söndag 25 augusti 2013

 I fredags mötte vi upp Filippa, Fredrik, Noah och Sam hemma hos dem, för att sen köra tillsammans mot Landskrona och båten som skulle ta oss till Ven. Det var första gången för grabbarna som de var där; Nicke var där senast när han gick i skolan och eftersom jag bara varit där som väldigt liten, minns jag inget alls av denna fantastiska ö. Redo för avfärd!

Man går på båten med cyklarna....

 .....sen kan man stå på soldäck under resan, eller ta en fika inne i kafeterian.
 Fredrik och Max ser till att vi lämnar hamnen ordentligt!
 Efter ca 35 minuters båttur var vi framme.
 Fredrik och Nicke hade sina cyklar med cykelkärra och Markus hade sin cykel med, men jag och Filippa gick med Sam och hans vagn. Perfekt att ha cykelkärra som vi kunde packa med mat och annan packning, samt att Max och Noah åkte i dessa (snälla grannar lånade ut sin till oss!). När vi kom fram hoppade jag, Filippa och barnen på bussen som tog oss till andra sidan Ven, medans grabbarna cyklade dit. Det blev full fart på Max och Noah när vi nästan var framme vid huset!
 Tummen upp - äntligen framme vid huset!
 Vi fixade tacos till kvällsmat och alla var lika hungriga efter resan dit.
 Efter maten tog barnen ett kvällsdopp i ett kallt hav, men de älskar att bada så få plusgrader är inget hinder.

 Huset vi har bott i ägs av Filippas familj och det ligger ända nere vid vattnet. Det är byggt i slutet av 1800 talet och är otroligt charmigt.


 I går begav vi oss ut för sightseeing på ön. Vi packade ner matsäck och badkläder och gav oss i väg, grabbarna på cyklar och jag och Filippa gick med vagnen. Vi kunde gena på lite mindre vägar så cyklade grabbarna lite längre och på detta viset möttes vi upp på nya ställen hela tiden.
 Vi tog en förmiddagsfika på campingen. Vissa såg till att gömma sig bakom de som är sötare =)
 Barnen har verkligen utforskat mycket dessa dagarna!
 Vi tog oss vidare och var bla vid Tycho Brahes Uraniborg där vi åt lunch. Utsikten är fantastisk var man än befinner sig.
 Lite cykelbus.....
 Vi gick upp till kyrkan St Ibbs!
 Utsikten där uppe var inte sämre den.
 Det är lätt att förstå varför så många väljer att gifta sig på Ven i just denna kyrkan. När vi var inne i kyrkan tände Max och Markus vars ett ljus för Tristan och gamla mormor.
 Det har badats en del, dock var alla överens om att det var galet kallt....!!
 Markus var som vanligt den som badade längst och han hittade en brygga som han kunde hoppa från flera gånger.
 Väl tillbaka till det fina huset med läget som nästan fick hjärtat att slå ett extra slag....
 Lite pilkastning och grillning....
 ....innan vi åt gott tillsammans i kvällssolen.

I dag har vi haft en lugn förmiddag vid huset, lite bad, pilkastning, solning och lunch innan vi lämnade huset för att ta oss till båten. I går blev det ca 8 km för mig och Filippa och i dag blev det ca 5 km så det har blivit gott om motion med bästa tänkbara sällskapet. Vi var vid båten ca en timme innan den gick, så vi passade på att äta glass från glassfabriken på Ven och den var verkligen riktigt god.

Sammanfattningsvis? Sol, bad, motion, skratt, god mat, familjetid, prat, umgänge, sevärdheter och avkoppling. En fin helg med våra vänner, som vi kommer njuta av i minnet länge. Vi har mycket att vara tacksamma för.

Best friends forever!

söndag 18 augusti 2013

Helgen har varit spontan, magisk, rolig, trevlig och blöt! I fredags morse fanns det ett meddelande från Daniel, där det stod "är ni hemma i kväll vi ska göra en spontantripp till Skåne". Eh....klart vi är hemma och öppnar vår dörr när sådant besök kommer! Jag och Daniel växte upp i Döshult när vi var små och våra föräldrar umgicks mycket. I dag är han trollkarl i Stockholm med sin egen fina familj och det är riktigt roligt att vi håller kontakten. Ett gig i Malmö kom plötsligt för honom och då bestämde de att köra ner hela familjen.

Vi hade bestämt att vi skulle äta kräftor, men eftersom vi inte visste exakt när de skulle komma så åt vi lite tidigare, men givetvis såg vi till att det fanns kvar godsaker när de rullade in strax efter kl 20.


Daniel....ja han är magisk i dubbel bemärkelse. Att ha en trollkarl i huset har ju sina fördelar, jösses så blåst man kan bli i sitt eget uterum. Ca 30 cm från hans händer. Stirra på det han gör. Och ändå inte förstå någonting......




 Vi fick se hur Rubiks kub kunde få helsidor av samma färg trots att den fem sekunder tidigare inte hade det, hur kortlek fick hål rakt igenom, hur mynt som nyss var i handen låg i den tredje instoppade plånboken och massa annat. HUR GÖR HAN?? Och nej, man får inte reda på det även om man är kompisar. Som öppnar upp sitt hem. Som bjuder på lösgodis. Som bjuder på frukost. Nope, inte ett ord han yppar! Nåja, ska kanske rota lite i den där plastkassen nästa gång?!

Ni får alla spana in nästa säsong av "Den itusågade kaninen" som går på SVT, nya avsnitt spelas in de kommande veckorna och vi lär absolut sitta bänkade. 

Vi gick till sängs vid 1 tiden och sen blev det mysig frukost tillsammans. Även vovven Kalle som var med verkade trivas på Fältgatan!
 Underbara Linnéa!
 Vid lunchtid var det dags för Ann-Elise, lilla Alexander, Daniel och Linnéa att köra till Malmö för gig, sen skulle de till Karlskrona för fler besök på sin lilla resa. Tack för att ni kikade förbi!

 Resten av eftermiddagen var här fortsatt fullt hus, Markus kompisar kom och större delen av dagen var huset fullt av härliga ungar. Jag och Nicke tränade innan vi gjorde oss redo för middag i Kvidinge hos Ida och Jonas. Jag missade att fota där, de som har köpt sitt hus och allt! Vi bjöds på supergod kycklinggryta, chokladpudding och annat gott. En mysig kväll i uterummet, massor med prat och under tiden spelade grabbarna Wii och underhöll sig med det. Tack fina ni för en fin kväll!

I dag var det dags för start på simskolan för Max. Som han har längtat, det var en fröjd att se honom så glad och förväntansfull.


 Det är små grupper (bara fyra i den Max går i) men i dag var de bara två stycken. Tyvärr var bästa kompisen Noah sjuk så han kunde tyvärr inte vara med. Max älskade att plaska, hoppa, leka, doppa huvudet, blåsa i vattnet, plocka upp ringar från botten och allt vad de nu hann med under 40 minuter!
 Markus har ju aldrig varit så glad för att simma och vi lät honom sluta i simskolan då han med nöd och näppe lärt sig att simma. Sen har han aldrig velat simma tex när vi är själva och badar(han kan men tycker det är tråkigt)  och vi blev faktiskt lite förvånade när han klarade skolans simundervisning under vårterminen eftersom vi sett hur skeptiskt han varit. Nåja, för att sporra honom och simma mycket så sa jag härom dagen "du får 10 kr för varje ordentligt simmad längd under tiden Max är på simskolan". Kan säga att jag rök på 100 kr i dag..........
 Älskade ungar!

