söndag 11 januari 2015

Hela veckan som har gått har varit otroligt tufft för Max som har fått en svår förkylningsastma. Det började med lite hosta, vilket han har ofta under hösten och vintern i förkylningstider, till åtskilliga timmar på nätterna med oavbruten hosta. I tisdags åkte jag in med honom och där konstaterade läkaren förkylningsastma. Han fick hjälp där och vi hämtade ut olika mediciner för att underlätta för honom.




Nätterna är tuffast och han (samt jag och Nicke) får inte sova. Vi har höjt sängen och han får kortisonspray samt en annan luftrörs vidgande och hostmedicin, men ändå hostar han så mycket!

Nicke har vabbat hela veckan och det har spelats mycket spel på Fältgatan!


Max har varit hyfsat pigg ändå, men det sliter att hosta så mycket och bristen på sömn märks så klart. I går lekte grabbarna med Gabriel hos oss en stund och de var även ute lite och fick frisk luft.


Jag var ute och sprang en runda och det var ingen dans på rosor i stormen. Vi hade bestämt träff med Steffan och Annelinn i går och hade en mysig kväll med prat och lite gott att äta. Läkarna vi har träffat har sagt att hostan inte smittar och Max ska kunna gå i skolan och träffa kompisar, men det har inte gått att skicka i väg honom med tanke på hur sliten han är.

I natt hade han feber och i dag rinner även näsan på honom, men febern har inte visat sig mer under dagen sen. Vi körde ner till havet en stund för några minuter frisk luft och se vågorna, vilket skådespel det var! Och då blåser det ju ändå inte alls i dag som i går och i natt...

Det brukar vara långt ner från kanten till vattenytan...




Nu blir det innemys för resten av dagen och i morgon får Max vara hemma med Nicke som lämpligt nog är schemaledig, det har blivit många vabbdagar nu. Hoppas Max kan komma igång med skolan så smått i veckan, men vi får ta det som det kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar