onsdag 6 augusti 2014

Hemma igen efter två dagars minisemester på Österlen och vilka dagar det har varit! Denna sidan av Skåne har vi inte mycket erfarenhet av och det är ju så smidigt att det är så korta avstånd mellan dessa guldställen.Vi har hunnit se massor och ändå tagit det riktigt lugnt och bara stannat där vi kände för det. I går styrde vi mot Ystad och där satte vi bilen och gick lite i city, sen begav vi oss till Ystad Havsbad för att se hur det såg ut där. Vädret var molnigt men inget regn, helt perfekt för sightseeing så att vi skulle orka med.




Från Ystad bar det av till Kåseberga och vandringen upp till Ales stenar. Det är så oerhört vackert där och utsikten tar andan ur en.






Nere i Kåsebergas hamn gick vi in i fiskaffären och tittade på allt gott dom hade där och köpte med oss makrill till kvällsmaten.



Från Kåseberga till Sandhammaren, waow vilken strand! Det är milslånga stränder på denna sidan Skåne och det känns nästan som man har kommit utomlands.




Vidare mot campingen Borrbystrand där det var dags att "slå läger". Vi kan knappast gå under kategorin "campare" då tält inte har lockat så mycket, men grabbarna ville så gärna och det är ju ett billigt och mysigt sätt att bo över någonstans. Klart vi skulle prova!

Mysfaktorn är ju stor....


På campingen finns det även en pool alldeles nere vid havet och givetvis skulle denna provas....

.....samt havet så klart! Ännu en fantastisk strand.....



Lite kvällsmys innan det var dags att krypa till kojs i sovsäckarna, dock var vi beredda på minimalt med sömn och det var nästan att ta i och tro att vi ens skulle få det...

Med ca 4 timmars sömn totalt i bagaget så var det slitna föräldrar som vaknade 7 i morse men grabbarna hade i alla fall sovit lite mer. Men man hör ju ALLT så det är svårt att komma till ro (klockan var över 1 innan jag somnade) och sen ska en upp och kissa kl 3 och fåglarna började väl vid 4 tiden. Men, men det går ju att ta igen förlorad sömn och varför sova bort semestern nu när vi ändå var i väg?

Klockan 9.30 rullade vi ut från campingen och körde i sakta mak längs havet och sen upp till Glimmingehus.


Grabbarna tyckte det var spännande att gå runt i borgen och i stället för guidad visning (som vi misstänkte skulle bli för dryg för dem) följde vi den folder man fick och kunde läsa om varje rum vi besökte. Var så god, middagen är serverad i stora salen!


Japp, här hamnar man när man är olydig!





Klara med riddare och historia så körde vi mot Kivik och lunch där, sen blev det sista stoppet i Åhus på detta fantastiska ställe! Jösses vilken lång brygga och våra fiskar kunde inte få nog av bad och hopp. Markus (och många andra modiga barn!) hoppade från räckets kant längst ut på det djupa om och om igen!



Vid 15.30 lämnade vi Österlen för den här gången och vi kommer garanterat att återkomma hit. Sammanfattar dagarna med massor med familjetid, fina upplevelser, perfekt väder, gott att äta, lite sömn och många, många sommarminnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar