fredag 31 oktober 2014

Vecka 44 innebär alltid höstlov i Skåne och jag började veckan med att vara ledig i måndags med grabbarna. Vi åkte till Olympia Bowling och där var det discobelysnig och musik, bara att köra igång och kasta klot! (Jo, Max kastar verkligen sina.....)


Vi åt lunch på Mc Donalds och körde runt och tittade på tapeter och färg. Båda grabbarnas rum ska fräschas upp och de får ganska fritt bestämma hur de vill ha det och vi hittade en del fint. När vi kom hem hade vi lek- och fikadejt på lekplatsen med Filippa, Noah och Sam. Härligt att komma ut några timmar och den varma chokladen med grädde smakade gudomligt!


I tisdags körde jag in grabbarna till Ella och hon skulle åka till badhuset med hela barnaskaran. Jag åkte till jobb och sen hämtade jag upp Markus och Max på vägen hem.

Goa ungar!

På vägen hem var vi hos tandläkaren med Max och han fick godkänt på alla vis och talade stolt om att han minsann har tappat tre tänder och en till är lös. Om nu tandläkaren skulle råka missa att se det!

Ondag och torsdag har Max varit på fritids och Markus har varit med kompisar. I går kväll blev det lite pyssel och Max gjorde bla ljuslyktor, en kudde och en pistol. Fantasin flödade och han hade den ena idén efter den andra.

I dag har Nicke varit ledig med grabbarna och de var bla på Trafikskolan.



Nu ser vi fram emot en långhelg tillsammans då hela familjen är lediga lör-mån. I morgon blir det lopp i Åstorp och då ska mamma vara med Max och heja fram mig, Nicke och Markus när vi kommer på målrakan. På söndag är det simskola och kanske lite inhandling till rumsrenoveringen och på måndag kör vi hela familjen till Ullared!

Ha en trevlig helg!

söndag 26 oktober 2014

Halloween och löpning, så sammanfattas nog helgen bäst! I fredags var det disco på skolan och grabbarna gjorde sig redo!



Jag och Filippa gick dit med Max och Noah, vi skulle gått hem under tiden men det var ganska läskigt så Max ville att jag skulle stanna. Vi var där mellan 17-19 sen blev det pizza och mys med familjen Lövgren hos oss.

I går körde jag till Halmstad och mötte Nina där. Halmstad är nästan på mitten mellan Helsingborg och Hestra och vi försöker få till ett par dejter där om året. Vi strosade lite i affärer och sen fikade och pratade massor. Finaste fru Småland som har en mycket speciell plats i mitt hjärta.


När jag kom hem körde vi grabbarna till familjen Olsson för övernattning och jag och Nicke körde till stan och åt på Pitchers. En mysig kväll som fick ett annorlunda slut då Nicke prickade in 7 rätt på hästarna och för att få ro i kroppen fick vi köra till Ica Maxi Råå för att få det bekräftat!

I dag körde vi till Torup för att springa Yddingeloppet tillsammans. Båda skulle springa 6 km och det var första gången vi startade samtidigt, riktigt roligt! Det var otroligt fina omgivningar och väldigt välordnat lopp.






Loppet var väldigt skiftande i terrängen, många backar upp och ner och lite asfalt men mest skog. Nicke blev femma på tiden 22,51 och han stod och hejade mig i mål när jag kom på tiden 42,21.


En härlig dag tillsammans och det är så roligt att vi kan göra detta gemensamt. Nästa lördag ska vi springa Skanneloppet och då ska även Markus springa, han fick mersmak efter sitt lopp i Åsljunga.

Nu väntar höstlov för grabbarna och jag har semester i morgon, sen är Nicke ledig på fredag. Max ska vara lite på fritids i veckan men Markus är hemma och sköter sig själv dom dagarna vi jobbar.

Ha en skön söndagkväll!

söndag 19 oktober 2014

Veckan har rullat på med skola, jobb, läxläsning och träning. I onsdags var Nicke med Markus i skolan och fick kikat lite hur det ser ut nu med fler lärare och nya ämnen.

Flitens lampa lyser!


I torsdags var jag, Anette och pappa på ett företagsevent och hade en trevlig kväll.

I fredags kom Ida och Jonas för lite fredagsmys och det blev pizza, prat och Idol på tvn, mysigt och avslappnat.

I lördags spelade Markus match hemma mot Glumslöv och det blev förlust med 5-3 och nu är serien färdigspelade för i år.



När matchen var slut skulle Markus, Max och Gabriel sälja armband vid affären. Dessa armband gör dom själva och så kom dom på att hälften skulle gå till en god sak.


Jag gav mig ut på en löprunda och äntligen satt den första milen!


I dag körde vi till Åsljunga vid 9 tiden för Åshöjdenloppet och alla grabbarna skulle springa. Jag stod över detta loppet för vi ville inte att Markus och Max skulle stå själva medans vi sprang.

Max sprang 240 m och kom fyra i det, en stolt kille som värmde upp, sprang och sken som en sol trots att det regnade hela tiden!




Markus sprang ett lopp som var 1,2 km och han kom på sjätte plats.




Nicke skulle satsa på kortare sträcka i dag och Kajsa skulle också springa, så dom laddade för start!



Nicke var först vid start...


...och först i mål!


