lördag 31 oktober 2015

Att gårdagen skulle bli ett äventyr, det visste jag, men det går knappt att beskriva hur ett Kullamannen-lopp är. Det är så mycket av allt - sjukt jobbiga backar som inte ens är fysiskt möjliga att springa i, branta backar som ger galen fart nerför, stenar, trädrötter och lera som gör att man måste kolla var man sätter varje fot, gärden som måste klättras över och grindar som ska öppnas.

I ett år har vi varit anmälda och nu var det äntligen dags.


Start och mål var i år nere i Mölle hamn.



Strax efter 11 var vi på plats och jag och Linda var först ut med start 13.05. Nina fick hålla sig varm ett tag till.


Vid varje start var det pampig musik och en riddare på häst som galopperade först och tog täten!


Jag tog mig i mål på 52.05 och det resulterade i plats 57, vilket jag är riktigt nöjd över!




Nicke startade kl 13.50 för 12,4 km banan och trots en vurpa och ett klädbyte i farten så blev han femma på tiden 1.01.16 vilket är lika jäkla grymt som vanligt. Du är grym älskling!



Daniel startade 10 minuter efter Nicke och han genomförde ett fantastiskt lopp och kom på tionde plats, en otrolig prestation det också - grattis Nisse!

Finaste fru Småland var fantastiskt som sprang det långa 12,4 km loppet. Grymt bra jobbat Nina!


Med trötta ben, glada miner och med ett extra knä på Nicke, så lämnade vi Mölle strax efter kl 16.


Grabbarna var med Malin och Janne hela dagen och hade höstmys med besök på Fredriksdal, tusen tack för allt!



Kvällen bestod av pizza och "bus eller godis" runda med barnen i sällskap av Daniel, Sara, Ella, Marcus, Julia, Tommy och alla barnen. En rolig avslutning på en underbar dag, med fina vänner.

I dag ger sig vaderna till känna och Nicke har ju sitt knä som känns, samt handen som också fick en rejäl smäll. Men var det värt det? Absolut......




söndag 25 oktober 2015

Då var det dags för höstlov för grabbarnas del, ett välbehövligt sådant tror jag. Även om det är morgonpigga killar som fixar skola, träningar och annat i veckorna, så är det bra att slippa väckas tidigt och dra ner på tempot lite. Markus har ingen fotbollsträning den kommande veckan men det gillar han icke!

I fredags var vi hos mamma på middag, lite Höst-halloween-ses-om-en-månad middag. Mamma åker till Australien en månad, spännande och modigt! En mysig kväll med massa gott.



I går blev det ett Välabesök, träning och en mysig kväll i Jonstorp hos Louise, Micke och grabbarna. Vi bjöds på himmelskt god mat och satt länge och pratade i kapp. Tack fina ni!

I dag var Nicke och Daniel i Torup och sprang ett lopp, inte helt oväntat på fina tider och placeringar. Jag och grabbarna var i simhallen där Max hade simskola och under tiden passade jag på att simma 30 längder och Markus simmade också under tiden.

I eftermiddag blev det bio, Markus och Gabriel skulle gå och då passade jag på att gå med Max också. Vi såg "Hotell Transylvanien 2" och den var riktigt bra.



Kvällen avrundades med fix av Halloween-pumpa, Markus klarade av det galant själv!


I morgon och på fredag är Nicke ledig med grabbarna och jag jobbar hela veckan. Max är på fritids tis-tors och dom skulle i väg på äventyr alla dagarna, bla besök i stan på Dunkers och tåg till Malmö för att gå på tekniska museet där.

Det närmar sig Kullamannen och givetvis har mina smalben börjat värka igen. Blir ingen löpning denna veckan, så hoppas jag att det blir smärtfritt på lördag. Tack och lov för min räddare i nöden - croisstrainern.

Ha ett skönt höstlov - ledig eller icke ledig!

söndag 18 oktober 2015

Vi har haft en lugn helg (i våra mått mätt) och vi har haft mycket tid tillsammans alla fyra. Max inledde helgen med ett maskeradkalas och han var en ninja!



