söndag 25 augusti 2013

 I fredags mötte vi upp Filippa, Fredrik, Noah och Sam hemma hos dem, för att sen köra tillsammans mot Landskrona och båten som skulle ta oss till Ven. Det var första gången för grabbarna som de var där; Nicke var där senast när han gick i skolan och eftersom jag bara varit där som väldigt liten, minns jag inget alls av denna fantastiska ö. Redo för avfärd!

Man går på båten med cyklarna....

 .....sen kan man stå på soldäck under resan, eller ta en fika inne i kafeterian.
 Fredrik och Max ser till att vi lämnar hamnen ordentligt!
 Efter ca 35 minuters båttur var vi framme.
 Fredrik och Nicke hade sina cyklar med cykelkärra och Markus hade sin cykel med, men jag och Filippa gick med Sam och hans vagn. Perfekt att ha cykelkärra som vi kunde packa med mat och annan packning, samt att Max och Noah åkte i dessa (snälla grannar lånade ut sin till oss!). När vi kom fram hoppade jag, Filippa och barnen på bussen som tog oss till andra sidan Ven, medans grabbarna cyklade dit. Det blev full fart på Max och Noah när vi nästan var framme vid huset!
 Tummen upp - äntligen framme vid huset!
 Vi fixade tacos till kvällsmat och alla var lika hungriga efter resan dit.
 Efter maten tog barnen ett kvällsdopp i ett kallt hav, men de älskar att bada så få plusgrader är inget hinder.

 Huset vi har bott i ägs av Filippas familj och det ligger ända nere vid vattnet. Det är byggt i slutet av 1800 talet och är otroligt charmigt.


 I går begav vi oss ut för sightseeing på ön. Vi packade ner matsäck och badkläder och gav oss i väg, grabbarna på cyklar och jag och Filippa gick med vagnen. Vi kunde gena på lite mindre vägar så cyklade grabbarna lite längre och på detta viset möttes vi upp på nya ställen hela tiden.
 Vi tog en förmiddagsfika på campingen. Vissa såg till att gömma sig bakom de som är sötare =)
 Barnen har verkligen utforskat mycket dessa dagarna!
 Vi tog oss vidare och var bla vid Tycho Brahes Uraniborg där vi åt lunch. Utsikten är fantastisk var man än befinner sig.
 Lite cykelbus.....
 Vi gick upp till kyrkan St Ibbs!
 Utsikten där uppe var inte sämre den.
 Det är lätt att förstå varför så många väljer att gifta sig på Ven i just denna kyrkan. När vi var inne i kyrkan tände Max och Markus vars ett ljus för Tristan och gamla mormor.
 Det har badats en del, dock var alla överens om att det var galet kallt....!!
 Markus var som vanligt den som badade längst och han hittade en brygga som han kunde hoppa från flera gånger.
 Väl tillbaka till det fina huset med läget som nästan fick hjärtat att slå ett extra slag....
 Lite pilkastning och grillning....
 ....innan vi åt gott tillsammans i kvällssolen.

I dag har vi haft en lugn förmiddag vid huset, lite bad, pilkastning, solning och lunch innan vi lämnade huset för att ta oss till båten. I går blev det ca 8 km för mig och Filippa och i dag blev det ca 5 km så det har blivit gott om motion med bästa tänkbara sällskapet. Vi var vid båten ca en timme innan den gick, så vi passade på att äta glass från glassfabriken på Ven och den var verkligen riktigt god.

Sammanfattningsvis? Sol, bad, motion, skratt, god mat, familjetid, prat, umgänge, sevärdheter och avkoppling. En fin helg med våra vänner, som vi kommer njuta av i minnet länge. Vi har mycket att vara tacksamma för.

Best friends forever!

1 kommentar:

  1. Vilka härliga foton på er helg på Ven - vackra vyer och glada barn (och vuxna :-))!

    KRAM

    SvaraRadera