Jag är så stolt över Nicke som bara blir bättre och bättre, ger sig på nya utmaningar och får tider som en annan bara kan drömma om. Grattis älskling!


lördag 11 oktober 2014

I går var det förberedelser för Max kalas och huset skulle fyllas av 24 stycken 6-åringar.....Med lite skräckblandad förtjusning såg vi fram emot det :-) Fanns en del att fixa innan men vissa var fullt upptagna med annat.....


Klockan 17 började huset fyllas av härliga (högljudda) ungar och alla var utklädda till allt från prinsessor, riddare, starwars-karaktärer till katter och superhjältar. Kan ju säga att tiden gick fort, det var fullt ös med korvutdelning, saftpåfyllning, lekar, dans och frågesport. Tog EN bild - men den symbolerar väl ett barnkalas ganska bra!


I dag körde vi till Billeberga där Markus hade match. Hela laget kämpade väl, Markus gjorde ett mål och matchen slutade 1-1.


Lillebror är supporter som alltid!

Härliga ungar som bjöd på en spännande match!


Efter matchen mötte vi Sophie, Henrik och Tekla och vi hade sällskap till Tristans plats. Max hade valt ut en brandbil och ett gravljus som han valde en plats till. Sophie har gjort "the yellow brickroad" från filmen "Trollkarlen från Oz", fantastiskt genomtänkt, kärleksfullt och fint. Max provade vägen som man får gå på när man gör fint hos Tristan.


Efter en stund tillsammans där, lite prat och några kramar så körde vi hemåt igen. Vi skulle ha haft familjen J här i kväll, men Max är så himla hostig och snorig i dag så vi avbokade kvällen. Han är ganska sliten och behöver en lugn kväll och tidig läggdags i dag.

Jag har nu varit på två behandlingar hos en massör på "Trivas på Råå" och det är allt annat än "skön" behandling när jag är där. Hon ska försöka få bukt på min höft och värken som jag har i axlarna och upp i nacken. Varje behandling är precis på gränsen vad jag klarar smärtmässigt, hon jobbar med armbågarna som hon pressar in på de triggerpunkter och muskler som är i behov av behandling. I förrgår sa jag till henne att det var tur hon är så trevlig, annars hade jag nog smällt till henne ;-)

I dag känner jag fortfarande mig öm av behandlingen, men en liten löprunda fick det bli. Jag tänkte prova att öka tempot rejält på en kort sträcka och det är inget som är enkelt för mig. Jag är van vid att jogga i mina 6-7 min/km och kan då springa ganska långt anser jag. Det är ju så mycket enklare att jämföra sig med alla dom som springer längre och snabbare, sällan man tänker att man faktiskt orkar springa flera kilometer i ett lagom tempo, det finns ju dom som inte orkar spring en kilometer. Men jag tittar på mina förutsättningar och mina resultat och när jag kikade på klockan så sprang jag första kilometern på 6,12 och andra på 5,48 - det är ju 24 sekunder snabbare än första kilometern!

 
Så även om jag tyckte att jag inte orkade så bra som jag önskat, så vid lite närmare titt på tiden så var det en förbättring. Men målet är att komma under 6 min/km på lite längre sträckor, där har jag varit förr och vill dit igen. Nu hoppas jag att behandlingen hjälper och så har jag ju två lopp att se fram emot nu i höst - med min löparkung till man som sporrar mig :-)
 
 

tisdag 7 oktober 2014

Nästan exakt för 7 år sedan var vi på ett informationsmöte på Curakliniken i Malmö. Vi skulle bli proffs på näs-hormon-sprayer, sprutor och äggplock. Vilken resa vi hade framför oss och aldrig vågade jag nog ens drömma om att allt skulle gå vägen och att vi skulle stå där med ett gravtest som visade att vår IVF hade lyckats. Vilken tur vi hade!



Den 7 oktober 2008 kom Max till världen och han visade direkt att han hade vilja och bestämde själv att titta ut 6 veckor för tidigt. Men vad gjorde det? Vi hade ju väntat länge nog på honom....


I morse vaknade 6-åringen och sa "när kommer ni med paketen?" och återigen var han steget före oss. Älskade unge, grattis på din stora dag, jag vet hur länge du har längtat efter att få fylla SEX år och inte längre vara fem!



Starwars, riddarborg, riddare, spel och lego fanns i paketen!



Storebror ordnade med en frukostbricka och på den fanns det varm choklad med grädde och kalla plättar med smör på - allt som födelsedagsbarnet älskar!



När vi kom till skolan välkomnades han och gratulerades även där!


I kväll har vi ätit hamburgare till middag och till efterrätt blev det chokladpudding, allt enligt Max önskemål. Vi har haft en mysig kväll och Max har lekt med sin riddarborg. Vi hade kalas för familjen i lördags och då blev han firad med många paket, sång och tårta.





Fun loom är riktigt klurigt men till sist så hade moster Malin visat hur man gör och nu görs det armband på löpande band.

Jag var lite dålig på att ta bilder upptäckte jag lite sent, men några bilder blev det i alla fall. Vi avslutade kvällen i soffan med lite gott i glasen, godis och annat gott och mycket prat. En supertrevlig kväll!


I söndags byggdes det lego i timmar och hela lådan från morfar och Lena var klar innan kvällen.


Familjekalaset och födelsedagen är avklarade och vi rundar av med ett barnkalas på fredag då huset fylls av 25 klasskompisar till Max! Sen tror jag att 6-åringen är riktigt nöjd :-)