blir god mat och så ska vi spela Bingolotto till Markus stora lycka. I morgon ska vi åka till Lerberget och fira jul med hela min sida av familjen, vi blir 13 vuxna och 4 barn, härligt att vi alla kan fira jul tillsammans så här.

På juldagen kommer Nickes familj till oss och då blir det middag och så ska vi spela julklappsspelet.
Det blir en fin jul för oss och mitt i detta är våra tankar varje dag hos de som har den svåraste julen av alla framför sig. Var rädda om er och kramas extra mycket! Många julkramar från hela familjen Johansson!

onsdag 19 december 2012

Virus, baciller och bakterier har tagit över vårt hus! Nåja, det är kanske inte så farligt som det låter men det är lite av varje just nu som får hela familjen Johansson att inte vara 100% i form.

Markus var sjuk sön-ons i förra veckan, då hade han feber och var väldigt tjock i halsen. I söndags fick Max feber och jag har varit hemma med honom i tre dagar nu. Han har bara haft lite ont i halsen, men febern har kommit varje morgon och eftermiddag/kväll. Dock har han varit väldigt pigg ändå och inte haft det allt för jobbigt, men det är otroligt så fort det går från piggelin utan feber till slagen hjälte i soffan med drygt 38 i temp.

Jag har ont i halsen, men mest på morgonen och kvällen, varför är det så? Nicke har varit väldigt hes, men hans har övergått i förkylning nu. Markus toppar dock som igen har åkt på trista baskilusker och fått svinkoppor. Vi har aldrig haft det tidigare så jag reagerade inte först när han fick en prick på hakan. Den blev ganska infekterad och sen kom det en under läppen och kort därefter en under näsan. Nu började vi ana oråd och jag har varit i kontakt med VC både i måndags och i tisdags. Där fick jag rådet att hålla rent och köpa en salva på apoteket.

I dag tyckte jag såren var värre så jag bestämde mig för att jag SKULLE ha en tid till honom i dag, de får ge antibiotika antingen de vill eller inte. Jag kan förstå att man ska vara lite försiktig med det, men det är 2012, vi har mediciner som fungerar och man får se till hur ofta personen i fråga har fått det. Markus har kanske ätit penicilin 2-3 gånger i hela sitt liv, så jag ser knappast någon fara med att han får en salva med antibiotika i då. När vi kom till läkaren tog hela besöket max 2 minuter han sa bara glatt "det ser vi vad det här är" och vände sig om till sitt skrivbord för att lägga in receptet. Tack och adjö!

Max har varit feberfri hela dagen i dag (peppar, peppar) och är nu bara snorig och lite hostig. Vi vill inte skicka honom med det till kompisarna hos dagmamman, för att komma dit en dag och sen ska han ändå vara ledig på fredag, så han ska vara hemma i morgon med. I kväll kom det ett sms från Ingrid och nu har hon också åkt på barnens baciller och måste hålla stängt resten av veckan. Jag ska jobba på fredag är det tänkt, då är Nicke ledig och kan vara hemma med grabbarna. Blir en kort arbetsvecka, om det ens kan kallas det när man jobbar en dag?

söndag 16 december 2012

I går blev det lite snabbstart på dagen då jag fick hoppa ur sängen och bege mig till innebandyträningen med Markus. Nicke hade svår huvudvärk, som börjat redan i fredags kväll, och kände att han inte kunde ta ett pass med högljudda 8-åringar. Så jag begav mig dit med Markus och det var kul att vara med för en gång skull!

När vi vara klara där så körde jag och Max till Maxi och handlade, Markus lekte hos en kompis och Nicke körde och tittade på lite fotboll. Max leker i "minihuset" under tiden jag handlar och han sa till mig innan "skynda dig inte mamma"! Grabben älskar att vara där och leka en stund i stället för att springa runt med mig och vagnen.

Äntligen var då dags att träffa Sjöströms i går. Även Milli och Mats skulle kommit men nu blev det bebis i veckan i stället så de hade giltigt skäl att inte komma=). Ava var superfin i sin klänning som hon valt nu när det var "fest" i Gantofta!


Vi åt lite julmat i all enkelhet och givetvis ska man ha gröt till efterrätt då!

 Fina Sjöströms - Johanna, Ava och Jonas!
 Vi kom på att vi skulle ta en bild på samma sätt som vi gjorde när barnen var små. Spana in våra fina fyraåringar nu....
 .....och februari 2009 då de bara vara ca 5 månader!
 Något blygare när de nu är fyra år, så de ville sitta i egen pappas knä denna gången. Tusen tack fina ni för en mysig kväll!

I dag har Nicke jobbat 6-11 och jag och grabbarna tog en lugn förmiddag. Max hade lite feber i går när vi gick och la oss, så jag trodde han skulle vara sämre i morse. Men han har haft en temp på ca 37,8 hela dagen och varit lika pigg som vanligt i princip. På trappan hade nissarna lagt vars en film i tomtesäcken! Markus har varit på bowlingkalas några timmar och jag och Max fixade lite smörgåsar som vi körde ner med till Nicke som skulle sälja granar 11.30-14, direkt efter jobbet.
 Det var full rulle med försäljningen och alla intänkter går ju till Gantofta IF, givetvis ställer vi upp med några timmar där. Max tyckte det var roligt att gå runt där nere och han hittade en "stubbe" sa han!

När vi kom hem tog jag ett litet träningspass i källaren på crosstrainern och lite mag/ryggövningar. Mitt bäcken har gjort ont sen onsdags så jag har inte vågat innan, men det kändes bra i dag.

Ny vecka och jag tycker det är så mysigt att vi är i juletider! Jag får stanna hemma med Max i morgon, han somnade med 38.0 i kväll och han sa att han hade lite ont i halsen. Han har helt enkelt åkt på samma virus som Markus hade i början av veckan. Nu får vi hoppas att alla är friska till jul, men om det inte är så, så blir det nog jul ändå.

fredag 14 december 2012

 Två fina dagar, lucia och födelsedag! I går var vi hos dagmamma Ingrid på den årliga luciafesten, lika mysigt, trevligt och gott som alltid. Hela gänget gick luciatåg, alla åtta barnen! Max ser lite busig ut med tomteluvan på sned, längst till höger.
Maten är alltid himmelsk hos Ingrid, vi fick njuta av en julbuffé.

 Max och Noah - bästa kompisarna!
 Många härliga föräldrar, vi har alltid riktigt roligt ihop när vi träffas alla!
 Massa gott....
 Trött kille som lussat med kompisarna.
 I dag sjöng grabbarna för mig och jag fick paket på sängen. Det är svårt att önska sig saker tycker jag, men Nicke hade köpte nya svarta stövlar till mig, en ny mössa, lite hårsnoddar och Markus gav mig ett halsband. Jag har verkligen allt jag behöver, även om det så klart är lyxigt att bli lite firad.

När jag kom till jobb såg det ut så här!

 Jag fick massor med god choklad av Julia och Rasmus, en låda med luktegott från Body Shop av pappa och Lena och mamma hade köpt en tröja och ett halsband. Jag blev väldigt glad över all omtanke, jag skulle ju inte firas alls tänkte jag!
 I kväll var vi på O´learys med Filippa, Fredrik och Noah. En mysig kväll och jag är så glad över att få äta gott med så många fina runt om mig!

 Grabbarna uppförde sig exemplariskt, satt bla och lekte med bilarna vi hade tagit med. Men lite flört och bus med ett gäng tjejer vid ett annat bord hann de också med ;-)
 Helsingborg badar i julljus, hela stan är pyntad och det är verkligen vackert! I bakgrunden skymtar man Kärnan och den stora tomtemössan på tornet.
Jag har fått så många gratulationer i dag, både telefonsamtal, inlägg på Facebook och sms. Tack alla fina! Ett sms i kväll värmde hjärtat lite extra, att bli påtänkt av någon som kämpar för att orka ta sig igenom varje dag känns i hjärtat. Tack fina S.

Kvällen rundar vi av här hemma i soffan, båda barnen sover och vi hörde ända ut i vardagsrummet hur de snarkade gott. Jag är lyckligt lottad, underbart att få bli ett år äldre med min familj och alla fina som finns i min närhet.