onsdag 20 november 2013

Denna veckan skolas Max in på "Blå huset" här i Gantofta. På Blå huset är alla
femåringarna, de har en egen avdelning som ligger vid fotbollsklubbens anläggning, alltså inte på dagis eller skolan. Det är dock bara ett stenkast därifrån och barnen går varje dag till skolan och äter middag där. Max har längtat efter att få börja, det är spännande med många nya kompisar och helt nya lokaler.

Nicke är ledig denna veckan och sköter inskolningen, en inskolning som går väldigt, väldigt enkelt. Max sa till Nicke dag ett "du kan gå nu pappa" när de varit där i 10 minuter.
Mycket är ju väldigt annorlunda än hur det har varit hos dagmamman, men Max finner sig i detta och tycker inte det är konstigt, bara roligt. Att helt plötsligt gå till matsal på skolan och ta mat själv löste han galant!
 När Nicke har hämtat efter lunchen ville Max stanna kvar, det är ju det bästa betyget en inskolning kan få. Men lite egentid med pappa är ju också mysigt, fika på Maxi är ju aldrig fel!

2 kommentarer:

  1. Härligt att det gått bra för Max att gå över till Blå Huset! Men det trodde man ju. Han är så stor nu och behöver "ta nästa steg". :-) Femåringsverksamhet är ett bra avstamp inför skolan och det som komma skall.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Vad gulligt du skriver om oss på Blå. Vi är väldigt glada att vi fått två så härliga killar i vårt galna gäng ;)
    God Jul o Gott Nytt så ses vi i det blå nästa år.

    SvaraRadera