fredag 28 februari 2014


En prickig-och-stelnackad vecka börjar gå mot sitt slut. Max har inte känts sjuk alls, hade de där prickarna inte varit där hade man inte trott att han för tillfället hade en av de stora barnsjukdomarna som de ska gå igenom. Nicke har varit riktigt dålig i sin nacke så det har ju inte varit någon stor problematik runt vem som har vabbat. I måndags var Nicke hos naprapaten och i dag har han en ny tid, får hoppas att det snart blir bättre för det är över en vecka nu som han har haft ont.

Jag har slutat tidigare vissa dagar denna veckan för att kunna avlasta lite där hemma och för att det ska bli lite variation för Max. Våren visade sig i veckan och vi har bla varit på lekplatsen.


När vi kom tillbaka till trädgården fick vi sådan lust att sätta upp studsmattan. Det är minsann inte lätt att spänna upp mattan, men Markus fixade det!


Provhopp innan skyddsnätet hann upp, det spritter i benen!!

På jobbet har jag varit ute en del, kört det sista från gamla kontoret, gått kontrollrunda på vårt nya område, satt upp brandsläckare och i går städade jag ur det sista i de gamla lokalerna. I 13 år har jag varit bland de bruna tegelstenarna, det är verkligen inte med tårar i ögonen jag låste där i går och körde tillbaka till vårt nya, vitmålade, fräscha kontor! Tack för alla åren, men vi ses icke igen.....

När jag kom hem i går begav vi oss till skogen för en lång och rask runda. Max cyklade och fick lite putthjälp då och då, blev hela skogs- och grusvägsrundan och det är ganska långt för hans små ben. Härligt med frisk luft och det ÄR ju så kul att kasta sten i ån.....



När vi kom hem körde jag ett magpass innan dusch och tacomys. Man får lyxa till det lite även om det bara var torsdag, äta vid tvn och se den nya "Alfons Åberg" filmen (Markus muttrade lite över filmvalet men har man haft vattkoppor i över en vecka har man förtur på val av film ;-).

Nu är alla vattkopporna torra och Max smittar inte längre. Det lär nog dock ta sin tid innan alla dessa ruvor har försvunnit, men det är skönt att vi har klarat av vattkoppor nu för hans del.

I eftermiddag ska vi se "Legofilmen" på bio, något grabbarna har längtat efter båda två. Resten av helgen bjuder på två kalas vardera för grabbarna, en fotbollsträning och förmodligen kommer det fortsätta lukta Tigerbalsam i huset....

lördag 22 februari 2014

 Vi fick som vi ville, exakt 14 dagar efter det att vi lät Max leka med lilla Sam som precis fått vattkoppor, så kom turen till Max. Men vi får backa lite i veckan i först, jag tänkte bjuda på lite bilder från vårt nya kontor! Här sitter vi numera, betydligt bättre placering än var vi satt innan.

Det är väldigt tight med containers....

 Här sitter jag och Anette, även Julia när hon är inne på kontoret då och då.
 Min vy om dagarna!
 Det har blivit så ljust, fräscht och modernt jämfört med där vi satt tidigare så det är en ren fröjd att gå till jobbet varje dag.

 I torsdags morse drog jag upp tröjan och där fanns några prickar på Max rygg. Ganska otroligt att det exakt på dagen två veckor efter smittillfället, började blossa upp. Vi bestämde att Nicke skulle vabba eftersom han hade så ont i nacken redan då också. Onödigt att han gick till jobbet, där blir inget bättre i kylan.

Det är ju sällan någon i vårt hus INTE är sugen på att röra på sig, sporta eller hitta på något, så lite innebandy i källaren uppskattades.


 De där prickarna har verkligen sett till att föröka sig.....
 I går morse tyckte Max att man kunde vara tomte till frukosten. Fråga mig inte var han får allt i från...
 När jag kom hem från jobbet var det verkligen vår i luften. Solen var framme och jag möttes av sex bandyspelande barn i Nickes sällskap, härligt!!
 Max stod i målet först, men sen ville han sitta med mamma och vara domare. Vi passade på att vara lite crazy!
 Vi hade en lugn fredagkväll och fick sällskap någon timme av grannarna som ville hämta lite baciller till deras lilla grabb. Det är bara att dela med sig till de som vill ha!

Natten till i dag var jobbig för Max då det kliade ganska mycket. Jag fick smörja, klappa, klia och blåsa, inte lätt för min lilla påg. Nickes nackspärr blev riktigt dålig så han kunde inte sova pga den, så det blev väldigt lite sömn för oss alla. Vi skulle haft dejt med två familjer till i dag, men vi fick ställa in och hitta en ny dag för detta. Min lilla prickekorv!

Jag räknade till drygt 30 vattkoppor på ryggen, den och ansiktet har fått flest, sen är det ganska jämt utspritt över mage, hals, armar och ben. Det står att det kommer nya koppor i 3-4 dagar och vi är ju på dag 3 i dag, så vi får kika efter nya i morgon!

Max fick så klart stå över sin fotbollsträning i dag, men Markus var på sin som vanligt. Det blev en promenad med hela familjen i eftermiddags, vi kände att vi behövde komma ut och få luft, Max fick faktiskt åka i vagnen med en go filt om sig. Stor kille för vagnen, men är man sjuk så är man!

Vi lär ju ha ganska många dagar här hemma nu och räknar med vabb hela nästa vecka. En dag i taget, det är tur att Max gillar att vara hemma och leka med lego, spela tvspel, leka ute (går ju bra eftersom han inte haft någon hög feber) och spela vanliga spel. Så får vi se om det tar två veckor till det är Markus tur.....

måndag 17 februari 2014

 Sportlovets första dag har jag varit ledig med grabbarna. Vi tog en lugn förmiddag hemma, de spelade lite, jag fixade lite plock med tvätt och röj och sen skulle vi köra iväg på lite ärenden och äta lunch ute. När jag backade ut bilen så kändes det väldigt konstigt och när jag gick ut för att kolla såg jag att det var punktering!

Det enklaste hade varit att gå in och hämta Nicke, om han inte hade varit på jobb....Så jag började ta fram domkraft, reservdäck och verktyg, och tänkte att det får ta den tid det tar....
 .....en stor skruv satt i däcket!
 Nu hade jag sån tur att grannen kom och hjälpte mig, så det som skulle tagit mig säkert en timme (om jag fått loss bultarna!) tog ca 10 minuter. Det är skönt att ha så fina grannar som ställer upp med proppar på julafton och byter ens däck på några minuter.

När "cykeldäcket" var på bilen körde vi till Däckia där de tog in bilen direkt och lagade punkteringen. Lite underhållning fanns för grabbarna under tiden vi väntade.
 När vi var klara där körde vi till Jysk och Willys, sen blev det en efterlängtad lunch på Mc Donalds. Är det lov och vi har en ledig dag tillsammans så får vi så klart lyxa till det lite!


När vi kom hem lekte båda med vars en kompis resten av eftermiddagen och jag passade på att träna under tiden. Jag tog en chansning i morse och ringde Mirja för att se om hon hade någon klipptid i dag till Markus och Max, vilket hon hade! Kort framförhållning, men vid 17 tiden satt grabbarna på salongen och toffsarna rök!



Kvällen har vi rundat av med filmen "Titanic" då Markus har velat se den länge nu. De har pratat om Titanic i skolan och Markus berättar massor med fakta för oss. Så i kväll har vi sett halva filmen och det är slående så fantastisk den är. Det är lite märkligt/härligt att sitta och se den med Markus, att dela den upplevelsen med honom, för det är upplevelse första gången man ser den filmen.
Rose och Jack, vi ses i morgon igen då vi ser andra halvan av filmen. Tyvärr vet jag hur den slutar....

