tisdag 30 september 2014

Ny vecka och denna är verkligen fulltecknad då skolan har alla föräldramötena samt infomöte från rektorn och vi har ju en blivande 6-åring (på tisdag) och det blir kalas i helgen för honom. Så lite fix och trix är det allt! I går när vi kom hem satte min lilla hjälpreda igång att tömma diskmaskinen, ett av hans uppdrag på listan över det som dom ska hjälpa till med. Än så länge är det ju roligt....!(frågar vi storebror så håller han inte med....)



Markus var på sin fotbollsträning och jag fick lite mystid med Max, det blev basket en stund på skolan i det härliga sensommarvädret.


Tyvärr har Max fått väldigt ont i ryggen efter att ha trillat ner från ett träd på skolan, så efter en stund fick vi gå hem och pyssla lite inne i stället. Han är fullt rörlig men musklerna har fått en rejäl smäll och det är ett blåmärke på ryggen. Lite pärlplattor fick det bli!


Eftersom jag börjar sent denna veckan så innebär det träning på morgonen och i går sprang jag en runda och i dag blev det styrketräning. Riktigt skönt att ha det gjort innan jag kommer till jobb strax efter 9.

I kväll var vi på föräldramöte i Max klass, i morgon är det möte med Markus klass, på torsdag ska jag fixa naglarna på Väla och på fredag är det storhandling inför helgens kalas. På lördag firar vi Max med hela stora familjen och på tisdag när han fyller år blir det mys och firande i lugn och ro för oss fyra. Har en i huset som har räknat ner till födelsedagen i måååånga veckor nu..... :-)

söndag 21 september 2014

Ännu en vecka rullade tämligen fort förbi, men det är skönt med vardagen och grabbarna går glatt till skolan varje morgon. Vädret har ju varit helt underbart, hoppas hösten bjuder på många fler fina dagar.

I fredags kom Julia och Mio på besök, denna lilla kattdam är riktigt rolig. Hon kände sig verkligen hemma...



Markus har i veckan fått väldigt ont i ljumsken och i fredagskväll kunde vi konstatera att han inte kunde springa i Lergöksloppet som det var tänkt. Anledningen till att jag inte anmält mig var att jag ville stå vid mållinjen och ta emot honom. Nu blev det tvärtemot i stället och han, Nickes föräldrar och Gabbi var där och hejade på mig och Nicke!

Pigga och laddade innan loppet!


Jag har inte sprungit många gånger sen jag kom igång igen, höften har bråkat länge och löpningen har inte alls fungerat pga smärtan. Nu är det bättre och även om det känns lite så är det inte alls som innan. Jag sprang 5 km i ett lagom tempo och kom i mål på tiden 30.30! Svettig och nöjd, dock mest lycklig över att höften inte gjorde ont!

När min puls var normal igen kom Nicke in på målrakan och hade sprungit milen på 39.41! Jag är riktigt stolt över hans prestationer i löpningen, som denna gången gav en sjunde plats!


 Svettiga och nöjda, det var riktigt roligt och nu letar vi fler lopp vi kan springa i höst!


Kvällen tillbringade vi med Sophie, Henrik och Tekla men jag glömde minsann att ta fram kameran. Vi åt tacos och fick pratat hela kvällen, hur mysigt som helst. Denna vackra korg för frukt fick vi av våra fina vänner!

Sophie fortsätter briljera med sina ord på bloggen, kika in på hennes sida
http://med-barnen-i-handen.blogspot.se/

onsdag 17 september 2014

I dag var det Skoljoggen för Gantofta skola och alla eleverna springer, antingen 2,5 eller 5 km. Jag och Nicke har motionerat tillsammans alla morgnar denna veckan (taskig tennisarmbåge med smärtor i armen har tyvärr lett till sjukskrivning för Nicke men i morgon börjar han arbeta igen) så efter vår runda körde jag till jobb men Nicke kunde heja på barnen som sprang!

