söndag 6 december 2015

Stormen Gorm rasade fram och jag hade mina aningar hur det skulle se ut på jobbet i måndags morse. Det är otroligt vilka krafter som orsakade stora skador, det mättes upp till 36,2 m/s i medel och 44 m/s i byarna. Vi hade 9 nerblåsta containrar hos oss och det var ju inte så mycket om man jämför med hamnens 120...





Jag var ute och sprang en runda i onsdags och det kändes i benen då det var ganska länge sedan jag var ute. En nackspärr, stormar och annat har gjort att det har blivit träning i källargymmet och crosstrainern har inte dammit igen om vi säger så.


I veckan var Max klass i ishallen och jag var med några timmar. Det är så roligt att kunna få vara med barnen på mycket och det går fort till man inte är så välkommen att följa med mer. Vi åkte skridskor några timmar, jag hjälpte till att snöra massor med små fötter och delade ut hamburgare som skolan hade till lunchen.


När dom var klara så följde Max med mig till jobbet i stället för att vara på fritids på eftermiddagen så jag hade egen assistent!


Det har bakats "lite" mer i veckan då jag har ett kalas i helgen som stundar...


I fredags hade Gantofta skola julmarknad och klasserna 1-6 höll i vars en aktivitet. Max klass hade fiskedamm och Markus klass lotteri och kast med boll på pyramid.



Markus fastnade inte på mer en en bild och den var inte av så bra kvalite! Men han var där och han har jobbat med denna julmarknaden i flera veckor och han tycker det är roligt att vara med i elevrådet. Jag är stolt över honom då han har bra betyg på sina prov, han spelar fotboll 3-4 gånger i veckan och han har lagt ner tid efter skolan på arbetet i elevrådet. Han hinner med mycket!

Andra adventshelgen har bestått av mycket mys och vi har pyntat lite mer, fick årets julkrans av Lena....

....och i går ville grabbarna klä granen! Vi brukar klä den till lucia men vi passade på i helgen när det ändå var mycket innetid och nästa helg är det full rulle med förberedelser och kalas.


Max poserade lite innan vi skulle köra till Ella & Marcus på kalas för att fira Marcus födelsedag.


I morse tog familjen Johansson rekord och sov nästan till 9, det är väldigt ovanligt att vi går upp senare än 7-8 även på helgerna men det var väldigt skönt och nog behövligt. Vi såg Julkalendern och åt frukost i soffan och jösses vad vi skrattade gott. Denna julkalenderna är ett kanonbra program, lärorikt och roligt - men visst håller vi med om att det inte är en julkalender som man gärna vill ha. Men nu är det den som visas och då kan vi lika gärna njuta av den och lära oss massor!

Zack var med på lite morgonmys i soffan!


Vi körde till Ikea för att handla lite till förvandlingen vi ska påbörja här hemma. Vi har haft många möbler i ek i en väldans massa år nu och vi känner att det är dags för lite annat.


Vi ska sälja detta....


....så fick vi lite mer plats med ett "nättare" matmöblemang. Vi tog vårt köksbord, la i en iläggsskiva och köpte 6 nya stolar.


I köket behöll vi dom vita stolarna och köpte ett nytt, vitt köksbord. Två nya matplatser med ganska små medel!

 
Nästa inköp blir att byta ut våra byråer som vi har tre stycken av i ek, dom ska vara vita. Och sen måste tvbord och soffbord bytas också. Men lite i taget, går inte att ta allt på en gång (även om man väldigt gärna skulle vilja ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar