fredag 18 maj 2012

En hel vecka i backspegeln!


Jag trodde att det skulle vara riktigt svårt att vara utan dator och att livet nog skulle bli lite svårare. Tänk så van man har blivit att ha dator och mobiltelefon till hands - alltid. Sju dagar i veckan ska man ha dessa ting nära till hands, man kallsvettas om man har glömt mobilen hemma och tror att allt rasar om man inte har en dator. Men det är ju så att utan dessa ting så blir saker och ting svårare och mycket info (all?) kommer ju via mejl och därför krävs det tillgång till dator.

Jag läser vår mejl via jobbdatorn och allt annat kan vi kolla i våra mobiler, så vi överlever utan dator där hemma! Vet ännu inte när vi får tillbaka den, det är bara att vänta och se.

Förra helgen var verkligen en mix av väder. Från iskalla vindar som krävde vinterkläder i lördags när Markus spelade match.......

....och mössa på var givet.......


Markus har verkligen spelat mycket fotboll sista tiden och han älskar verkligen det. Han har bara spelat ute under matcherna i serien och där kommer hans längd och styrka verkligen väl till pass!

I söndags fyllde Nicke år och solen strålade, vi sjöng, Markus ordnade frukost med ljus, paket öppnades och vi hade en härlig dag.
 Familjen Andersson kom till oss vid lunchtid och vi fixade till en fantastisk grillbuffé! Vädret var helt underbart och vi satt ute i solen i flera timmar. Bosse och Nicke fixade grillarna under överseende av Markus=)
 Karin med tjejerna Elin och Linn!
 När Nicke var firad och vännerna hade åkt hem så tog Nicke en lång runda på inlines och jag och grabbarna gick in och fixade lite i grannens trädgård. Vår fina granne Å har fått en hjärnblödning och ligger på sjukhuset, så vi stöttar och hjälper hans fru B allt vad vi kan. Skönt att få hjälpa till och ge tillbaka lite eftersom de har hjälpt oss så mycket genom åren. Nu hoppas vi att Å snart får komma hem igen=)

I måndags var Markus med mig på jobbet hela dagen eftersom skola och fritids var stängt!
 Härligt att ha honom hos mig hela dagen och han fixade med lite av varje!
 Veckan har rullat på med fotbollsträningar för Nicke och Markus, innebandy för mig i tisdags, bokbussbesök och lite av varje. I går var det skönt att få en extra ledig dag mitt i veckan och det var dags för fotbollsturnering för Markus lag.

Vädret var verkligen dåligt på förmiddagen och när vi körde dit vid 12 tiden så kom det en hagelskur som hette duga! Dock bjöds vi på bra väder hela eftermiddagen och den enda skuren som kom förbi hastigt, valde att göra det mellan två av matcherna då vi satt i klubbstugan.


 Markus fick stå i mål de två första matcherna och det gjorde han med bravur! Han har verkligen pappas gener, kastade sig, gjorde utsparkar och ropade för fullt till sina lagkamrater om var de skulle stå och var de skulle täcka upp! Goa ungen!
 Max var med hela eftermiddagen och hittade på lite av varje=)

När turneringen var slut fick alla barnen medaljer av landslagsspelaren Andreas Granqvist och han skrev även autografer till de som ville ha det!
Efter turneringen var det bara hem och byta om och sen åka till klubben där hela laget skulle sova över. Markus sken som en sol när han skulle dit!


 Vi stannade och hjälpte till med "bäddningen" och Markus hittade sitt krypin under ett bord. Såg mysigt ut med 18 bäddade platser på golvet i klubbstugan!

Max testade Markus plats och den fick godkänt!


Alla barnen fick grillade hamburgare och när detta var avklarat begav vi oss hemåt.
I morse när jag vaknade (efter en stökig natt med Max...jäsp...) så såg jag att Markus hade ringt min mobil 5.45. Jag har på ljudlöst på natten, så jag hade ju inte svarat, men inspelat hör jag honom viska "hej mamma, jag har vaknat nu". Goa ungen är ju lydig, jag hade ju sagt att han kunde slå en signal när han vaknat - dock trodde jag inte att han skulle vakna riktigt så tidigt....

I dag jobbar jag själv på kontoret hela dagen sen är det ju helg igen. I morgon ska Markus ha sitt kalas på Jutan mellan 17-19 och som han har längtat! Helgen lär även bjuda på fika med Christian, Madelaine och Milton, storhandling, fotbollsmatch och Välabesök för att hämta Markus nummerlapp till Kalvinknatet.

Nästa fredag bär det av till Turkiet, så lite packning och fixande ska också ordnas i veckan! Får se när nästa uppdatering här blir, håll ut=)

1 kommentar:

  1. Ja det är nästan kusligt så beroende man är av "dagens teknik". Jag kan dock ärligt säga att när jag t.ex. var i Barcelona så var jag inte inne på fb en enda gång även om jag hade kunnat. Inte förrän på flygplatsen på vägen hem.

    Jag kände bara att; "Näe, jag bryr mig inte ett dugg om vad alla människor hittar på just nu. Är det någon som vill berätta något för mig så kan de ju alltid skriva sms eller ringa."

    Andreas Granqvist är för en ickefotbollsintresserad ickeskåning totalt okänd, men det är säkert kul att få hans autograf om man är intresserad av fotboll. ;-)

    Hoppas och tror att det blir ett riktigt lyckat kalas i em! KRAM

    SvaraRadera