 Två laddade brorsor....


..... det är viktigt med svettband! 


Uppvärmning!


Ute på grusvägen kom barnen i strid ström. Max ger järnet!

Hej pappa!!

 Markus swishade förbi...

Trött kille som avverkat 5 km, skönt med målgång nu...

Härligt att skolan ser till att barnen får ut och röra på sig mycket, det var två mycket trötta grabbar i kväll. Markus ser fram emot sitt första "riktiga" lopp som han ska springa i Ängelholm på lördag!

lördag 13 september 2014

Inledde veckan med löpning i skogen och det är verkligen kul att jag börjat springa igen. Skadan jag drog på mig på innebandyn sabbade mycket och sen har jag inte kommit igång ordentligt. Men nu när jag kommit igång så vill höften fortfarande inte.

Det gör, märkligt nog, inte ont när jag springer men dagarna efter är värre. Men jag kyler ner och smörjer och enligt naprapaten är det inte farligt men jag får ju lyssna på kroppen helt enkelt. I måndags sprang jag bland alla backarna i skogen och jag tog mig runt hela vägen.


I går stack jag ut strax innan Nicke skulle hämta Markus hos en kompis, så dom vinkade glatt när dom körde förbi och sen möttes vi upp när Nicke kom körandes tillbaka. Det blev 4,7 km och även här är en seeeeg uppförsbacke en bra bit, så det är bra träning inför Kullamannen :-)


Fredagsmyset satt fint sen och det blev spel, tv och lite gott på bordet.


I dag var det match för Markus och Max hjälpte till med kaffeförsäljningen som vanligt.

Klockan 13 var det äntligen dags för innebandyn igen, Max har längtat sen förra lördagen!


Redo! Han använder också skyddsglasögon precis som storebrors lag och med tanke på hur det vevas med höga klubbor så är det en självklarhet för att inte skada ögonen!



Crosstrainer och Sveriges tjejer som spelade fotboll blev en bra kombination i dag.

Vi har glädjen att passa Melvina i dag till i morgon och grabbarna har längtat så efter henne.




Vill gratulera alla som sprang Helsingborgs maraton i dag, vilken bedrift att ta sig i mål efter 4 mil. Jag är full av beundran, lycklig själv över att bara springa en halvmil  ;-)

söndag 7 september 2014

Vilken sensommar vi bjuds på, vädret har varit helt fantastiskt hela veckan. Jag har varit ombytt till träningskläder varje morgon när jag gått med Max till skolan, sen har jag antigen sprungit en runda, tagit en powerwalk eller kört magpass hemma. Dock blev det bara en morgon inne då vädret har varit för fint för att låta bli att gå ut.

I fredags köpte vi en kick till Max, han blev överlycklig då han och kompisarna åker massor nu och den han hade var ganska skralltig nu. Fredagkvällen tillbringades mesta dels ute....



I går fixade vi en del på morgonen inför kvällens kräftskiva, sen körde vi till stan där Markus hade match. Det var en händelsrik match, många mål gjorda för båda lagen men tyvärr blev det en förlust för Gantofta. Min tvåmålsskytt!


Klockan 13 var det premiär för Max och innebandyn började. Han tyckte det var riktigt roligt och det här lockade mycket mer än fotbollen för honom.


Kvällens efterlängtade kräftskiva närmade sig, Max tyckte det var måååånga timmars väntan tills gästerna kom men när klockan slog 17 kom tre grannfamiljer gåendes - äntligen!



Vi kunde avnjuta lite gott ute i kvällssolen....


....massor med härliga ungar....


....och deras fina föräldrar!


Vi hade en riktigt rolig kväll, många goa skratt, mycket prat (det ÄR ju valtider) och barnen lekte till långt in på natten!


Vid 2 tiden la jag huvudet på kudden, tack alla ni för en riktigt trevlig kräftskiva!