söndag 24 januari 2016

Vilken fantastisk vecka det har varit vädermässigt, snö, minusgrader och sol. Vi är verkligen inte bortskämda med riktig vinter men det kalla har stannat kvar en längre tid och det är härligt att skolan och fritids ser till att vara ute mycket med barnen i pulkabacken.




I fredags körde vi till Harrys och hade fredagsmys där med riktigt god mat. Grabbarna åt hamburgare och jag tog fläskfilé, allt var väldans gott!


I går förmiddags gick vi till backen och åkte med grabbarna och Filippa och barnen kom också dit. Vi var ute 1 1/2 timme och alla åkte, stora som små.




Nicke körde i väg och köpte en byrå som vi skulle ha i hallen och sen var det bara att skruva hela eftermiddagen! Men till sist var den klar och vi blev supernöjda.


Vi har ju startat vårt projekt att byta ut mycket av våra gamla möbler, riktigt roligt är det att få in nytt, ljust och fräscht.

Max hade sin klasskompis C här hemma för övernattning och dom hade superkul hela kvällen. Det är något visst att få ha "sovis", busa, skratta, leka, äta godis, bädda och sen ligga och prata alldeles för länge och somna sent.

I dag har Nicke jobbat så jag körde till Råå med grabbarna där Markus skulle spela en liten cup. Det var bara fyra lag med så det blev många matcher spelade och Fortuna förlorade en, vann tre och i finalen blev det förlust. Bra lirat Fortuna!




Eftersom Max har simskola så fick jag köra dit med honom och mina fina svärföräldrar kom till cupen så att Markus hade någon där. Jag fick titta på min fisk och se när han tränade sin simteknik.

En mysig helg till ända och vi laddar för ny vecka med mycket av den här varan... 


...det vankas prov på Kristendomen för Markus och jag måste säga att det är riktigt roligt att få fräscha upp sina egna (hyffsat dåliga) kunskaper i alla ämnena som dom läser i skolan. Dock tycker min son inte att det är lika intressant som hans mamma ;-)

lördag 16 januari 2016

Det senaste hos Johanssons är "hänga gubbe" med Max på hans rum. Inte bara är det roligt, det är bra träning på att skriva ord för Max, dock lite klurigt ibland för oss att gissa om han inte stavat rätt :)


Visst är det "ficklampa" som är rätt ord men vad gör det om man bara stavat det med ett K....


Snön kom äntligen till Skåne och det är så fint och ljust när den äntligen kommer!



Mindre roligt är det kanske med fotbollsträningar i minusgrader men Markus tvekar inte alls, alla träningar är han på plats. Denna veckan var det ute i måndags och i torsdags och när jag släppte honom i Rydebäck var det -7 grader i torsdags.


I dag körde vi till Malmö museum med Daniel, Sara, Benjamin och Felicia. Där är otroligt mycket att titta på och uppleva och det kan vi verkligen rekommendera. Kostar dessutom bara 40 kr/vuxen och barnen går in gratis.



Japp, denna livrädda-klaustrofobiska-mamman tog sig (snabbt) igenom ubåten!



"Stjärnrummet" är riktigt läckert, där finns en enorm skärm och man kan styra himlavalvet och titta på planeter och stjärnor.
 


Bilar, båtar, motorfordon, flygplan.....


Fikapaus!

Vi gick vidare till den andra delen där akvariumet bla finns, allt ingår i samma pris.









Många härliga timmar med bästa, tänkbara sällskap. Tack för i dag!

Benjamin följde med oss hem för lite mer lek under eftermiddagen och vi gick till pulkabacken.


Den Skånska vintern behöver påfyllning av snö nu.... Vi kan hoppas det kommer mer eftersom det ska vara minusgrader hela veckan så får det ju ligga kvar utan att bli slask. Men det går att åka pulka ändå!


måndag 11 januari 2016

Nu har vi plockat ner julen och det fick bli lite nytt i vardagsrummet, krukor och växter inhandlades och det känns så fräscht efter adventsstakar och julstjärnor som tappat nästan alla bladen. Nu kan det lika gärna bli vår (eller massor med snö - inget mellanläge med regn och dimma)!


Sista jullovsveckan bjöd på lite kortare arbetsdagar så att grabbarna inte blev hemma själva så mycket, massor med förkylningsbaciller som bosatte sig hos Nicke, mysig och god trettonafton-middag, fotbollscup och ett kalas till.

Vår stora familj bjöds på fantastisk middag hos pappa och Lena på trettonafton. Vi blir så bortskämda med god mat, fint dukat och en mysig stämning. Där var inte mycket fläskestek kvar när vi var klara!




I lördags var det dags för fotbollscup i Malmö och vi körde dit i två bilar till samlingen strax innan kl 11. Fortuna spelade riktigt bra fotboll som tog dem ända till semifinal! Markus fick gjort två mål och det var en riktigt spännande dag.



Jag och Max lämnade Malmö strax efter kl 16 (Nicke och Markus körde hem efter kl 20) för att kunna vara med och fira storasyster Malin och systerson Albin. En 45-åring och en 18-åring, grattis ännu en gång fina ni!



I går hade vi en riktigt slapp söndag hemma nästan hela dagen, det vara bara Max simning som fick oss utanför dörren. Vi har nu en "bronshaj" som dessutom går själv på killarnas omklädningsrum och DET var stort för honom. Att känna att han klarade sig själv med kläder, låsa skåpet, duscha och få alla sakerna med sig hem igen. Ett "mamma-moment" när han kom springande ut och sken som en sol då han hade klarat detta själv!

I dag var det ingen lätt match att få upp grabbarna........

fredag 1 januari 2016

Vi har avslutat 2015 på bästa tänkbara vis, på Lalandia med grabbarna. Vi har haft en stuga tillsammans med Ella, Marcus, Gabbi och Viktor och kom dit i förrgår eftermiddag.


Där finns massor att roa sig med, studsmattorna var riktigt roliga!



I spelhallen fanns det så klart massor med saker att prova på...


Det blev tacos och mys i stugan första kvällen.


I går var vi inne på badlandet flera timmar och det har blivit fint sen renoveringen. Vi har varit på Lalandia ganska många nyår och det kändes fräschare nu och där fanns mer att göra.







Den här åkte hela familjen....



Det tar på krafterna att bada, lite mys i stugan mellan varven behövs, vi har spelat spel, kikat lite på tv och bara myst.

 

 Vi åt en god trerätters middag i går och spelade Bingolotto och spel, allt för att orka hålla oss vakna!



Vid tolvslaget brakade det loss och vi fick se mängder med fina fyrverkerier. Det var ett trött gäng som slocknade vid 1 tiden, man blir otroligt trött av att bada i många timmar! I dag var vi inne på badlandet vid 10.30 och badade ca två timmar, sen blev det lunch och vi begav oss hem. Det har varit supermysiga dagar och precis som vanligt när man har varit borta, var det väldigt skönt att komma hem.

Önskar alla ett riktigt Gott Nytt År!