tisdag 9 juli 2013

 I fredags jobbade jag 7-11 och sen när vi hade ätit lunch hemma begav vi oss till Stockholm. Första stoppet blev i Gränna och ett besök i polkagrisbutiken med tillverkning på plats. Det fanns måååånga polkagrisar....


 Man kunde stå vid ett fönster och kika på tillverkningen!
 Väl framme i Stockholm tog Lilian emot oss och vi installerade oss i hennes lägenhet. Det är superlyxigt att få låna den de dagarna vi är där och hon flyttar snällt ut till sin bror med familj under tiden vi är där. Vi gick och åt på en liten pizzeria och sen tog vi en mysig promenad längs vattnet.
 Parken "Rålis" är grabbarnas favorit och där finns bla en stor lekplats för barn.....
 .....och skateparken som är Markus absoluta favoritplats!
 I lördags var det dag för SM i Märsta och vi var på plats hela dagen i strålande solsken. Vädret har verkligen varit på vår sida denna resan.

 Markus hade ett mål och det var att komma till final. Han körde i klassen 9-10 år och kom 3-2-3 i sina heat och var därmed vidare till semifinal. I semi kom han fyra (de kör åtta i alla heat och de fyra första gick till final) och var därmed klar för final. I finalen slutade han åtta och var själv nöjd med det och en fin pokal fick följa med hem!

 Nicke kom 1-1-1 sina heat och i finalen kom han tvåa. Nu har han både guld och silver i SM så "den gamle" ska vara mer än nöjd, kanonfin insats även i år!
 Efter att ha suttit hela dagen i solen var vi riktigt sugna på ett bad och vi hittade ett härligt badställe!


 När vi hade svalkat oss körde vi till Älta där Lilians bror Daniel bor med sin sambo Malin och fyra barn. Vi grillade och hade en mysig kväll där.
 Söndagen bjöd på 28 grader och strålande sol så vi åkte till Flaten och badade. Vilket fantastiskt ställe!!

Det fanns hopptorn ute vid en av bryggorna!

 Min fina hunk!
 Det var inte många minuter som grabbarna var torra, vi har verkligen två fiskar till barn!
 Jag badade också massor, är absolut ingen badkruka jag heller. Jag lyckades dock göra något med mitt bäcken när jag hoppade runt i vattnet bärandes på Max så det har strulat sen dess och gör ganska ont. Men det var det minsann värt!


  Vi var på stranden i nästan sex timmar så vi var riktigt trötta på kvällen. Men lite lek på Rålis fick det bli innan vi sen somnade gott.
 

 I går tog vi på oss gympaskorna och gick flera kilometer i stan. Grabbarna var duktiga och hängde med på sightseeing. Vi var bla vid Stadshuset....
 .....vid riksdagshuset.....
 ....och givetvis slottet!
 Vi valde att gå in på slottet där vi såg skattkammaren, festvåningarna, kyrkan etc. Det var verkligen riktigt fint där inne och det är en häftig känsla att allt detta gamla är bevarat så fint! När vi gått klart där var det lunchdags och vi strosade runt i lite affärer.


 Vi bestämde att vi skulle köra hem på kvällen så kanske grabbarna kunde sova en del timmar, så vi packade ihop oss, gick ut en runda med Lilian och hennes lilla vovve innan vi satte oss i bilen och körde hemåt.
Vid 17.30 lämnade vi Stockholm och 23.20 rullade vi in på Fältgatan och det med klarvakna barn! Vi har haft fina dagar på resan och det är lyxigt att kunna bo på Kungsholmen och bara gå rakt utanför dörren och se vattnet och alla fina byggnader Stockholm bjuder på. Tack Lilian för allt!

2 kommentarer:

  1. Så snällt av Lilian att låna ut sin lägenhet! Då sparar ni ju en hel del pengar för boendet kostar ju en slant annars. :-)

    Härliga dagar ni fick i Sthlm. Fina prestationer av grabbarna som vanligt, fint väder och fina upplevelser!

    Det där Flaten-badet såg ju jättehärligt ut. Vart låg det? Kan vara bra att ha i bakhuvudet när vi åker upp nästa vecka tänkte jag. :-)

    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Flaten ligger i Älta, tog 17 minuter med bil från Kungsholmen =)

    SvaraRadera