torsdag 15 augusti 2013


 Markus har ganska länge pratat om att han vill ha en hamster, men vi har avfärdat det och faktiskt trott att det var en tillfällig nyck bara som skulle gå över. Men när han började leta burar på nätet, kom med kostnadsförslag och inte gav upp så insåg vi att det var dags för första husdjuret! En hamster är ett lätt djur att ha och även om den kräver omsorg, matning och lek, så är det inte som att ha en hund eller en katt. I går smsade han med Malin och som den fina moster hon är meddelade hon att han fick buren om det var ok med oss att han fick köpa en hamster. Gissa om Markus blev glad!

I dag körde vi till Familia och där köpte vi nya familjemedlemmen!


Vi köpte även spån, mat, hus, drickflaska, toalåda, och sand till den. När vi kom hem fick grabbarna själva fixa till buren.

 När allt var på plats var det dags att släppa ut honom i sin nya trevåningslya!
 Vi lät honom ta det i sin takt och när han hade gått ur lilla lådan kunde vi ta bort den.
 "Tjena, Messi heter jag!" Givetvis är det en fotbolls-hamster vi fick tag på ;-)
Han verkar vara en pigg och nyfiken liten krabat och i kväll har han gått upp i handen på oss när vi lägger mat där. Ska bli spännande att se hur tam han kan bli. Det bästa är dock att se lyckan och glädjen hos Markus och Max, de går verkligen in för att denna lilla kompisen ska ha det bra!

1 kommentar:

  1. Hamstrar är jättefina och goa djur! Det går att få dem riktigt tama. Sessan är som en hund - när man kommer in i matsalen och hon springer lös på sin dagliga motionsrunda så kommer hon alltid fram och hälsar. Precis som vilken hund som helst. :-) Hon klättrar också gärna på oss och kommer fram när man kallar på henne. :-)

    Hoppas intresset håller i sig hos era grabbar, det är ju ett stort åtagande att ha hand om ett liv - även om det är litet. :-) Lycka till som nybliven "hamsterfamilj"! :-)

    SvaraRadera