onsdag 12 augusti 2015

Tre härliga dagar, en minisemester med strålande sol, goa ungar och mååååånga krabbor!

Vi körde till Ramsvik där vi hyrde stuga för två dygn och detta har Markus och Max sett fram emot och Gabbi var också med. Efter 34 mil i bil var vi äntligen framme.


Stugbyn ligger på klipporna, ända nere vid havet och utsikten är fantastisk...




Det finns en liten strand och där finns lite olika båtar man kan hyra, vi provade på trampbåt en timme med barnen och det var så klart spännande att komma ut på djupt vatten.


Stugan var en 6 bäddars och den var superfin och fräsch. På loftet fanns det plats för 4 personer och där sov barnen, jag och Nicke sov där nere där man bäddade om matplatsen till en dubbelsäng.


Vi har verkligen haft tur med vädret och det gör ju en sådan här resa betydligt trevligare än om det hade regnat.

Krabbor och sjöstjärnor finns i mängder och det är bara att fiska och håva upp - och sen släpper man i och börjar om!




Yatsy-fight innan läggdags!


I måndags körde vi in en runda till Smögen och strosade runt på "Smögen-bryggan". Mysiga butiker, fina båtar och mycket skaldjur att inhandla.


Lunch....


Mer sol och bad och Nicke simmade ut till flotten med Markus.


Hela kvällen tillbringades på bryggan i en fantastisk kvällssol med spegelblankt hav...








I går packade vi ihop oss och körde mot Göteborg och en heldag på Liseberg. Grabbarna älskar karuseller och Max är nog "galnast" av dom alla, han har inga hämningar och vill åka allt! Han blev inte glad när han inte fick åka Uppskjutet och Nersläppet pga sin längd!


Det blev Balder tre gånger, jösses vilket drag där är i den.....






Lagom trötta och karusellklara körde vi hemåt vid 21 tiden och rullade in på Fältgatan runt 23.30 efter att ha lämnat Gabbi i stan. Det var väldigt skönt att sova i egen säng igen och grabbarna tog en bra sovmorgon.

I dag har vi fixat hemma med tvätt, lite matinhandling och grabbarna har myst med lite spel. Vädret började molnigt men sen kom solen fram igen. Jag tog en powerwalk på 5,6 km eftersom jag inte vågar springa pga ont på insidan av smalbenen långt ner. Är det inte det ena....Nåja, jag ska vila bort det innan jag springer igen och en rask promenad fick räcka i dag. När vi hade ätit så blev vi sugna på att cykla till Råå så det gjorde vi hela familjen. Det är drygt 4 km ner och Max får kämpa på ganska bra på sin lilla cykel, men det klarade han med bravur båda hållen.


Nu njuter vi av några sista semesterdagar och det ser ju ut att bli fint väder dom kommande dagarna så det lär bli sol och bad. Det kom brev i dag till grabbarna gällande skolstarten på måndag och dom är redo för vardag och träff med alla kompisar igen efter tio veckors härligt sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar