måndag 28 mars 2016

En härlig påskhelg är över och det har varit mysiga dagar med familj och vänner. Påsken är min favorit högtid och det är aningen bittert att den redan är över. Men så kan man inte tänka länge, nu ser vi fram emot våren, ljusa morgnar och kvällar och ack så skönt att det inte behövs termobyxor, vantar och mössor!

I onsdags var jag ledig och då körde jag och grabbarna till skateparken i Bjuv. Max tycker det roligt en stund men Markus får aldrig nog! Vi var där 1 1/2 timme och Markus hade en klasskompis med sig.



Jag jobbade i torsdags men sen har jag varit ledig hela helgen. Nicke jobbade i fredags men har sen också varit ledig med oss. Jag sprang i skogen en runda i backarna och det kändes bra, dock kom sviterna i lördags då jag fick ont i smalbenen igen.  Några dagars vila innan jag (med andra skor)  provar igen.


Vi körde till Malin och Jannes mysiga torp för lunch med min sida av familjen. Det blev målade ägg, vi åt gott och hade en jättemysig lunch.





I förrgår på påskafton hade påskharen hoppat runt i trädgården och gömt två påskägg! Max inser att både tomten och påskharen är lite luriga att tro på men det är ju ändå roligt!

Vi hade påskpresenter till Max och Markus och det var en lycklig Harry Potter kille som fick en väggbonad och den "gyllene kvicken"!



Markus fick en ny ryggsäck som han blev väldigt glad för.


Påskafton kunde givetvis toppas med besök i skateparken igen i solskenet...


På kvällen kom Nickes familj och vi åt god påskmat och hade det avslappnat och mysigt. Enda bilden som blev tagen var när vi mätta och belåtna åt godsaker och tittade på tv senare på kvällen.


I går körde vi till Väla och fick handlat en del kläder till Markus och båda grabbarna behövde lite vårskor. När vi var klara där körde vi till skateparken och fick sällskap av Daniel, Sara och barnen en stund. Det blåste ganska kallt men skönt att komma ut. Det blev en lugn filmkväll som avslutning på påskdagen.

I dag har Max lekt hos Benjamin och Markus blev avsläppt vid skateparken med en kompis. Det är fjärde gången han var där denna veckan och i dag var dom där i TRE timmar!  Jag och Nicke körde lite ärenden, kollade bla på ny soffa och nu återstår bara att bestämma oss.

Vi rundade av påskhelgen med hemmagjord club sandwich och gör oss redo för ny jobb- och skolvecka.


lördag 19 mars 2016

Nu är det dags för påsklov för grabbarna och vi har verkligen kickat i gång både våren och lovet med massor av utetid.
I går när jag kom hem från jobb tog vi en runda i Råådalen, Nicke var ledig för han jobbar söndag.


 Kan bli hur mycket äventyr som helst i Råådalen!



När vi kom hem startade vi grillen och fixade med lite vårblommor till framsidan.



I dag vaknade vi tidigt hela familjen, blir inte så mycket extra sömn på helgerna och förkylningar, allra helst dunderomgången Nicke har åkt på, har gjort sömnen kass. Det blev fix med påskris inne och Max gjorde lite i sin mattebok.




Strax efter 11 kom Jonas, Johanna, Ava och Alice och vi hade härliga timmar med sol, grillat, prat och goa skratt som alltid. Vi lärde känna varandra när jag väntade Markus, Nicke och Jonas jobbade på Ica tillsammans och vi åkte på en tatueringsmässa alla fyra! Har hänt en del sen dess och den allra finaste, tänkbara vänskapen bestod.




 Fick fina tulpaner och nu känns det verkligen som vår och påsk!



Dagens största gratulationer går till lillasyster som i dag tog silver i Australiensisk fotboll i Amsterdam, Champions League! You rock!



söndag 13 mars 2016

Max kom hem med informationsblad i fredags och det härligt att man hinner med matte, Olof Palme och årstiderna på samma vecka i skolan!


 Jag var ute och sprang två gånger på morgnarna denna veckan och det kändes helt ok när jag var ute. I torsdags kom dock värken i mitt ryggslut och bak i bäckenet, får lägga om övningar och hitta balansen igen så att inte värken kommer tillbaka.


Vi fick mysigt fredagssällskap av Ida, Jonas och lilla Melwin. En ny liten person har kommit till världen!


I går var det dags för Max första simtävling.

Han var väldigt koncentrerad och fokuserad vid registreringen...

 Nicke var med honom vid kanten till det var dags (lite suddiga bilder men jag satt på läktaren en bit ifrån)



 En lycklig kille crawlade 25 m och kom tvåa i sitt heat. Det gav mersmak och han vill gärna tävla mer!


Kusin Gabriel var nog stolt över Max - härlig syn när dessa två gick i väg när vi var klara.

 Mellomys blev med bästa Sara, Daniel och barnen. Kvällen innehöll det som sig bör när det är Melodifestival finalen - pizza, musikanalyser och massor med godis!


 I dag var det simträning för Max som vanligt och vi köpte ett par simglasögon till honom.
 Från varm simhall i går till kall konstgräsplan i dag, Markus hade match mot Landskrona och det blev vinst med 6-5.



Nicke var lagledare på matchen och peppade grabbarna på bästa sätt.



Matchen spelades kl 17-18 och det är riktigt härligt att kvällarna börjar bli ljusa nu.
Ny vecka i morgon och den bjuder bla på utvecklingssamtal och föräldramöte. Nu rundar vi av söndagen med favoritprogrammet Mästarnas Mästare!

söndag 6 mars 2016

Vi har verkligen varit förskonade från baciller och sjukdomar i höst och vinter, men en liten sväng vabb fick det bli för Nicke som varit hemma med Max torsdag och fredag. Natten till torsdag fick Max feber och så åkte han på en rejäl förkylning. Dock blev det inte mer av febern och han piggade på sig igen ganska bra men är galet snorig, mycket mys i soffan blir då!


 I fredags blev det en promenad till affären med grabbarna när jag kom hem och jag lyckades få dom att fastna på samma bild, inte så ofta nu för tiden!

 
Vi såg den åttonde och sista Harry Potter filmen i fredags kväll och det första Max sa när den var slut "nu kan vi börja om från början och se alla igen tillsammans" Då har han ändå sett alla flera gånger om själv, han tröttnar icke...

I går hade vi en lugn och mysig lördagsförmiddag och Zack fick komma ut och rasta sig på Max rum. Han har blivit lika tam som Messi var, det trodde vi inte i början att han skulle bli.
 

Jag och Max satte oss och började träna på att skriva med små bokstäver och han tycker det är så roligt att kunna skriva på sin tavla och sen sudda och göra om igen.


Övning ger färdighet och stolt som en tupp visade han sen upp alla våra namn med stor bokstav i början, sedan små och givetvis punkt :-)


Klockan tolv hade Markus match och det blev vinst med 7-2. Fotboll spelas inte bara när det är sommar och varmt, det spelades även när det är 4 grader och isvindar.


Det blev lunch på McDonalds och när vi kom hem gick jag och Nicke powerwalk i skogen, backe upp och backe ner i en timme. Det är riktigt skönt att gå riktigt raskt tillsammans, komma ut och njuta av skogen och hinna prata med varandra. Love it!


Det blev Mellomys i sällskap med Ella, Marcus och barnen och vi hade en mysig kväll tillsammans. I dag har Nicke jobbat och jag och grabbarna har haft en lugn förmiddag med lite Vasalopp och Max höll på att skriva på tavlan igen. Stolt kille och nog ännu stoltare mamma! Det är en ny värld när man ska börja använda små bokstäver.


Markus har haft match i Eslöv och det är ju inte så roligt för Max att hänga med och titta på fotboll när snön vräker ner, men vi körde till McDonalds där han åt glass i väntan på att matchen skulle börja (Markus hade samling en timme innan matchstart).


Ut i snön och heja på storebror!




Riktigt bra kämpat av laget som vann med 6-2. Bollen kunde knappt rulla i snön, fötterna blev iskalla i fotbollsskorna och det gick knappt att se för snön som piskade dem i ansiktet men alla kämpade på och det blev en vinst som belöning!