söndag 30 november 2014

Advent, firande, inredning och mys, så beskriver vi nog denna helgen bäst! I fredags hade Markus spelkväll med tre kompisar och vi fixade hamburgare, det spelades xbox och skrattades riktigt mycket i källaren. Goa pågar!


I går lullade vi runt hemma hela förmiddagen och städade, satte upp adventsstakar och fixade med lite av varje. Efter lunch tog vi vars en löprunda jag och Nicke innan vi körde till stan för överraskningsmiddag för Marcus.


Hela gänget på Haket!





När vi körde hem njöt vi av hur vackert Helsingborg är utsmyckat nu, glastaket i bilen kom verkligen till sin användning när vi körde på Södergatan!


Varje advent lägger nissarna något i säcken på trappan och i dag fanns det radiostyrda bilar och chokladkalendrar!


Efter långfrukost i soffan till "Ensam hemma 2" som vi inte hann se klart igår kväll, körde vi till Ikea för att handla lite till Markus rum i källaren. Vi var även inom Media Markt så Markus kunde titta på dator han sparar till. Fanns en "liten" tv som imponerade...


 När vi kom hem monterade vi stolar jag och Markus...



 Nu är vi klara med rummet och vi är supernöjda. Markus har fixat gran och njuter av julens antågande.


Blev lite nya glas och tallrikar på Ikea, det vi har var otroligt slitet och med Ikeas priser är det ju ok att fräscha upp lite.
Vi var inom "Framtid" och jag hittade två fina glaskaraffer och ett glasfat för 30 kr totalt, bara fynd i dag!


söndag 23 november 2014

En riktigt mysig helg har passerat och nu njuter vi i soffan av det sista av den. I fredags var jag och Nicke på bio och såg "Mockingjay". Vi har nyligen sett "Hunger games" filmerna ett och två, så det passade bra att se den tredje och näst sista filmen när vi för en gång skull gick på bio.
Filmen var kanonbra och jag satt som på nålar i två timmar, nu ser vi fram emot den sista!


Stan börjar smyckas i julanda och jag kan ärligt säga att jag ser fram emot advent och julmys nu!


I går var det fotbollsträning för Markus och innebandyträning för Max och sen var jag och Nicke ute och sprang vars en runda. Kvällen tillbringade vi hos Mats och Milli där vi bjöds på himmelskt god taimat som Mats kockade, vi fick pratat i kapp (alldeles för länge sedan vi sågs) och grabbarna fick testa lite av Mats träningssaker.....



Stort tack för en härlig kväll och vi kommer hålla tummarna stenhårt för Mats den 3 januari då han har en UFC fight i Las Vegas!

I dag var det fotbollscup i Billesholm och Nicke och Markus var där redan 7,30 i morse. Jag och Max körde dit strax efter 9 och kom till den andra matchen.


De spelade fyra matcher och motståndet var tufft i dag. Men de kämpade på trots förluster och det är alltid lika roligt att se när Markus spelar, mammahjärtat vill helst inte missa en spelminut.


Max har ju inget större intresse i storebrors fotbollsintresse, men vi löser det med lite olika sysselsättningar under tiden. Ipaden är helt ok en stund...


....sen kan man ju skriva sin önskelista till tomten när man ändå inte har något annat att göra.....

När vi var klara runt lunchtid körde jag och Max direkt till biltvätten, min lilla pärla behövde lite kärlek...


.....och vinterdäcken påsatta när vi kom hem!


Söndagen innan första advent bjuder alltid på julskyltning på Råå och vi körde ner för att gå en runda i kylan. Lite munkar köptes...


....Max åkte en karusell....


....lite kärlek i luften....

....och lotter med chokladvinster med hem och så fick Max äntligen träffa tomten och lämna sin önskelista! NU kan det bli julafton när som helst om du frågar Max!!


lördag 15 november 2014

Helgen inleddes med övernattning på klubben för Markus fotbollslag. Jag och Max körde med dit och lämnade av det jag hade inhandlat till hela gänget. De skulle göra tacos, ha Fifa turnering och sen sova på liggunderlag i klubbstugan. När jag och Max kom hem så hade vi myskväll och han ville ha övernattning i vår säng, vilket han givetvis fick. Dock åkte jag i säng med honom kl 22 för skulle vi sova över så skulle vi lägga oss samtidigt!