I morgon börjar skolan för Markus del och det ska bli skönt att han kommer igång igen efter 10 veckors sommarlov. Vardagen rullar igång ordentligt och jag älskar att vi har en vardag med skola, jobb, dagmamma och aktiviteter. Helgerna är extra mysiga när man har jobbat. Nu kommer Markus ha fotboll måndagar och torsdagar, innebandy på tisdagar samt matcher på helgerna. Det är suveränt att vi har fotboll och innebandy här hemma i byn, vi behöver inte köra till några aktiviter. Max vill börja på gympan igen och jag tror det blir måndagar (har inte kommit ut tider än) och sen har han simskolan på söndagar. Härligt med full rulle och det är riktigt roligt att grabbarna gillar sport, vi kommer stötta dem oavsett vad de vill syssla med och jag sitter/står varje gång med ett litet fånigt, stolt leende på läpparna vad de än gör - bara de är så glada och lyckliga som de är.

torsdag 15 augusti 2013


 Markus har ganska länge pratat om att han vill ha en hamster, men vi har avfärdat det och faktiskt trott att det var en tillfällig nyck bara som skulle gå över. Men när han började leta burar på nätet, kom med kostnadsförslag och inte gav upp så insåg vi att det var dags för första husdjuret! En hamster är ett lätt djur att ha och även om den kräver omsorg, matning och lek, så är det inte som att ha en hund eller en katt. I går smsade han med Malin och som den fina moster hon är meddelade hon att han fick buren om det var ok med oss att han fick köpa en hamster. Gissa om Markus blev glad!

I dag körde vi till Familia och där köpte vi nya familjemedlemmen!


Vi köpte även spån, mat, hus, drickflaska, toalåda, och sand till den. När vi kom hem fick grabbarna själva fixa till buren.

 När allt var på plats var det dags att släppa ut honom i sin nya trevåningslya!
 Vi lät honom ta det i sin takt och när han hade gått ur lilla lådan kunde vi ta bort den.
 "Tjena, Messi heter jag!" Givetvis är det en fotbolls-hamster vi fick tag på ;-)
Han verkar vara en pigg och nyfiken liten krabat och i kväll har han gått upp i handen på oss när vi lägger mat där. Ska bli spännande att se hur tam han kan bli. Det bästa är dock att se lyckan och glädjen hos Markus och Max, de går verkligen in för att denna lilla kompisen ska ha det bra!

söndag 11 augusti 2013



I dag körde vi till Löddeköpinge för lite shopping. Vi älskar "Lager 157" och har bara varit i Höganäs butiken - tills i dag. Om någon har missat denna fantastiska affär, åk dit och ni kommer inte vilja handla någon annanstans därefter! Deras kläder är riktigt fina, bra kvalité och billigt. Jag köpte en kofta, en grå/grön tunika, tre linnen och en lite festligare tunika med insytt, lite glittrigt linne.


Numera köps nästan alla barnens kläder där och i dag var det mest Markus som behövde påfyllning. Jösses vad min påg växer, det som passade för två månader sedan kan han knappt få på i dag! Han fick två par jeans, ett par shorts, en piké, mössa och jacka. Jackan kostade 250 kr och man får två par jeans för samma summa, 250 kr. Snart är höstvindarna här och då behövs jeans igen (han har haft shorts sen i maj....).

 Max valde själv sina kläder i dag och det blev ett par shorts, en tröja och en mössa!

 Vi strosade ett varv inne på Center syd också, åt lunch och hade några mysiga timmar. När vi kom hem var Nicke ute och sprang en mil och då tog jag ett mag- och styrkepass samt lite jogging på löpbandet. När jag ändå hade ångan uppe så tog jag tag i mitt knäckebrödsbak. Jag fick ju otroligt goda knäckebröd i present av Sophie sist de var här och när de tog slut blev abstinensen stor.
Hennes recept har hon lagt på sin blogg http://med-barnen-i-handen.blogspot.se/2013/07/knacke-recept.html

Jag lyckades också och de blev kanongoda!




 Det är superlätt att slänga i hop och tog inte mer än 5 minuter, sen är det bara att trycka ut degen och strö flingsalt över. Ni måste prova!

Lite senare kom Ella, Marcus, Fredrik och Filippa och alla barnen. Det fanns otroligt mycket mat över sen dopet i går och vi fick alla njuta av detta även i dag.

Tusen tack för kvällsmaten i dag och lunchlådan i morgon!