söndag 28 februari 2016

Sportlovet är till ända och grabbarna har haft det lugnt och skönt, dock skulle nog båda gärna vara hemma några dagar till om dom fick. Markus har varit med kompisar några dagar, suttit vid sin dator, tränat fotboll och Max var på fritids mån-ons.

I torsdags var Max med mig på jobbet och han pysslade med lite av varje.


I fredags var jag ledig och då åkte jag med Markus, Max och Gabriel till Karlslundsbadet för några timmars bad och lek där, sen blev det McDonalds på vägen hem.






När vi kom hem var vi ute flera timmar och njöt av det fina vädret. Det är helt underbart att sitta och känna solen i ansiktet!


Jag satte upp studsmattan till grabbarna och dom hoppade riktigt länge, fick vårkänslor alla tre!




Höst och vinter göre sig icke mer besvär...


Det blev fredagsmys med den sjätte Harry Potter filmen och jag måste erkänna att jag är glad jag ser dessa underbara filmer.  Jag uppskattar dom lika mycket som grabbarna.

I går morse körde Nicke och Daniel till Kullaberg för löpning där och jag stannade hemma och fick fixat med plock och fix. Fick några härliga bilder!




Tycker det är så skönt att vi kan uppskatta olika på helgen jag och Nicke, men båda får ut det vi behöver och känner för. Jag har full rulle i veckorna och tycker det är skönt att vara hemma mycket på helgen, men min något rastlösa man behöver ut och fara lite. Sen är det mysigt att umgås, äta gott och ha det bra tillsammans.

Jag gick en 6 km powerwalk på eftemiddagen och sen kom Julia ut till oss och vi åt den goda kycklingen med pinjenötter och ost.


Det blev den sjunde filmen innan Melodifestivalen (Julia är ju lika Potter-tokig som Max så hon var lika glad hon över att få se filmen).


I dag körde vi till Ikea och köpte en ny tvbänk och vår vision om en ny möbel i månaden fortsätter. Max var med och skruvade lite.


Tvbänken i ek åkte ut....
 ...och det blev en vit!


Jag fick sen en upplärning av Max i hur man spelar Harry Potter på xbox....


.....bara att konstatera att min son är betydligt bättre än sin mamma......


Hmmm....det blev ju svårt att vänta på ett nytt soffbord så jag gav mig på att måla det vi har. Det får sig en andra strykning i morgon så får vi se hur resultatet bli.


Nu ska vi försöka få grabbarna i säng, kan bli lite klurigt om jag känner dom rätt....

lördag 20 februari 2016

Vår lördag började vid 8 när alla var uppe, Nicke hade tjuvstartat lite tidigare än oss andra och stack ut och sprang strax efter 7. Jag nöjde mig med att säga hej då och ligga kvar lite till.... Sen blev det frukost med nya bullar och därefter körde jag och grabbarna till Råå för att klippa oss hos Mirja.

Det blev en bit på topparna på mig och Markus och jag fick också en fin fläta av Mirja. Önskar att jag kunde göra sådana här själv....


.....men jag klarar bara på sidan själv! Nicke är dock inte fy skam på flätor (!) så vi får nog öva lite mer här hemma.

Vi har myst mycket inne och grabbarna som är väldigt aktiva för det mesta, kan dock utan några som helst problem gå hemma en hel dag och bara se lite film, spela och pyssla. Vädret har ju verkligen varit det sämsta möjliga i dag så det har inte lockat att gå ut. Markus ritade lite Harry Potter!
(I går såg vi film nr 5 i samlingen)


Jag och Nicke behövde dock ut och röra på oss och få luft kände vi så det blev 5 km på favoritplatsen - Råådalen. Trots att där är som vackrast när allt är grönt och vitsipporna täcker hela skogen så slås vi av hur underbart där är året om. Mossan låg knallgrön på stammarna...


Vår "avstickare" som innebär uppåt.....

.... och neråt....


En gömd liten sjö!



Såg riktigt läckert ut där mossan har växt som strumpor på alla träden!



Vi fick några regnfria kilometer och några med ihållande regn, men det finns ju inget dåligt väder :-)

Nu blir det fortsatt mys på Fältgatan, en kyckling är i ugnen, vi ska lite senare se en film och givetvis Melodifestivalen med lösgodis och pop corn!

söndag 14 februari 2016

Veckan har bjudit på nackspärr de luxe för Nicke och han har fått vara hemma några dagar, det går inte alls att plocka kolli och köra truck när huvudet inte går att vrida. Drygt när det händer men det kan ju alltid vara värre :-) Som vanligt har veckan gått fort (kanske min make inte håller med, som varit hemma) och det är nästan tur jag har alla bilder och kan se vad vi hunnit med på en vecka!

Förra helgen firade vi mamma på Pitchers och vi hade en mysig kväll och åt väldigt gott!


Hela gänget på plats!

Markus, Albin och Nicke  - ganska inne i fotbollsmatchen som visades ;)


Moster Eva, Janne, Ellen och Malin.


Max fick moster till bordet!


I torsdags blev vi bortskämda av mamma då hon kom ut till oss och bjöd på en himmelskt god pasta och kycklinggratäng. Det kan jag verkligen vänja mig vid - att få middagen serverad när jag kommer hem från jobbet. Det är tipptopp med en mamma/mormor som är pensionär nu!


Markus har haft sina träningar, jag har gått långa powerwalk varje morgon innan jobb i sällskap av maken och det har rullat på. Otroligt att det snart är sportlov för grabbarna!

I går hade Markus match och det blev storvinst för Fortuna, Markus fick också gjort mål vilket alltid är kul så klart.




Efter matchen åkte vi hem till Nickes föräldrar och åt lunch och firade svärfar som fyllde 74 i fredags. När vi kom tränade jag styrka och croisstrainer och Nicke sprang en runda, sen blev det mellomys med Daniel, Sara och barnen.

Sara som fyllde år i går skulle givetvis firas så jag och Felicia fixade marängtårta!


Vi hade en mysig kväll och alla barnen hade möblerat om och gjort mysigt i tvrummet där nere!


I dag har vi haft en mysig söndag med lugn förmiddag hemma och Zack blev ompysslad.



Som alla söndagar är det simträning för Max.


När vi kom hem gav jag mig ut på en joggingrunda och trots trötta ben tog jag mig runt. Nu börjar det bli dags att lägga i nästa växel för jag kan inte skryta med att jag har sprungit så mycket i vinter. Har lite lopp att se fram emot och som det är nu håller höften och jag kämpar på med övningar och styrka.


Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag - Max har sett till att det finns hjärtan hos oss!


måndag 1 februari 2016

Grattis goa Max på namnsdagen!


Det får bli en baklänges-vecka denna gången, attans vad veckorna går! Vädret i dag är galet tråkigt med regn uppifrån och i sidled, men som vanligt har Markus tränat fotboll utomhus. Precis som i går...Jag är banne mig stolt över honom och hans driv! Det blir många vändor till Rydebäck för att hämta och lämna, han tränar tre dagar i veckan och ofta är det även match på helgerna.


I går var jag ute och sprang en liten runda, har verkligen inte blivit mycket av det sista tiden, jag gillar källargymmet när det är kallt och mörkt ute.


Max hade sin simträning som vanligt och jag och Nicke var båda där och tittade på honom, sen sprang Nicke hem från Filborna.


I lördags var Martin, Helen och Viktor hos oss och jag hade lagat till en kycklingrätt som blev väldigt god (tack för receptet Louise!).  Den grillade/stekta kycklingen läggs i en marinad ett dygn innan (olja, balsamvinäger, basilika, vitlök, soltorkade tomater och lite annat) och sen la jag upp det på ett fat med ruccola och strödde över pinjenötter och grana padana ost. En supermysig kväll med fina vänner.


Markus hade match i Svalöv och det blev vinst med 4-2!


Det har hunnits med två "Harry Potter" filmer i helgen, Max har blivit helt frälst i dessa och även Markus satt faktiskt kvar och såg också (han brukar inte ha ro att se mycket film nu för tiden). Blev till att beställa hela boxen med alla filmerna, helt ok när det endast kostade 249 kr! Så nu kan vi lämna tillbaka ettan till bokbussen och tacka Julia för lånet av tvåan!


I onsdags var jag ute och åt med Louise och Johanna. Jag fick det som 40-års present och det var riktigt roligt och mysigt att få sitta och prata med tjejerna hela kvällen och äta gott.




....och veckan började på "Trivas på Råå" i måndags med massage. Det är INTE någon "finlir" massage utan rejäla tag för att jag ska slippa min värk. Ont när jag är där = ingen värk när jag inte är där!