lördag 20 juni 2015

Midsommarafton 2015 bjöd till en början inte på så fint väder, förmiddagen regnade bort men så blev det sol och uppehåll när det var dags för midsommarfirandet i byn. Himlen var verkligen hotfull men solen sprack upp lagom till dans och lekar!


Fiskdamm är obligatoriskt.....

....precis som springa med potatis på sked....


....och dragkamp!

Tror minsann att det var sisteman på denna sidan som tog hem segern. Eller var det storebror nästan längst fram?


Vi fortsatte firandet hemma med Ella, Marcus, Victor och Gabriel, samt Maria, Johan och Oscar. Det blev tipsrunda som jag satt ihop och det fanns frågor för både barn och vuxna.
 



Hur många makaroner fanns det i det där glaset? Oscar svarade nog bäst av alla: många!


Vi åt gott, började med sill och tillbehör, sen blev det grillat lite senare och givetvis jordgubbar till efterrätt.

En härlig kväll med otroligt mycket skratt, magmusklerna fick verkligen jobba hela kvällen. Tack för en riktigt rolig och mysig midsommarafton!

I förmiddags drog Nicke och Fredrik igång bygget av vägg i källaren. Nu har det ju blivit tradition att bygga på midsommardagen, förra året var det ju trädäcket samma dag. Det stora rummet på 35 kvm i källaren behövde bli till två så att Markus kan stänga om sig.


Vid 10.30 såg det ut så här....



.....lunchtid.......

....och klockan 14.30 var väggen med dörr uppe!


Kvar är spackling, slipning och målning samt lister och det fortsätter vi med i morgon. Det blev grillat med Filippa, Fredrik och barnen i kväll, stort tack till Fredrik som hjälpte oss och tack Filippa för lånet av din man :-) Markus är helnöjd, nu kan han Skypa högt med headsetet utan att vi hör allt han pratar om och det kommer bli tysta morgnar för honom då vi går upp tidigare och han vill sova längre. En idé om vägg hade vi redan när vi köpte huset 2002 men det var först 13 år senare den behövdes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar