lördag 25 juni 2016

En midsommarhelg med sol, värme, fina vänner, god mat, bad och kalas! Två härliga dagar har vi haft hittills denna helgen och i går firade vi midsommarafton med ett helt gäng fina vänner och familj. Vi samlades hos oss kl 12 och då gick vi till firandet i byn.



Galen värme då termometern stod på nästan 30 grader, men vem klagade?


Dragkamp...



Eftermiddagen tillbringade vi i solen i trädgården med sol, bad, fotboll och kalla drycker.



När det blev dags att fixa maten hamnade fyra, lättklädda killar i skuggan och skötte grillen där!


Ett gäng goa ongar...


....och ett gäng fina vuxna som berikar en midsommarafton på så många sätt!


Kubb, fotboll, bad och utekväll under bar himmel på trädäcket - en riktigt härlig midsommarafton när den är precis som sig bör!

I dag har det varit väldigt varmt så vi bestämde oss för att åka till bryggan på Råå med Ella, Marcus, Daniel, Sara och barnen. Årets första dopp i havet - check!


Min fina badpåg som nog har gälar om jag letar noga, han tillbringar inte många minuter ur vattnet om det finns badmöjligheter! (Lovar att min bikini var på även om det inte ser ut så på bilden ;-)


Hem och fixa till oss för att åka på Jannes 50-års kalas. Markus fixade så att det tydligt framgår hur mycket längre än mig han är nu.


Grattis världens bästa svåger på din 50-års dag!



Walle låg på balkongen och chillade...


God mat och dricka, tack Olssons för kalaset! Max ville prova den "enorma" hissen på vägen ner...


söndag 12 juni 2016

Sommarlovet kan börja! I fredags var det avslutning för Markus och Max och som vanligt hölls det avslutning ute på skolgården. Jag och Nicke var med båda två och fick höra alla fina sånger som klasserna sjöng. Det kom lite regn när dom skulle börja men fem minuter senare sprack det upp till solsken!


Max lät sig fotograferas!


Jag fick köra till jobbet när avslutningen var klar men Nicke var ledig med grabbarna och dom kom med lunch till mig så vi kunde äta tillsammans. Markus var sen i skateparken med kompisar och Max lekte med en kompis, så Nicke kunde köra i väg och köpa cykel till Max. Hans gamla var alldeles för liten och nu är ju sommaren här och det ska cyklas.


I går morse drog Nicke i väg strax efter 6 på en drygt 3 mil lång löparrunda. Jag och grabbarna var inte riktigt lika pigga vid den tiden. Du är banne mig makalös mannen min...


Markus ville till skateparken som vanligt och han och en kompis var där i flera timmar själva och fixade att köpa lunch vid gatuköket där och hade hur roligt som helst. Max lekte med en kompis så jag och Nicke körde en runda till Väla, jag gjorde mina naglar och sen skulle vi beställa vår nya soffa på Mio. När vi kom dit visade det sig att det inte var 6-8 veckors leveranstid utan den kunde vi få med oss hem direkt.

Så det blev hem att tömma av vardagsrummet...



Vissa hjälpte sen till att montera soffan...


....andra gjorde lite annat!

Vi blev väldigt nöja!



Klockan 17 var det dags för födelsedagsfirande av min fina pappa som blev 66 år ung i veckan!


Vi fick massor med gott att skåla med och mumsa på när vi kom och vi satt i deras nya uterum i trädgården.



Vår alldeles egna polis tyckte det var för varmt så han höll ställningarna vid entren :)

Som vanligt blev vi bortskämda med massor med god mat...


Efter maten blev det luftgevärs skytte för hela gänget och pappa/morfar stod för säkerheten och instruerade oss alla.



Vissa är då inte så långa så pallen kan behövas :)




Stort grattis till dessa fina som nyligen har gift sig i Las Vegas! Härligt med kärlek som består och ni är en fantastik fin familj. Grattis Madelaine och Christian!


Vi körde hemåt strax innan 23.30 för Nicke skulle upp och jobba i dag, tusen tack pappa och Lena för en riktigt, riktigt rolig och trevlig kväll.

Markus är för första året riktigt dålig av allergi, han nyser och snorar otroligt mycket och det kliar i halsen. Den stackarn har varit dålig länge, först fick han ont i halsen innan vi åkte på semestern, sen hostade han rejält när vi var på Rhodos och nu drog allergin i gång. Kan lova att han längtar efter att spela fotboll nu.

I förmiddags skulle jag köra i väg och handla på Maxi och då hade vi en liten vän som satt på bilen! Det var bara en liten unge som jag fick flytta med hjälp av lite papper i handen och sätta den på gräset en bit bort. Behövde nog en flygkurs!


I eftermiddags körde jag och Max till mamma och Bengt för att hämta en stor grill som vi fått och vi bjöds på fika i trädgården. Mamma passar Julias katt och hon fick följa med ut i solen en stund. Max försökte aktivera henne!


Nu blir det en promenad med maken i byn och i morgon är det jobb igen. Nu när grabbarna har sommarlov så blir det inga tidiga morgonar, dom ska fixa lite hemma själv på morgonen och sen ska Max till fritids lite uppåt förmiddagen ett par veckor till innan vi går på semester. Men det känns som att hela familjen går på "sommartid" så fort sommarlovet drar i gång och det är skön känsla!