måndag 17 februari 2014

 Sportlovets första dag har jag varit ledig med grabbarna. Vi tog en lugn förmiddag hemma, de spelade lite, jag fixade lite plock med tvätt och röj och sen skulle vi köra iväg på lite ärenden och äta lunch ute. När jag backade ut bilen så kändes det väldigt konstigt och när jag gick ut för att kolla såg jag att det var punktering!

Det enklaste hade varit att gå in och hämta Nicke, om han inte hade varit på jobb....Så jag började ta fram domkraft, reservdäck och verktyg, och tänkte att det får ta den tid det tar....
 .....en stor skruv satt i däcket!
 Nu hade jag sån tur att grannen kom och hjälpte mig, så det som skulle tagit mig säkert en timme (om jag fått loss bultarna!) tog ca 10 minuter. Det är skönt att ha så fina grannar som ställer upp med proppar på julafton och byter ens däck på några minuter.

När "cykeldäcket" var på bilen körde vi till Däckia där de tog in bilen direkt och lagade punkteringen. Lite underhållning fanns för grabbarna under tiden vi väntade.
 När vi var klara där körde vi till Jysk och Willys, sen blev det en efterlängtad lunch på Mc Donalds. Är det lov och vi har en ledig dag tillsammans så får vi så klart lyxa till det lite!


När vi kom hem lekte båda med vars en kompis resten av eftermiddagen och jag passade på att träna under tiden. Jag tog en chansning i morse och ringde Mirja för att se om hon hade någon klipptid i dag till Markus och Max, vilket hon hade! Kort framförhållning, men vid 17 tiden satt grabbarna på salongen och toffsarna rök!



Kvällen har vi rundat av med filmen "Titanic" då Markus har velat se den länge nu. De har pratat om Titanic i skolan och Markus berättar massor med fakta för oss. Så i kväll har vi sett halva filmen och det är slående så fantastisk den är. Det är lite märkligt/härligt att sitta och se den med Markus, att dela den upplevelsen med honom, för det är upplevelse första gången man ser den filmen.
Rose och Jack, vi ses i morgon igen då vi ser andra halvan av filmen. Tyvärr vet jag hur den slutar....

I morgon ska jag köra Markus och Max till pappa och Lena vid 9 tiden och sen ska de få en heldag där. Jag får en "hemkörning" av dem sen till jobb vid 16 tiden då jag slutar. Vi jobbar resten av veckan så vi försöker planera in lite roligheter och kortare dagar för grabbarna. På torsdag skulle fritids på utflykt så då vill Markus gärna vara där så klart. Vi får väl se om slutet av veckan bjuder på vattkoppor eller om det tar längre tid, eller om vi inte lyckats smittas - den som väntar får se!

1 kommentar:

  1. Bortsett från punkteringen då så hade ni en fin ledig måndag läser/ser jag. :-) Och nu vet vi ju dessutom att ni lyckades smitta Max med kopporna så tummen upp för det också! :-)

    SvaraRadera