torsdag 20 mars 2014

Max har haft en lös tand väldigt, väldigt länge och han har väntat tålmodigt på att få tappa den. Det är stort att tappa första tanden och i går kom äntligen den stora dagen. När de hade fruktstund på förskolan så hade Max plötsligt, lite chockad, tappat tanden när han bet i äpplet!


Taddaaa!

Tanden följde med hem i en påse och när det var läggdags så satte han sitt glas i fönsterkarmen och hoppades att tandfen skulle hitta tanden. När han vaknade i morse så såg han till stora förtjusning att tandfen hade lagt två guldtior där!!

Nu har vi klarat av "tandpremiären" och pengarna som han fick ska han spara till Legoland har vi bestämt. I dag har jag nämligen bokat in vår sommarresa!

Vad kan passa bättre än Legoland när det är lego här hemma för hela slanten, går inte en dag utan att Max håller på med sitt lego. Han kan sitta i långa stunder och hålla på med alla gubbar och tillbehören åt dessa. Vi var där sommaren 2009 och då var ju Markus lika gammal som Max är nu och Max låg i vagnen. Det lockar dock även Markus i år också, där är ju så mycket att titta på, karuseller att åka och badland att plaska i. Det blir två övernattningar på hotell i Vejle, 2 mil från Legoland. Lämligt nog kom det erbjudande i går om man har Ica kort.



I kväll fick jag sällskap av Markus på min joggingrunda, han följde med 1,2 km och sen fortsatte jag drygt 3 km till. Vi får väl se om han kan tycka det är roligt att få upp konditionen en del till fotbollen, det var hans eget förslag att börja springa lite, men det framgick klart att det är roligare att springa om man har en boll att jaga....

1 kommentar:

  1. Kul att första tanden äntligen rök! Det är det klassiska, dvs. att den plötsligt är borta när man ätit något med lite mer tuggmotstånd. :-)

    Kan tro att Markus tycker det känns "meningslöst" att springa utan boll att jaga när han är van vid det. Han får tänka sig en boll vid fötterna så tränar han fantasin samtidigt. ;-)

    Ha en fin fredag och helg!

    SvaraRadera