lördag 19 april 2014

 Vilken fantastisk påskhelg så här långt, tänk att vi nästan har sommarvärme i april! Helgen inleddes med besök på vårdcentralen för Nicke, Max och Markus i torsdags och det visade sig att alla tre hade halsfluss. Skönt dock att få veta att det var det och inte bara virus som kan härja runt hur länge som helst. Nu blev det antibiotika för alla tre i tio dagar, sen hoppas vi att det inte är mer i det här huset på mycket länge.

Vi har påbörjat ett nytt projekt i trädgården där den här stora busken skulle bort...


...och det var en del jobb!


Tanken är att vi ska bygga ett trädäck på denna platsen, här är sol nästan hela dagen och det kan nog bli mysigt intill den stora stenen, träden och dammen.

Sen får vi kanske ta ett snack med Max innan stubben ska bort, för den har det lekts med en hel del sen busken åkte bort och han tycker vi ska behålla den...


 Igår kväll kom Ella, Marcus, Gabriel, Inger och Bosse och grillade.
Efter maten gick en liten stund till fotbollsplanen där grabbarna spelade lite fotboll. Vädret blev ganska fort kallare och det blåste lite, men alltid skönt att komma ut lite när man har ätit.
Vissa orkade inte springa mer...

I dag vaknade vi till strålande solsken  och Max undrade när påskharen skulle komma? Plötsligt såg vi att det låg vita tussar på trappan och det var bara att följa dessa som låg spridda i trädgården...


Max var helt lyrisk! Vi hade dessutom precis sett en film där en vän hade filmat en stor vit kanin i trädgården (riktig sådan) som hoppade över gräsmattan och intill huset låg påskägg...Tänk, nu hade påskharen hittat till Gantofta också!


Det fanns påskägg i trädgården, innehållande både godis och Lego.


Nicke fick rycka ut med kort varsel i dag och döma P11's match. Det var första gången jag fick se honom i den rollen.

Hela påskafton har vi tillbringat ute i det vackra vädret. Grabbarna har haft kompisar här och det har busats och lekts, höjdpunkten var nog vattenkriget!
Mamma/mormor kom och vi målade dom obligatoriska äggen.


Vi har ätit räkröra på kavring med ägg, sen en kycklinggratäng med nypotatis och grönsaker. Efter maten gick vi ut en promenad innan efterrätten.


Vi rundade av en mysig kväll med cheesecake och färska bär, sen var det ett trött gäng i soffan!

1 kommentar:

  1. Mysig påsk ni fick vännen!

    Jag tror att det kommer bli superbra med trädäcket där vid dammen - vilken jättemysig idé att nyttja trädgården ännu lite mer på. :-)

    SvaraRadera