onsdag 25 maj 2016

I söndags sprang Nicke och Daniel Köpenhamn maraton och det gjorde dom med bravur! I gassande sol tog dom sig i mål efter 4,2 mil på tiden 3.29.55


Hela loppet tillsammans - och över mållinjen med samma inställning!


Vi kunde följa Nicke genom loppet via en app och hela tiden se hur dom låg till. Han fick ett glatt välkomnande när han kom hem!


Markus hade match i Laröd i söndags. Min fina påg!




Veckan har varit fylld med aktiviteter, precis som den alltid är i maj månad. Grabbarna har aktiviteter med skolan, Markus har orienterat i dag och i morgon ska Max till skogen hela dagen, det är matsäckar till höger och vänster, vi fixar inför resan och på jobb har det varit truckkörning för mig hela tisdagen och onsdagen. Det är väldigt roligt, lite läskigt och ganska tungt fysiskt att ratta tung truck, hoppa upp och ner och öppna många containerdörrar.



Vädret har ju varit fantastiskt hela veckan och Max har badat flera gånger redan.


 I går sprang Max Kalvinknatet och vi var där och hejade och hade picknick i kvällssolen. Loppet för hans åldersklass är 1,5 km.




Två dagars jobb kvar sen väntar vår efterlängtade vecka på Rhodos. Max räknar ner och stryker över dagarna i almanackan varje kväll. Det ska bli skönt att inte ha några måsten, jo ett så klart - smörja in oss ;-)

tisdag 17 maj 2016

Födelsedag, Springtime, skräcködlor och fika... En salig blandning av bilderna i mobilen. I fredags fyllde Nicke år och han fick sång och paket på sängen. Det var löparkläder som stod på önskelistan så han blev nöjd!


Vi åt på Harry´s i sällskap med Daniel, Sara och barnen så Nicke blev firad i härligt sällskap. Massor med god mat, promenad på stan och sen var det dags att ladda inför lördagens Springtime. Jag kände en liiiiten oro över loppet, har inte kunnat träna så mycket som jag vill för jag har strul med smalbenen och sen den "räliga" Tågabacken som avskräcker även när man ska köra upp för den med bil... MEN....vi laddade....


Inne i city är där fullt jippo och till Max STORA förtjusning kom det dinosaurier.... Han som precis såg Jurrasic World på förmiddagen innan vi körd till stan, glädjen var enorm!



Plötsligt ser jag hur Max sitter och pratar med någon och det var en reporter från HD som intervjuade honom. Sen kom reportern fram och frågade om det var ok att han tog bilderna och pratade med honom, vilket givetvis var helt ok.

Stolt kille som såg sig sen på HD´s hemsida!


Nicke och Daniel startade kl 15 och jag skulle starta 15.53 så jag sällskapade med Sara (barnens kusin) en stund och vi fick ladda upp tillsammans. Jag är grymt stolt över denna tjej, viken resa hon har gjort - man klarar så mycket mer än man tror.


Nicke vid starten....

....och vid målgången på Kullagatan. Tiden blev 38,35 och det är nytt rekord på Springtime för honom.


Jag tog mig runt på nytt rekord - 31,30 och det var jag supernöjd med!




 
 
I söndags jobbade Nicke och jag och grabbarna var hemma och tog en ganska lugn söndag, blev en liten tur till Väla bara. Det rullar på så otroligt snabbt nu och resan närmar sig med stormsteg. Knappt två veckor till vi åker till Rhodos och det ska verkligen bli så skönt att komma i väg. Vi ska bo i Ixia som ligger nära Rhodos stad, helt nytt för oss då vi inte varit på Rhodos alls tidigare.


Denna veckan har hittills bjudit på lite truckkörning på jobb och det går väl sakta framåt, behöver mer körtid helt enkelt men allt ska ju hinnas med på kontoret också så jag är lite överallt!


I kväll hade Markus match och vi höll i fikaförsäljningen - min lilla kassör sålde och höll koll på ekonomin :-)
Det blev en förlust med 1-3 mot Ramlösa, nya tag till nästa match!

lördag 7 maj 2016

Där kom sommaren!! I alla fall tillfälligt kanske, men ack så underbart. Jag var ledig i torsdags, men tyvärr jobbade Nicke så han fick ansluta till fotbollscupen i Ödåkra när han slutat jobba. Vi var på plats strax efter 11 och körde inte hem förrän kl 20. Så underbart att solen var framme hela dagen!



Fortuna spelade 4 matcher i gruppspelet, vinst i alla, och blev vinnare av gruppen. Det gällde att ladda med vätska och vila mellan matcherna, solen tog hårt.


Nicke kunde komma till semifinalen, som även bjöd på vinst och dom var redo för finalen.


Efter en alldeles för spännande final slutade den 0-0 och det blev straffar. Jag var en riktigt fotbollsmamma med nerverna utanpå kan jag intyga, det är GALET jobbigt med straffar!
Tack och lov vann Fortuna dessa och blev där med välförtjänta vinnare av cupen!


Prisutdelning...


Grattis fantastiska killar (och en tjej!) till en grym insats!


I går jobbade jag och Nicke så grabbarna fixade förmiddagen hemma själv, sen var Max och lekte hos Noah (tusen tack Filippa för allt) och Gabriel kom till Markus. Vi fick trevligt besök från Jonstorp av Louise, Micke, Oscar och Melvin och höll fredagsmys med tacos i uterummet.

I dag började Nicke lördagmorgonen kl 6 med att springa 3,5 mil.....Då ligger en annan kvar i sängen och skulle absolut inte orka ett varv runt huset. Du är sanslös älskling, grymt fokus på din löpning!

Vi har haft en underbart skön lördag med mycket kompislek för Markus och Max, vattenspridaren kom fram och det blev premiärbad.



Lunch på verandan...

....termometern visade 33 grader i solen....

....inte jobbigt alls....

Mamma och Bengt kom förbi med fika och vi satt länge i trädgården och pratade, supermysigt! Det fylldes på i trädgården med kompisar till grabbarna så till sist var det fritidsgård men det har vi så gärna och det är så härligt att dom kan vara ute med sommarfeeling.

Jag hittade lite ork (hade dock behövt hitta betydligt mer i värmen) och gav mig ut på en joggingrunda i skogen - i mina nya shorts som maken köpt till mig.


Varmt, svettigt och väldigt fint i skogen med alla vitsippor. Det var dock supertungt att springa, väldigt varmt och sen har jag tillbringat hela dagen ute i solen innan och det tar mer än man tror. Men ut kom jag i alla fall!


Sa jag att sommaren kommit?

söndag 1 maj 2016

1 maj och min älskade Markus fyller 12 år i dag! Solen har varit lika självklar i dag som alltid, kan inte minnas en födelsedag där vädret har varit dåligt. Vi gratulerade honom på sängen med paket och sen har vi haft en mysig dag med kalasfix, grabbarna har varit ute, jag och Nicke hann springa vars en runda och det blev första lunchen på verandan!


Klockan 16 kom gästerna och vi bjöd på kyckling (marinerad med bla soltorkade tomater, basilika etc som sen ligger på ruccolasallad och sen har man ost och pinjenötter på), potatisgratäng och nybakat bröd till det.



Hela stora familjen!



Givetvis fick det bli fotbollstema på tårtan!


Markus var supernöjd med sin dag och alla fina presenterna han fick.



Grattis ännu en gång min fina påg - du gör oss stolta varje dag och jag är så otroligt tacksam över att jag får vara din mamma. Älskar dig!