lördag 31 januari 2015

I går när jag hämtade Max fick jag se klassens blodådra och mängden blod som finns i kroppen. De lär sig nu om kroppen och deras lärare är finurliga och påhittiga för att locka inlärningen och Max berättar hemma varje dag om skelettet, blodplättar, blodkroppar och muskler!



Vi hade en lugn fredagkväll och åt pizza, pratade och tittade på tv i sällskap av Håkan. I dag när vi vaknade hade vi en oplanerad dag och vi bestämde oss för att åka skridskor. Vi packade kläder, hjälmar och fikakorg och begav oss till stan. Där fanns lite mer snö......(brukar finnas utanför ishallar....)....!

Jag och Nicke har inte åkt sen vi gick i skolan, Markus har bara åkt en gång och Max har aldrig stått på en is! Kan säga att jag mindes det som enklare än vad det var i dag, men efter ett tag blev det lite lättare. Markus åkte som om han inte gjort annat, den pågen har sällan svårt för nya sporter.


Max började med att stödja sig på koner....


.....medans storebror åkte runt för fullt.


I två timmar åkte Max nästan oavbrutet och kämpade på utan att ge upp!




Till sist kunde han släppa konerna och åkte helt själv. Många gånger landade han på isen men hela tiden med sitt tandlösa leende på läpparna!


Det var riktigt roliga 2 1/2 timme i hallen och vi pausade några gånger för att vila fötterna, dricka varm choklad och äta en ostmacka. Grabbarna blev helsålda på åkningen och har redan frågat många gånger om vi kan åka nästa helg igen!

På vägen hem stannade vi till hos den här sköna damen och lekte lite och tittade till henne eftersom Julia är i väg hela dagen.


När vi kom hem blev det en stund i soffan och Uno-spel med Max, sen tog jag 40 minuter powerwalk på löpbandet och Nicke sprang en runda. Vi testade pulled pork i pitabröd till kvällsmat och sen har det blivit film och spel, en skön familjelördag!

I morgon har Max simskola samtidigt som Markus har match, eftersom Nicke jobbar har jag fått låna in farmor som tar Max till simmet och jag kör med Markus. Behöver nog inte hänga in termobyxorna som jag hade i ishallen i dag, lär inte bli varmt att stå ute 1 1/2 timme i morgon förmiddag. Men jag är van att bylsa på mig och så ser jag ut som en Michelin-gubbe men jag fryser minsann inte :-)

lördag 24 januari 2015

 Det är skönt när vardagen rullar på som vanligt och veckan var utan vabb. Lite andra krämpor hittade dock in, Markus benhinnor och Nickes j*kla nacke bråkar lite. Kan lova att det luktar Tigerbalsam och Voltaren runt nr 19 på Fältgatan!

I onsdags var vi på Bokbussen och uppdaterade oss lite.



Jag har börjat 9 denna veckan och då passar jag på att träna varje morgon när grabbarna har börjat skolan. Det har blivit löpbandet och mag- och styrketräning. Har sprungit en morgon bara, vågar inte reta upp höften då den fortsätter att bråka om jag springer för ofta.

Det har hänt mycket i Helsingborgs hamn och numera måste vi ha kort och lämna fingeravtryck varje gång vi ska in, allt för att säkerheten ska bli på topp!

I går hade vi klassiskt fredagsmys med film till maten, På spåret och gott på bordet. I dag har vi haft en lugn morgon och sen spelade Markus sin första match med Fortuna - i snöstorm!




Mammahjärtat var stolt, jag tycker han har varit modig och tagit steget själv med att byta klubb och han kämpar på med tre träningar i veckan nu. I går åkte han tåg och buss till stan hem med en klasskompis och  det fixar grabbarna galant själva. Jag inser att han verkligen börjar bli stor och han tar alltid stort ansvar. Frågan är bara - precis när blev min lilla, efterlängtade påg så här stor?

lördag 17 januari 2015

I går var det dags för en uppföljning på vårdcentralen, Max har använt inhalatorn i en och en halv vecka nu. Hostan är nästan helt borta så vi ska trappa ner på kortisonet nu. Vi har lärt oss att så fort han börjar hosta ska vi börja med medicinerna direkt så han inte blir så dålig igen. Max tyckte det var intressant att få titta hur hans luftrör ser ut när det är som värst. 


