söndag 30 augusti 2015

Känns som vi har haft en riktig "sensommar-helg" med fint väder, men man känner att värmen är på väg bort. Fredagkvällen bjöd på ett spektakulärt molnskådespel men det var en skön kväll och det blev lite aktiviteter ute med grabbarna innan vi gick in och höll kväll.


Äntligen fick vi sett "Fast and furious 7" och den var som väntat - massor med stiliga grabbar, snabba bilar, mycket action och galet orealistiska scener. Tummen upp!


I går förmiddag körde vi till djuraffären på Råå och Max fick köpa en liten 10-veckors hamsterkille. Han är så ljusgrå så att han nästan ser vit ut och har en mörkare grå rand på ryggen. Välkommen till oss Zack!



Det var väldigt fint väder så killarna var ute och åkte lite...



Klockan 18 var det dags för oss att styla om oss a la 90-talet för att gå på fest hos Jenny och Mathias, vännerna två hus bort i gatan. Det blev grunge och hip hop för vår del och grabbarna tyckte vi såg väldigt lustiga ut när vi gick. Jag fick flashbacks till 1992 när jag och Nicke blev tillsammans, det var ju just den coola skatekillen som fick mig att falla pladask!


Det blev en fantastisk rolig kväll och värdparet hade verkligen lyckats med temat. Mathias som har lika "mycket" hår som Nicke i vanliga fall hade ett härligt hårsvall i samma stuk som Nicke också hade då vi träffades, snacka om att hitta tillbaka i tiden! Vi blev bjudna en god fördrink när vi kom och det var roligt att se alla stilarna som folket kom till festen i.....


....det var flanellskjortor med polotröja under, Beverly-hills look, fler med hip hop stil, criss cross bakvända jeans, Britney Spears tottar och Baywatch-livräddare i badbyxor.....


Fantastiskt väder och vi fick gå en rolig tipsrunda med hjälp av en lagledare som hade rundan med hjälp av gps och när man var på rätt ställe kunde man få upp frågan på skärmen.



När vi kom tillbaka från rundan fick vi testa lite olika drinkar som vi skulle gissa innehållet på och det var minsann inte helt lätt!


Hela kvällen kunde vi på väggen se och höra musikvideos från 90-talet och vi bjöds på god mat, härlig efterrätt och ingen behövde gå törstig.



Tack för en härlig kväll, ni borde verkligen lägga till festfixare på meritlistan!

Markus och Max var hemma själva och hade mys med film och godsaker och vi gick in under kvällen och kollade så att allt var bra. Max sov över på Markus rum och dom tyckte nog att det var lika roligt att få vara hemma själva som det var för oss att gå på fest!

I dag har vi haft en skön söndag, dock är Markus väldigt förkyld men det brukar ju bli så när alla träffas i skolan och bacillerna ska bekanta sig med varandra igen. Nicke var och coachade Markus lag som hade match i morse (han har börjat som målvaktstränare och extra hjälp vid matcherna), men Markus kunde tyvärr inte spela pga förkylningen. Jag var med Max på simskolan och sen har vi varit hemma resten av dagen och vi rundade av helgen med grillat tillsammans med Marcus, Ella och grabbarna i kväll.

Jag har joggat i fredags och lördags så i dag fick det bli powerwalk och magträning. Höften/bäcken känns bra, men jag vågar inte dra på än som jag gjorde tidigare. Det är inga smärtor längre men jag blir trött i bäckenet, men det är så stor skillnad mot hur det har varit så visst är jag på god väg!

fredag 21 augusti 2015

Veckan har verkligen varit händelsrik med en härlig skolstart, ett sorgligt avsked av familjens lilla hamster och besök i Danmark med finaste vännen L. Men livet är ju så, glädje och sorg i en salig blanding och som tur är så är glädje och roligheter betydligt vanligare än sorgen.

I måndags var det dags för grabbarna att börja skolan och båda såg fram emot detta. Markus började femman och Max började ettan.


Äntligen egen bänk och världens bästa Anette som fröken!



Skolan har en tradition att släppa ballonger med en lapp där det står adressen till skolan och klassen och förhoppningsvis hittas dessa lappar och det blir brevväxling!


Alla släpper samtidigt...




Markus behövde inte mamma i skolan men väl hemma när alla böckerna skulle slås in.....


Max kom stolt hem med sin första läxa - DET är stort!


 
I går när vi kom hem från jobb såg vi att vår lilla fina Messi låg död i sin bur. Denna lilla, tama hamsterkille hade somnat in efter två år hos oss. Messi har kommit att bli Max kompis mest och följden blev en förtvivlad Max som grät i flera timmar i går. Det är inte lätt att förlora en vän - oavsett hur stor eller liten denna kompis är.
 

Max hade många frågor, sa så kloka saker och tårarna ville inte sluta rulla. Vi kramades, pratade om Messi och ordnade en fin plats i trädgården åt honom. Det är en bearbetning som får ta den tid det tar, dock har han tagit det bättre i dag och hade endast en kort stund med tårar i eftermiddags.

 
När Max hade slocknat utmattad i går var det dags för mig att hämta underbara L i stan strax innan 22 tiden. Äntligen är Stockholms finaste hos oss igen för några dagars besök. I dag gick vi upp tidigt och tog båten över till Danmark och körde till Köpenhamn och ett besök på Storkklinken. Känns som en ära att få följa med och stötta vid din sida.
 

Nu håller vi fredagkväll och jag ska njuta av helgen med bästa, tänkbara vännen här. Nicke ska springa lopp i morgon, det blir lite grillkväll och kräftmys i helgen, simskola och fotbollsmatch - precis som vanligt med andra ord!

onsdag 12 augusti 2015

Tre härliga dagar, en minisemester med strålande sol, goa ungar och mååååånga krabbor!

Vi körde till Ramsvik där vi hyrde stuga för två dygn och detta har Markus och Max sett fram emot och Gabbi var också med. Efter 34 mil i bil var vi äntligen framme.


Stugbyn ligger på klipporna, ända nere vid havet och utsikten är fantastisk...




Det finns en liten strand och där finns lite olika båtar man kan hyra, vi provade på trampbåt en timme med barnen och det var så klart spännande att komma ut på djupt vatten.


Stugan var en 6 bäddars och den var superfin och fräsch. På loftet fanns det plats för 4 personer och där sov barnen, jag och Nicke sov där nere där man bäddade om matplatsen till en dubbelsäng.


Vi har verkligen haft tur med vädret och det gör ju en sådan här resa betydligt trevligare än om det hade regnat.

Krabbor och sjöstjärnor finns i mängder och det är bara att fiska och håva upp - och sen släpper man i och börjar om!




Yatsy-fight innan läggdags!


I måndags körde vi in en runda till Smögen och strosade runt på "Smögen-bryggan". Mysiga butiker, fina båtar och mycket skaldjur att inhandla.


Lunch....


Mer sol och bad och Nicke simmade ut till flotten med Markus.


Hela kvällen tillbringades på bryggan i en fantastisk kvällssol med spegelblankt hav...








I går packade vi ihop oss och körde mot Göteborg och en heldag på Liseberg. Grabbarna älskar karuseller och Max är nog "galnast" av dom alla, han har inga hämningar och vill åka allt! Han blev inte glad när han inte fick åka Uppskjutet och Nersläppet pga sin längd!


Det blev Balder tre gånger, jösses vilket drag där är i den.....






Lagom trötta och karusellklara körde vi hemåt vid 21 tiden och rullade in på Fältgatan runt 23.30 efter att ha lämnat Gabbi i stan. Det var väldigt skönt att sova i egen säng igen och grabbarna tog en bra sovmorgon.

I dag har vi fixat hemma med tvätt, lite matinhandling och grabbarna har myst med lite spel. Vädret började molnigt men sen kom solen fram igen. Jag tog en powerwalk på 5,6 km eftersom jag inte vågar springa pga ont på insidan av smalbenen långt ner. Är det inte det ena....Nåja, jag ska vila bort det innan jag springer igen och en rask promenad fick räcka i dag. När vi hade ätit så blev vi sugna på att cykla till Råå så det gjorde vi hela familjen. Det är drygt 4 km ner och Max får kämpa på ganska bra på sin lilla cykel, men det klarade han med bravur båda hållen.


Nu njuter vi av några sista semesterdagar och det ser ju ut att bli fint väder dom kommande dagarna så det lär bli sol och bad. Det kom brev i dag till grabbarna gällande skolstarten på måndag och dom är redo för vardag och träff med alla kompisar igen efter tio veckors härligt sommarlov!