torsdag 28 november 2013


I tisdags fick vi besök av ytterligare lite baciller i huset. Max var hos Noah och lekte på eftermiddagen och då ringde Filippa och berättade att han hade ont i örat. När Nicke kom hem från jobbet var han frusen och hade värk i kroppen, så jag tog innebandyträningen med Markus lag så kunde Nicke stanna hemma med Max. Det var roligt att träna grabbarna och det gick bra, jag fick godkänt!

När vi kom hem var Markus frusen och hade lite feber, Max sov redan och hade också feber. Natten till onsdag kräktes Max och vi trodde att värsta kräksjukan skulle komma till huset. Men tack och lov har det inte blivit mer och Max har varit pigg, men fått stanna hemma med Nicke. I dag fick jag ett besök på jobb av min lilla goding!


I veckan har vi börjat adventsfixa lite och i dag fick jag årets julkrans av Lena!
Lite adventsljusstakar har kommit fram, har tagit ett fönster i taget här på kvällarna med fönsterputsning och städ, det blir så mysigt när de är framme!
 I dag kom Markus hem med sin fågelholk som han har gjort på slöjden. Jag är riktigt imponerad över arbetet han har lagt ner, spana in takpannorna!


Dagens träning blev bänkpress och crosstrainer. Det ser verkligen inte så mycket ut på den där stången, men det blev 10x14 kg, 20x16 kg, 10x18 kg och 20x20 kg. Sen är armarna som gelé...
(Blev gott om plats i gamla pannrummet när tanken åkte ut, nu återstår målning och klinkerläggning.)


Avslutar med en solskenshistoria som mamma har fått vara med om i dagarna. Efter släktforsknings resultat och med ett stort mod skickade mamma ett brev till sin syster som hon aldrig har träffat tidigare. Denna syster blev lika lycklig hon, då hennes efterforskningar aldrig har gett några svar, men nu kunde hon ringa ett nummer där hennes storasyster svarade, min mamma. Fantastiskt att dessa två har hittat varandra och det går ju inte att ta miste på att de är syskon!
 
(Min fina mamma till höger, för er som kanske inte sett eller träffat henne=)

söndag 24 november 2013

Helgen kan sammanfattas med två ord - fotboll och kalas! I går var vi i Billesholm där det var fotbollscup och Gantofta ställde upp med två lag. Ååååååååh GANTOFTA!


Min fina påg brinner för fotbollen och det är riktigt roligt att se lagets utveckling. De har gått från att jaga bollen till att spela fotboll!


Lite vila mellan matcherna och så fick energidepåerna fyllas på. Det är tufft att spela fem matcher på raken utan mycket vila.

Max är inte intresserad alls av fotbollen så han roar sig med kompisarna under tiden.

Markus lag spelade två lika, en vinst  och två förluster, ett bra resultat som grabbarna och tjejerna ska vara riktigt nöjda med. Efter matcherna var det prisutdelning!

Det är lätt att hitta Markus bland alla barnen, han är alltid längst av alla!



När vi kom hem blev det träning och dusch innan vi körde till Ella och Marcus för att fira Marcus som fyller år i veckan. Redo för kalas!
Vi hade en supermysig kväll, åt tacos och spelade spel.
I dag har vi varit på fotbollsavslutning med Gantofta IF, jag är ju "lagmamma" för P9 så jag var på plats någon timme innan det började, för att fixa med fika, lotterier etc. Klockan 13.30 kom alla föräldrar och barn.
Philip Warren Gertsson kom och visade lite freestyle fotboll och delade sen ut priserna.
Markus lag!

Markus fick träningspris i år, fick sitt första förra året, (delas ut till den eller dom som tränat flest gånger under året) och hans kommentar säger allt "Zlatan har fått guldbollen 8 gånger, jag ska ha träningspriset 8 gånger!"
Älskade Markus, du kommer nog gå långt!

När vi var klara på avslutningen körde vi till Nickes syster Camilla för att fira Hannahs 17-års dag. Ännu ett mysigt kalas med familjen där det bjöds på god mat och många skratt.

Fotboll och kalas, en härlig helg med mina fina!

onsdag 20 november 2013

Denna veckan skolas Max in på "Blå huset" här i Gantofta. På Blå huset är alla
femåringarna, de har en egen avdelning som ligger vid fotbollsklubbens anläggning, alltså inte på dagis eller skolan. Det är dock bara ett stenkast därifrån och barnen går varje dag till skolan och äter middag där. Max har längtat efter att få börja, det är spännande med många nya kompisar och helt nya lokaler.

Nicke är ledig denna veckan och sköter inskolningen, en inskolning som går väldigt, väldigt enkelt. Max sa till Nicke dag ett "du kan gå nu pappa" när de varit där i 10 minuter.
Mycket är ju väldigt annorlunda än hur det har varit hos dagmamman, men Max finner sig i detta och tycker inte det är konstigt, bara roligt. Att helt plötsligt gå till matsal på skolan och ta mat själv löste han galant!
 När Nicke har hämtat efter lunchen ville Max stanna kvar, det är ju det bästa betyget en inskolning kan få. Men lite egentid med pappa är ju också mysigt, fika på Maxi är ju aldrig fel!

söndag 17 november 2013

 Det har blivit lite av en "söndags-rapporterings-blogg" här nu ser jag, en sammanfattning av veckan och helgen. Våra vardagar ser väldigt lika ut för varje vecka och jag gillar vårt vardags-ekorrhjul som vi har. Vi jobbar, hämtar och lämnar Max hos Ingrid, Markus går till och från skolan själv, det är grabbarnas aktiviteter, vi tränar och sen är det skönt med soffan och favoritprogrammen på tv. Tråkigt tycker kanske någon? Vårt goa liv tycker vi=) Sen blir det alltid liter mer på helgerna och det är oftast de som hamnar i bloggen.


I fredags kom mamma och åt med oss. Vi fick massor med frukt och grönsaker som vanligt, det är lyx att ha en mamma på ett frukt- och grönsaksföretag. Det blev lite tv, Instagram kurs och mycket mys med mormor för Max del. Han släppte inte henne många sekunder. Tack för allt mamma!

I går körde vi till Lund vid 11 tiden för det var dags för Gantofta IBK P9 att spela två matcher. Många förberedelser....

.....Nicke och Kim instruerar och talar om hur upplägget ser ut.

 Coach & son!
 Nickes föräldrar körde också dit för att titta, de hänger med på de flesta matcherna Markus spelar. Precis så som de gjorde för 30 år sedan när Nicke for och flög på alla möjliga matcher och tävlingar. Mina fantastiska svärföräldrar, jag är lyckligt lottad.
 Första matchen förlorade Gantofta med 14-11 (många mål!!) och andra matchen vann de med 12-3. Vi som var Gantoftapublik fick vårt tack när grabbarna kom springande efter matchen och bankade klubborna i golvet! STOR lycka!
 Kim och Nicke med alla härliga ungar.
 När vi kom hem tog jag ett pass på crosstrainern, sen var det bara att hoppa i duschen och bege oss till Filippa och Fredrik där vi skulle hålla middag för dagmamma Ingrid och Bertil. Vi hade hjälpts åt att fixa trerätters middag och det var hösttema på bordet (du impar Fredrik.....!)
 Max och Noah hade gjort vars en present till Ingrid som hon fick när hon kom.
Världens finaste dagmamma hade med sig presenter till grabbarna som de blev jätteglada för. Det var ett litet fotoalbum, ett stort inramat foto på hela gruppen och vars en biobiljett.
 Vi åt himmelskt gott och började med Filippas toast skagen.

 Till varmrätt åt vi potatisgratäng, sallad, såser och grillmästaren Fredrik hade fått till både kyckling och älg på grillen.

 Jag hade bakat en mjölkchokladtårta och den blev riktigt smarrig till dessert!
 Grabbarna gick ut i gymmet och när de dröjde en stund så fick vi gå ut och se vad som försigick...
 ....man KAN träna och dricka Jäger samtidigt!
 En riktigt rolig kväll med många skratt, mycket prat, god mat och glasen var välfyllda hela kvällen. Lilla Sam rockade loss rejält och underhöll oss med sitt gurglande skratt, Nicke var ju så rolig att busa med!
 Efter åtta år hos Ingrid är det nu dags för oss att avsluta den tiden. Våra barn har fått den mest fantastiska uppväxten hos Ingrid och hennes familj och vi är tacksamma för varje dag de har varit där. Så mycket kärlek, stora lärdomar, mycket lek, kreativitet, utelek, plantering, matlagning, utflykter, bak, fester, luciafirande, hårklippningar, kramar, tårar, telefonsamtal och fint omhändertagande. Även om våra barn inte ska komma dagligen till Ingrid, så har vi vänner för all framtid.
 Vi sov lite längre i dag eftersom det blev sent i går. Jag körde till klubben vid 11 för att samordna inför fotbollsavlutningen nästa helg och Nicke åkte till stan och tittade på inomhusfotboll. Efter lunchen körde jag, Max, Markus och Oscar till simhallen och där mötte Nicke upp oss. Max hade simskola 40 minuter och sen blev det mer bad efter det.
 Om man inte vågar stå och hoppa så är det skönt att hålla pappa i handen.....
 .....och sen hoppa i!!
 Min stora påg behöver dock inte hållas i handen.....
När vi kom hem tränade jag på crosstrainern och sen fick jag assistans av Nicke vid bänkpressen. I dag blev 4x10 omgångar med start på 16 kg och avslut på 23 kg. Vi får väl se hur kilona kan öka!

Ny vecka i morgon och nu ska Max börja på "Blå huset". Vi har lagt inskolningen nästa vecka eftersom Nicke har årsarbetstids förkortning hela veckan och är ledig. Max längtar väldigt mycket och det ska bli spännande att följa honom i detta.

söndag 10 november 2013

 Vilken mysig helg vi har haft, extra guldkant blir det när man får umgås med sina fina vänner. I fredags körde vi till Henrik, Sophie och Tekla. Vi hade bestämt pizzadejt sen en tid tillbaka och äntligen var det dags att få kramas igen. Min älskade Sophie!

Det finns en liten tjej i Billeberga som just nu är väldigt glad för Markus... Underbara Tekla är vid Markus sida hela tiden.
 Vi åt goda pizzor och som om vi inte var mätta nog bjöds det på glasskiosk sen, strutar, glass och tillbehör!
 Sophie tog sig tid att lära Markus hur man gör lera, gissa om det var uppskattat av killen som just nu älskar att fixa, baka och laga mat. Att följa recept kan vara svårt så det krävs lite hjälp.


 När leran var klar skulle den så klart testas - givetvis med Tekla intill, älskade lilla tjej!
 Henrik är fantastisk med sin gitarr och Markus fick en liten lektion.

 Kan det vara Markus och Kevin Walker som lyckas kombinera fotbolls- och musikkarriären??
 Tack älskade vänner för att vi fick vara med er och mysa, skratta och äta gott. Ni bor långt in i våra hjärtan.

I går var det dags igen för Markus att testa göra lera, så det var bara för mig att handla ingredienserna när jag var där och storhandlade på förmiddagen. Det fick bli blå lera och han lyckades göra den själv!
 Vi hade en ganska lugn lördag, Nicke tittade på några matcher inne på IH, jag tränade en stund och sen fixade vi lite inför kvällens tacotillställning. Det blev vi, Ella, Markus och deras tre barn, samt Filippa, Fredrik och grabbarna. Hur kul och mysigt som helst att 13 personer kan fixa spontan middag så där. Tack för en rolig kväll!

I dag har Nicke jobbat och jag har haft pysselförmiddag med grabbarna. Vi hann bara få ner frukosten sen frågade Markus om han fick göra trolldeg. Så vips hade han fixat det så vi kunde göra lite olika saker med den.
 Vi fick fina tips av Sophie och Henrik hur man kan göra ljuslyktor och det skulle vi prova så klart. Fram med tomma burkar, häll i äggvita så det fastnar på kanterna.....
 .....sen häller man i socker!
 Riktigt fina blir dem sen när man sätter i ljus! Man kan dekorera hur man vill sen på utsidan, dock blev det inte gjort i dag. (Blir finare ljus än vad jag lyckades fånga med kameran dock)
 Markus var bjuden på kalas i eftermiddag och jag körde honom och en kompis dit. Jag och Max begav oss till "Toys r us" där vi gick runt och kikade en lång stund, sen blev det milkshake på "Max" en stund. Mysigt med dejt på tu man hand ibland!
 När vi kom hem var himlen väldigt mörk men solen lyste på trädtopparna, otroligt vackert.

 Det är ju fars dag i dag och vi firade Nicke lite i går. Han fick en prenumeration på "Runners World", trisslott och V75 spel av grabbarna. Det behövs inga presenter för att visa hur mycket vi älskar pappa Nicke, men visst är det roligt att få ge paket och se hur glad pappa blev!

Älskade Nicke, jag kunde inte få en finare pappa till mina barn!

Min fina pappa har jag ringt till i dag och talat om hur glad jag är att han finns hos mig. Det finns inga presenter i världen som kan tala om hur mycket jag älskar dig (och det är många år sedan vi slutade köpa sådana). Tack för att du finns!
(Insåg också hur lite foto jag hade på bara pappa, får minsann jobba på det=)
En helg med vänner, många fina vänner som jag värdesätter väldig, väldigt mycket.