lördag 28 februari 2015

Vi inledde veckan med en skruttig Markus som var hemma i måndags och tisdags. Han hade feber i måndags och ont i halsen, men i tisdags var febern borta och han fick gå till skolan i onsdags. När han vaknade i torsdags morse hade han rejält ont i halsen igen så Nicke var på VC med honom för ett halsprov, men det visade ingen halsfluss. Dessa virus...

I Max klass arbetar de med kroppen och nu har de tillverkat en kropp med de olika kroppsdelarna. I går när jag hämtade Max berättade han att han hade gjort lungorna (lägg märke till de fingervirkade tarmarna!).



I torsdag var jag och fixade naglarna och denna gången fick det bli en ny variant!



I går kom det ett efterlängtat paket på posten, ett nytt Wii-spel med DJ-bord till. Vi har härmed fått en ny DJ in da house!



Vi var bortbjudna till Steffan och Annelinn i går och det blev lite olika färdsätt dit, vårkänslorna är framme! Max tog med pilbågar som han och N skulle leka med.
 


Vi blev bjudna på tacos och en himmelskt god glasstårta, grabbarna lekte och vi fick en mysig fredagkväll, tusen tack Steffan och Annelinn!

I dag körde vi till Höllviken för Markus skulle spela träningsmatch där. Jag och Max gick till en lekplats under tiden laget byta om värmde upp.




Det var en tuff match och det blev förlust med 4-1, men väl kämpat och det är riktigt roligt att laget spelar så många matcher innan serien ens har börjat.



Nu ska vi svida om och sen vankas det fest lite längre upp i Fältgatan, vi är fyra familjer som turas om att bjuda hem och det är lika trevligt varje gång. I morgon blir det jobb för Nicke, simskola för Max och så ska vi passa Melvina till grabbarnas stora glädje. Det tjatas om hund ganska ofta här hemma men vi nöjer oss med att passa vår vita, fyrbenta vän!

lördag 21 februari 2015

Sportlovet 2015 har bjudit på lite av varje för grabbarna. Max har varit på fritids mån-ons och jag var ledig i torsdags och Nicke i fredags. På fritids har de lekt, varit ute, pysslat och i onsdags var de på teater i stan, alltid spännande för barnen att åka tåget och få ha med sig matsäck. Bästa pysslet var en sportlovsmössa!


Redo för utflykt till stan!


I torsdags var vi och åkte skridskor, grabbarna har verkligen blivit snabba på skrillorna nu!


Markus är duktig och fixar att vara hemma när vi jobbar, det har spelats en del på nya datorn och han förvånar mig ständigt över hur oändligt mycket bättre han är på det här än sina föräldrar...


I går var Nicke och grabbarna på Olympia Bowling och i väntan på ledig bana blev det lite airhockey...

....innan kloten skulle rulla!


I förmiddags begav jag mig ut på en 5,3 km joggingrunda och det var över en månad sedan jag sprang så långt pga höften. Det har blivit crosstrainern och ganska mycket vila men nu får det bära eller brista, jag måste helt enkelt få komma ut! Jag har varit i kontakt med en sjukgymnast och väntar på tid, så får vi se om det går att få lite koll på varför jag får ont. Det gör oftast inte så ont när jag springer (undantag finns) det är efteråt som höften blir "stel" och ömmar/värker. Nåja, men min gröna livlina tog jag mig runt i regnet, bra musik är min energikick!


I kväll var det äntligen dags för dejt med Jonas, Johanna, Mats, Milli och alla barnen. Tyvärr fick Milli stanna hemma och krya på sig, men det blev en mysig kväll med mycket prat, mat och bus.

Fina kompisar - Ava och Max!


Underbara Alice bjuder alltid på massa gos...

....i allas knä!


Vilka stiliga killar!


Tack fina vänner för en härlig kväll, ni är guld värda i våra hjärtan!

lördag 14 februari 2015

I går var det dubbelt upp i kalas, Markus var bjuden på Laserdome-kalas för en klasskompis och det var kalas hemma hos Ella och Marcus för att fira Gabriel och Julia. Vi körde och hämtade Markus när hans kalas var slut så att han också kunde träffa kusinerna. Det blev fika, prat, goa skratt och en mysig kväll, tack familjen Johansson!


Victor och Max!

Markus och Gabbi!

I dag har jag gjort ett städryck här hemma, dammråttorna ropade självmant efter dammsugaren och då är det illa. Markus har tränat fotboll och Nicke körde honom dit och begav sig sen själv i väg för att spela match. Jag och Max fick vänta en stund i bilen innan Markus var klar.


Nicke spelade match i Viken och vi körde dit och tittade så han skötte sig i målet. Tycker det är ganska fascinerande att det kan gå så långt mellan gångerna han spelar men när han står på plan så sitter det lika bra som när han var regelbundet aktiv.



Max och Markus sysslade med lite av varje under tiden vi var där...


När vi kom hem blev det varm choklad med grädde, något jag är barnsligt förtjust i fortfarande. Finns det något godare när man kommer hem och har varit ute i kylan?


Det blev lite mer städning, ett 30 minuters pass på crosstrainern och sen har vi ätit gott och håller Alla-hjärtans-dags-mys tillsammans här hemma. Max har på fritids pysslat ihop ett superfint hjärta till oss!

Ha en fin kväll!

lördag 7 februari 2015

Veckan har äntligen bjudit på snö och minusgrader, det är så himla mycket bättre än 3 plus med regn och blåst. Grabbarna har verkligen sett till att vara ute, både med skola, fritids och kompisar. Äntligen!




Markus har tränat fotboll, vi har läst läxor, spelat Uno och veckan rullade på. Det enda minuset förutom på termometern har varit mitt bäcken som gjort ont och därför har jag vilat från träning.

I går kom jag hem till grabbarna, Markus är duktig och hämtar Max på fritids vissa dagar, och jag hade med mig vars en peng från morfar, det var två glada killar!


Markus var på disco och Max på kalas i går kväll, för vår del blev det lugnt i soffan med "På spåret" och lite annat strötittande på tv.

I dag har vi tillbringat förmiddagen i ishallen och Max behövde inga koner alls. Markus hade med sig Neo och de åkte för fullt i ett par timmar.




Lite varm choklad och grädde hör till.




Utvisad!!


I kväll var det dags för party på Pitchers i stan, den blivande pensionären skulle firas!
Fast slår man upp "pensionär" så finns det absolut inte en bild på min mamma där, inga tantiga kjolar eller fotriktiga skor här inte ;-)








Hipp hipp hurra för dig mamma, i morgon fyller du 65 och det gör du med bravur!