I morgon ska jag köra Markus och Max till pappa och Lena vid 9 tiden och sen ska de få en heldag där. Jag får en "hemkörning" av dem sen till jobb vid 16 tiden då jag slutar. Vi jobbar resten av veckan så vi försöker planera in lite roligheter och kortare dagar för grabbarna. På torsdag skulle fritids på utflykt så då vill Markus gärna vara där så klart. Vi får väl se om slutet av veckan bjuder på vattkoppor eller om det tar längre tid, eller om vi inte lyckats smittas - den som väntar får se!

lördag 15 februari 2014

 I går på alla hjärtans blev Max hämtad på förskolan av finaste Filippa, så kunde han följa med hem till sin prickiga kompis Noah. Vi får ju se tidigast nästa vecka om det blir några vattkoppor för Max del, men eftersom han redan är utsatt för smittan så kan de lika gärna leka och Noah har ju varit hemma pga vattkopporna så en lekkompis är ju aldrig fel då. Ett fint kort hade Max med sig hem, detta har de gjort i veckan på förskolan och jag anade ju misstanke när foten var röd härom dagen!

Så himla fint!


Vi hade en mysig fredagkväll hemma i lugn och ro, Markus var på disco några timmar och vi såg "Flygplan" med Max. Frågan är hur gamla vi är eftersom vi satt klistrade till finalen i "På spåret"?
Tog lite "tokiga" bilder som Max säger....



 I dag började vi dagen med lördagslyx, färska frallor! Måndag till fredag äter jag knäckebröd till frukost, inte vitt bröd alls, så när det är lördagmorgon unnar vi oss detta ibland.
 En lugn förmiddag med spel av olika slag....


Lördagar klockan 10 innebär fotbollsträning för Max och i dag var det jag som gick med och tittade.


Under eftermiddagen fortsatte sporten här hemma, det var hockeyträning i källaren - med två träningsmattor rullade runt benen och kudde på magen!

Markus och Oscar, grabbarna som hängt ihop sen de var 1 år gamla. Fortfarande hur kul som helst tillsammans.
 Noah kom och lekte med Max hos oss i dag, vi var ute och jagade tjuvar!!
 Kanske kan vi locka fram våren om vi börjar leka i sandlådan.....
 .....och åka kick?


Visserligen 5 grader men än så länge är det kallt och det är mössa på som gäller när man ska leka ute en timme!


Markus var på sin fotbollsträning och när alla var samlade hemma igen gick det åt några nybakade bullar till fika!

Träning? Japp så klart det också blev av på hemmagymmet. Jag kör två upplagda styrkepass från Olga Rönnbergs bok, ett magpass och givetvis konditonsträning på löpbandet eller crosstrainern. Det är roligt med all styrketräning nu, det är inget jag har sysslat med lika mycket innan. Nicke var ute och sprang en runda och sen gjorde hela familjen sig i ordning för kalas.

I kväll har vi varit hemma hos Ella och Marcus för att fira Gabriels 8-årsdag och Julias 10-års dag.

 Max och Victor - fina kompisar! Familjen har verkligen berikats när Marcus och hans fina barn kom in i Ella och Gabriels liv. Härligt med stor familj och vi har ju ett bröllop att se fram emot i augusti.

Vi har rundat av kvällen med hockey och Melodifestival och kan väl konstatera att hockeyn var mer underhållande än vad Melodifestivalen är hittills.....

onsdag 12 februari 2014

I går kom det en stor låda med lite heminredning som jag beställt. Max tyckte man kunde gömma sig i den.....


.....och leka kiosk med den!


Markus blev så nöjd och sa "mamma, nu har jag ett tonårsrum"! Ny gardin...

 ....nya kuddfodral....
 ....och ny matta!

Tonåring eller inte, men fint blev det och Markus blev nöjd!