Nicke kom hem vid midnatt, han kunde tyvärr inte sova där på golvet pga sin nacke som har strulat i två veckor nu, sen var han på plats igen i morse tidigt och var med på frukosten och städningen. Jag målade dörr och karm till badrummet, fixade en kaka som skulle tas med till avslutningen och sen sprang jag en runda.

Klockan 12 var jag på plats med övriga lagföräldrar och ledare för att ordna inför avslutningen med klubben. Det skulle ställas fram bord, ordnas fika och få fram alla vinsterna till lotteriet. Nicke kom dit med grabbarna en stund innan det började.


Varje år kommer det en hemlig gäst för att närvara vid prisutdelningen och i dag kom Jordan Larsson! Grabben är duktig lik pappa Henke och det är en riktigt fin 17-årig kille som la ner tid på detta i dag. Han delade ut alla priserna och sen fick alla som ville autograf.



Vi lagföräldrar blev uppkallade på scen och fick blommor för vårt arbete i klubben.


Max fick autograf på armen också...



En lyckad avslutning med glada och nöjda barn! När vi hade städat undan körde jag och Max ut till Astrid och lämnade lite leksaker och några filmer. Världens finaste Astrid kämpar mot sin cancer och det är många dagar hemma nu under behandlingen och då det kan behövas lite nya saker att leka med.

Soffan och landskamp får runda av denna lördagen!

lördag 8 november 2014

Ett välanvänt pojkrum som både Markus och Max har haft, nu var det verkligen dags att förnya!
Slitna tapeter med bilmotiv.....



Max har hjälpt till massor och både målat och spacklat!


I dag kom svärfar vid 9 tiden och tillsammans med Nicke tapetserade dom "graffiti" väggen. Det blev verkligen läckert och Max är så glad över sitt nya rum!


Ny grön matta, nya gardiner, nya krukor och en lina att hänga lite av varje på. Varje tvättklämma har han dekorerat själv.

När Markus och Nicke var på träningen så körde jag och Max till Ikea och fixade lite som behövdes.

Markus har flyttat ner i källaren och vi har fått vårt sovrum tillbaka. Ett riktigt tonårsrum där det finns gott om plats att vara med kompisarna och lillebror :-)





Plats för tvspel, hockeylirande och även mys i våningssängen med läshörna. Lite fix kvarstår, ska hitta tavlor, någon matta till och smått och gott, men på det stora hela är det klart. Hela familjen är nöjda!


onsdag 5 november 2014

I måndags var det studiedag på skolan och vi passade på att köra till Ullared och Gekås hela familjen. Grabbarna var där första gången i somras och dom tyckte det var riktigt roligt och längtade dit igen. Morgan och Ola-Conny - i pappersformat!


Vi tog två vagnar och när benen började blir trötta var det perfekt att sitta och vila lite!


Markus gjorde många fynd, här är det halvtid och lunchdags!


Lite fika slank också ner, gäller att ladda med energi.


Det blev en del som vanligt, man får galet mycket för pengarna och vi var nöjda med våra fynd.


Kanske jag var mest nöjd över min nya matta till köket...:-)


Markus köpte en del nya löparkläder och dessa skulle han testa på kvällen. Han gav sig ut och sprang 3 km i byn, helt på egen hand.


I går skulle grabbarna klippas och vi körde till Råå hela familjen. Nicke var med Markus och Max  och under tiden sprang jag hem. Skönt att få "nya" rundor då det blir lite tråkigt med samma, gamla vanliga. När jag kom hem stod min pensionärs-granne ute och han tycker ju att Barsebäck kan stänga, det går att få energi från mig i stället. Han frågade "när kopplar du av?" Jag svarade "det har ju precis gjort..." Det är så skönt att få springa, ha egentid med bara mina tankar, få frisk luft, lyssna på bra musik och få röra på mig. Härligt!


I kväll hade jag tid på Väla för att göra vid naglarna och vi bestämde att hela familjen skulle köra dit. Max ville så gärna se hur det går till och han satt med som sällskap en stund, sen gick de en runda, köpte glass och var nöjda när mina naglar var klara.


Max fick prova hur det kändes när tjejen slipade naglarna, han fick klippt nagelbanden och målade naglar på en hand, hur nöjd som helst!