I dag körde Nicke med Markus för fotbollsträning 10-11.30 utomhus och jag och Max fixade så bilen blev full...

... och kylskåpet likaså!


Efter lunchen bestämde vi oss för att köra till Tropikariet, Max har varit hemma mycket och nu kunde vi ha en mysig eftermiddag där. Markus ville inte följa med denna gången så han stannade hemma.











 
Nöjda, med nypeelade händer, körde vi 
hemåt för en lugn lördagkväll hemma. 
I morgon jobbar Nicke, Max har simskola och sen ska vi på kalas för att fira Albin som fyllde 17 i går! 

söndag 11 januari 2015

Hela veckan som har gått har varit otroligt tufft för Max som har fått en svår förkylningsastma. Det började med lite hosta, vilket han har ofta under hösten och vintern i förkylningstider, till åtskilliga timmar på nätterna med oavbruten hosta. I tisdags åkte jag in med honom och där konstaterade läkaren förkylningsastma. Han fick hjälp där och vi hämtade ut olika mediciner för att underlätta för honom.




Nätterna är tuffast och han (samt jag och Nicke) får inte sova. Vi har höjt sängen och han får kortisonspray samt en annan luftrörs vidgande och hostmedicin, men ändå hostar han så mycket!

Nicke har vabbat hela veckan och det har spelats mycket spel på Fältgatan!


Max har varit hyfsat pigg ändå, men det sliter att hosta så mycket och bristen på sömn märks så klart. I går lekte grabbarna med Gabriel hos oss en stund och de var även ute lite och fick frisk luft.


Jag var ute och sprang en runda och det var ingen dans på rosor i stormen. Vi hade bestämt träff med Steffan och Annelinn i går och hade en mysig kväll med prat och lite gott att äta. Läkarna vi har träffat har sagt att hostan inte smittar och Max ska kunna gå i skolan och träffa kompisar, men det har inte gått att skicka i väg honom med tanke på hur sliten han är.

I natt hade han feber och i dag rinner även näsan på honom, men febern har inte visat sig mer under dagen sen. Vi körde ner till havet en stund för några minuter frisk luft och se vågorna, vilket skådespel det var! Och då blåser det ju ändå inte alls i dag som i går och i natt...

Det brukar vara långt ner från kanten till vattenytan...




Nu blir det innemys för resten av dagen och i morgon får Max vara hemma med Nicke som lämpligt nog är schemaledig, det har blivit många vabbdagar nu. Hoppas Max kan komma igång med skolan så smått i veckan, men vi får ta det som det kommer.

lördag 3 januari 2015

I dag körde vi till Malmö och Tekniska Museet. Vi hade planer på skridskor men Markus är så förkyld så en kall ishall kändes inte så lockande. Vi har aldrig tidigare varit där och vi blev positivt överraskade!

Det fanns mängder av prylar från hela 1900-talet.

 Det fanns båtavdelning...


...bil- och flygplansavdelning....




Lok, experiment, cyklar, hästvag...




Och en UBÅT!!


 Redan igår skrev Julia till mig att den nog inte var för mig, hon vet mycket väl hur mycket klaustrofobi jag har fått de senaste åren och det blir bara värre. Men jag gick in och höll mig först bara vid ingången.



Det var verkligen inte mycket plats på sina ställen och det var skrämmande att tänka på hur så många kunde bo och arbeta på denna en gång i tiden!

Jag pressade mig själv, andades och såg till att försöka gå igenom när det var helt tomt framför mig och det gick!! Var tvungen att be Max ta en bild som bevis så jag kunde skicka till Julia :-)

Lite snabbt tog jag mig förbi kök och...
... toalett!

Ett stort steg jag övervann där och vi hade verkligen en mysig och rolig förmiddag, jag kan absolut rekommendera det.

På vägen hem stannade vi för lunch och lite shopping och sen blev det 5 km jogging för mig när vi kom hem. Efter magsjukan och ryggskott så var det äntligen tummen upp!

I kväll blir det hemmamys och jag ska göra ett tappert försök att hålla mig vaken till Mats ska gå sin UFC match i Las Vegas i natt. Vi får väl ställa klockan och slumra på soffan fram till 1. Vi håller tummarna stenhårt, heja dig Mats, det här har du kämpat för!