lördag 25 juli 2015

I konstant ösregn har jag, Nicke och Markus sprungit Vikenvarvet i dag. Mamma var en klippa som mötte upp oss och tog med sig Markus och Max till målgången medans jag och Nicke startade från gymmet som anordnade loppet.  Jag startade kl 10 och Nicke en kvart senare.

Det var ett trevligt lopp i mina gamla hemtrakter och lite synd att det regnade så mycket eftersom det är Vikenfesten också.
Jag var dock så laddad och har sett fram emot mitt första lopp sen oktober förra året så mig kvittade det att regnet öste ner!

Jag joggade runt på 34 min och hade inte ont i höften under tiden. Jag vet ju att det kommer lite efteråt men det lägger sig ganska fort och är ju långt ifrån så dåligt som det har varit.

Väl i mål med dyngsura kläder och skor !


Målrakan...


Där stod mamma och grabbarna och hejade mig i mål och sen kunde jag vänta in Nicke som kom in på nytt personbästa 36.40!! Du är grym älskling och jag riktigt stolt över dina prestationer!


Sen var det dags för Markus att springa sitt lopp som var 2 km. Kul att det finns olika distanser så att hela familjer kan åka tillsammans på lopp och springa.



Max ville inte vara med denna gången utan han var vår största supporter !


När vi alla var klara, våta och hunnit bli frusna bjöds vi på grillad lunch hos mamma. Jacob fixade hamburgare och korv från grillen, vädret till trots. 


Julia, Tommy och Andre kom också ut en stund till lunchen.


Tack mamma för att du frös för oss i dag, det var guld värt så att vi fick ihop det.

Grabbarna ville stanna hemma sen så jag och Nicke körde själva till XXL och Stadium. Det blev ett par nya löparskor och löpartights till mig!


torsdag 16 juli 2015

Denna veckan jobbar både jag och Nicke och vi båda konstaterade att det är en himla tur att inte semestern går lika fort som när man jobbar, för jösses vad denna veckan har gått undan! Jag jobbar tre veckor och sen har jag semester igen v 32-33 och Nicke har 31 och 33. Så vi funderar lite hit och dit på vad vi ska hitta på då. Får se vad det blir!

Grabbarna är ju hemma och klarar sig en del timmar hemma själva men vi tar tacksamt emot lite hjälp från familjen. Markus kan ju vara hemma hela dagarna själv men när båda är hemma får det räcka med några timmar om dagen än så länge.

I måndags var dom med mamma och Jacob i stan och gick upp i Kärnan.




I tisdags följde Max med mig på jobbet och jag hade världens bästa revisor bredvid mig och han godkände massor med siffror åt mig!


Kvällarna är ju helt underbara och det är svårt att gå in, det har blivit lek på lekplatsen, frisbee och bollspel.

Grabbarna fick en låda med godispizza av mormor och den lådan har inspirerat Max till att bli pizzabagare....


Markus hjälpte honom lite med skyltarna till dörren, förlåt....till pizzerian....


Vilken tur vi har som får äta gratis!!

I går erbjöd sig farmor och farfar att ta med dem till Flygplansmuseet i Ängelholm och sen blev det en stund i Hembygdsparken med lek och glass.


Det var ju vår bröllopsdag i går och det blev lite gott att dricka när vi hade kommit hem och så lite grillat.

Max stod för överraskningsdukning - sötisen hade tagit fram den gamla tårtdekorationen som jag lyckats spara och sen hittade han stjärnor som han strödde ut. Är det fest så är det :-)


I dag kom morfar och Lena och hämtade Markus och Max, det visade sig att de hade planerat in minigolf och sen lunch på Pannkaksladan i Höganäs.



Tack snälla ni som har fixat med grabbarna och bjudit dem på så mycket roliga sommarlovs aktiviteter, dom har haft riktigt roligt!

I kväll var jag och Max och plockade jordgubbar hos grannen (igen) och då fick det bli en jordgubbskaka. Har aldrig bakat en sådan så vi får se hur den smakar, dom blir försökskaniner på jobb i morgon!

onsdag 15 juli 2015

I dag är det 15 år sedan vi gifte oss i Raus kyrka och hade bröllopsfest på Ramlös värdshus. Vi har egentligen inte firat bröllopsdagen något speciellt genom åren, det har varit dagen vi träffades som varit lite mer "magisk" eftersom det är så många år sedan och vi har varit oskiljaktiga sedan 21 november 1992. Men visst är det lite extra roligt att det är kristallbröllop i år!

Vi fick riktigt fint väder på vår dag....


Daniel och Micke var bestmen och Louise min tärna. Jösses Lollan, vi har hängt ihop i en väldans massa år nu, min fina vän!


Vigsel i Raus kyrka.



Vi hade verkligen ett "klassiskt" bröllop med allt som hörde till. Fin bil med blommor, middag på värdshus, tal, sång och dans.


Min fina pappa!

Jo då, min man drack gul läsk på bröllopet!


Fina mamma!

Valsen klarade vi oss igenom....

Underbara lillasyster...


....och lika fina storasyster!


Massor med fina presenter och många finns kvar än i dag. Bosse och Karin, er spagettigryta håller än i dag och resväskorna från svärföräldrarna var med senast vi var i Turkiet!


En härlig dag som vi fick den stora glädjen att fira med familj och vänner.


Lite bus hade våra vänner ordnat så fint där vi bodde......kaviar i tandkrämstuben, 100 pappersmuggar fyllda med vatten på sovrumsgolvet, färdigblandad oboy i mjölkpaketet, folie över toan.....


Tack Nicke för alla åren som gifta, framför allt tack för att du har varit min bästa vän alla dessa år. Och jag tycker minsann du blir snyggare för varje år som går ;-)


Grabbarna vi har är det finaste livet har gett oss och jag är tacksam för varje dag med er tre, älskar er!

torsdag 9 juli 2015

Semestern har verkligen bjudit på fantastiskt väder i 1 1/2 vecka men dom sista dagarna ser ut att bli mer lik svensk sommar än dagarna vi har haft.

I tisdags sken solen och även om det blåste så åkte vi till Kvickbadet. Vi satte oss i lä och efterhand som dagen gick lugnade sig blåsandet.  




Många hopp i havet och massor med krabbor i spannen, blev en fin dag i sällskap av Ella, Marcus, Julia och Gabbi. 



I går blev det fixardag för mig och Nicke. Vi skurade träpanelen runt garaget och sen fortsatte Nicke med lister på Markus rum och jag målade sovrummet.


Från helvitt (som var allt annat än vitt när man såg skillnaden på det nymålade) till fräscht vitmålat med en grå fondvägg!



Vi rundade av dagen med middag på O'learys i stan, lika gott som alltid!




I dag har det ju öst ner och varit 12 grader så det blev storbak av kanel- och vaniljsnäckor och chokladkakor. Vi hämtade upp Gabbi strax efter kl 15 och såg sen "Minionerna" på bio. Max valde noggrant tröja i morse....!