Jag, Nicke och Markus åt en god middag tillsammans och sen blev det en film. Max kom hem, nöjd och glad och kröp ner i vår säng och tittade lite på tv innan det var läggdags.

I går bakade jag scones till frukosten och när vi hade slappat här hemma uppåt förmiddagen körde vi till Väla. Max hade presentkort sen han fyllde år och det ville han så klart använda.


Det blev lunch på Subway - vissa är lättare att fotografera....


.....än andra!


Lite inköp inför Halloween blev det också.


När vi kom hem började jakten på "bugs"......



Jag snörade på mig skorna och gav mig ner i Råådalen och sprang 7 km, sen höll vi lugn lördagkväll i sällskap med Julia som kom ut. Vi såg filmen "Mad Max - Fury Road" och vi kan väl säga att den var heeeeelt crazy men absolut sevärd just därför!

Vissa tokade sig på annat vis......


I morse körde Nicke och Markus till Bjärred 6.45 men jag och Max körde ner lite senare för att det inte skulle bli för många timmar för Max att sitta där. Hans fotbollsintresse är lika med noll, men han kan absolut gilla att åka i väg i några timmar, fika, spela lite på sin telefon och bara "vara med" på sitt vis.

Fortuna hade med två lag och Markus spelade totalt fyra matcher. Ibland i svart tröja....


....ibland i röd!

Max han hade sin stol och var hur nöjd som helst.


Grabbarna spelade 2-2, 3-3 och förlust med 4-1 och sen blev det 2-2 i första slutspelsmatchen. Den fick avgöras på straffar och där åkte dom tyvärr ut. Skit med straffar, det är nästan rena rama lotteriet kan jag tycka och det är SÅ synd om den eller dom som missar. Stor press, men dom är duktiga på att hantera det, förmodligen betydligt bättre än deras nervösa föräldrar.....

Nicke fick köra ifrån cupen efter två matcher för att springa Åshöjdenloppet där han skulle försvara sin vinst sen förra året. Det var riktigt, riktigt roligt att få samtalet när han var klar och vi kunde konstatera att han vann i år med!! Jag är så grymt imponerad över dig älskling - stort grattis!

5,5 km på tiden 20.48!


När vi kom hem var alla fyra sugna på mer luft så det blev en härlig 5 kilometers runda i Råådalen. Grabbarna cyklade och vi gick.



Mot slutet av rundan hittade Markus en fotboll i ån, långt ner från stigen......


Det var en bra bit ner och riktigt brant, men finns där en boll och man heter Markus så ska bollen med hem! Han är längst ner och tog sig ut på en liggande trästock.....




Lite svettigare, nästan plumsad (bara nästan) och väldigt glad är han nu en boll rikare!


söndag 11 oktober 2015

Då har vi klarat av hela kalashelgen och allt har gått bra. Maten räckte, Max var supernöjd med alla fina paket och vi överlevde.

I går morse körde Nicke och Markus till Röstånga för match, där blev det vinst med 3-2. Jag och Max bakade frallor och ordnade med maten till buffén vi skulle ha.


Max fick sen några lektimmar hos Noah och mellan jäsningarna stack jag ut och sprang 6 km. Härligt med nya resultat och inga smärtor som ger sig till känna.


Klockan 16 kom alla 25 gästerna och vi bjöd på pastasallad med massa tillbehör, bröd, ost och kex.

Stort tack för alla fina presenter till Max! Han fick lego, kläder, spel, klocka, pengar, presentkort, godis och en massa annat.



Max hade önskat marängsviss till efterrätt och givetvis fick han det!




 Walter var också medbjuden :-)

I dag började legobygget direkt efter frukost...


Det blev avbrott i legobygget för Max simskola och jag passade på att simma 30 längder. Markus och Nicke körde på helgens andra fotbollsmatch och det blev vinst i dag med och Markus fick gjort mål också.

Vi möttes upp hela familjen för lunch och sen gjorde Markus en insats på min smutsiga bil!


Vi avslutade helgen med söndagsmys tillsammans med allra finaste Sjöströms. Prat, mat och goa ungar!




Tack fina, fina Johanna för att du är just du.