söndag 18 augusti 2013

Helgen har varit spontan, magisk, rolig, trevlig och blöt! I fredags morse fanns det ett meddelande från Daniel, där det stod "är ni hemma i kväll vi ska göra en spontantripp till Skåne". Eh....klart vi är hemma och öppnar vår dörr när sådant besök kommer! Jag och Daniel växte upp i Döshult när vi var små och våra föräldrar umgicks mycket. I dag är han trollkarl i Stockholm med sin egen fina familj och det är riktigt roligt att vi håller kontakten. Ett gig i Malmö kom plötsligt för honom och då bestämde de att köra ner hela familjen.

Vi hade bestämt att vi skulle äta kräftor, men eftersom vi inte visste exakt när de skulle komma så åt vi lite tidigare, men givetvis såg vi till att det fanns kvar godsaker när de rullade in strax efter kl 20.


Daniel....ja han är magisk i dubbel bemärkelse. Att ha en trollkarl i huset har ju sina fördelar, jösses så blåst man kan bli i sitt eget uterum. Ca 30 cm från hans händer. Stirra på det han gör. Och ändå inte förstå någonting......




 Vi fick se hur Rubiks kub kunde få helsidor av samma färg trots att den fem sekunder tidigare inte hade det, hur kortlek fick hål rakt igenom, hur mynt som nyss var i handen låg i den tredje instoppade plånboken och massa annat. HUR GÖR HAN?? Och nej, man får inte reda på det även om man är kompisar. Som öppnar upp sitt hem. Som bjuder på lösgodis. Som bjuder på frukost. Nope, inte ett ord han yppar! Nåja, ska kanske rota lite i den där plastkassen nästa gång?!

Ni får alla spana in nästa säsong av "Den itusågade kaninen" som går på SVT, nya avsnitt spelas in de kommande veckorna och vi lär absolut sitta bänkade. 

Vi gick till sängs vid 1 tiden och sen blev det mysig frukost tillsammans. Även vovven Kalle som var med verkade trivas på Fältgatan!
 Underbara Linnéa!
 Vid lunchtid var det dags för Ann-Elise, lilla Alexander, Daniel och Linnéa att köra till Malmö för gig, sen skulle de till Karlskrona för fler besök på sin lilla resa. Tack för att ni kikade förbi!

 Resten av eftermiddagen var här fortsatt fullt hus, Markus kompisar kom och större delen av dagen var huset fullt av härliga ungar. Jag och Nicke tränade innan vi gjorde oss redo för middag i Kvidinge hos Ida och Jonas. Jag missade att fota där, de som har köpt sitt hus och allt! Vi bjöds på supergod kycklinggryta, chokladpudding och annat gott. En mysig kväll i uterummet, massor med prat och under tiden spelade grabbarna Wii och underhöll sig med det. Tack fina ni för en fin kväll!

I dag var det dags för start på simskolan för Max. Som han har längtat, det var en fröjd att se honom så glad och förväntansfull.


 Det är små grupper (bara fyra i den Max går i) men i dag var de bara två stycken. Tyvärr var bästa kompisen Noah sjuk så han kunde tyvärr inte vara med. Max älskade att plaska, hoppa, leka, doppa huvudet, blåsa i vattnet, plocka upp ringar från botten och allt vad de nu hann med under 40 minuter!
 Markus har ju aldrig varit så glad för att simma och vi lät honom sluta i simskolan då han med nöd och näppe lärt sig att simma. Sen har han aldrig velat simma tex när vi är själva och badar(han kan men tycker det är tråkigt)  och vi blev faktiskt lite förvånade när han klarade skolans simundervisning under vårterminen eftersom vi sett hur skeptiskt han varit. Nåja, för att sporra honom och simma mycket så sa jag härom dagen "du får 10 kr för varje ordentligt simmad längd under tiden Max är på simskolan". Kan säga att jag rök på 100 kr i dag..........
 Älskade ungar!

I morgon börjar skolan för Markus del och det ska bli skönt att han kommer igång igen efter 10 veckors sommarlov. Vardagen rullar igång ordentligt och jag älskar att vi har en vardag med skola, jobb, dagmamma och aktiviteter. Helgerna är extra mysiga när man har jobbat. Nu kommer Markus ha fotboll måndagar och torsdagar, innebandy på tisdagar samt matcher på helgerna. Det är suveränt att vi har fotboll och innebandy här hemma i byn, vi behöver inte köra till några aktiviter. Max vill börja på gympan igen och jag tror det blir måndagar (har inte kommit ut tider än) och sen har han simskolan på söndagar. Härligt med full rulle och det är riktigt roligt att grabbarna gillar sport, vi kommer stötta dem oavsett vad de vill syssla med och jag sitter/står varje gång med ett litet fånigt, stolt leende på läpparna vad de än gör - bara de är så glada och lyckliga som de är.

1 kommentar:

  1. Kul med trollkarlsbesök hemma! Kan tro att det är fascinerade att se Daniel jobba live och ändå inte ha en chans att förstå hur han gör. :-)

    Kul att det äntligen dragit igång med simskola för Max - så som han pratade om det när vi sågs för några veckor sedan så förstod man ju att han längtade massor. :-)

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera