måndag 21 april 2014

 I går körde jag och Markus till stan strax innan klockan 9 för att komma in på bakluckeloppisen som är där varje söndag. Vi gjorde det även en gång förra året och det är väl ungefär så ofta det behövs röja ur vårt hem, en gång om året! Vi hann bara öppna bakluckan sen var där andra säljare som började dra i grejorna (det öppnar klockan 11 så innan dess är det bara de som ska sälja som är inne på området). Vi lastade ur allt vi hade och det tog en liten stund, vi hade verkligen allt från krukor, böcker, skor och kläder till dataskärm, leksaker, pjäxor, spel och kepsar....Till och med min gamla balklänning med 20 år på nacken såldes!


Lite innan klockan 11 kom Nicke och Max också för att hjälpa till. Nåja, vissa tyckte det var mysigt att fixa och hålla på inne i bilen....

 Det var bra drag på grejorna och ganska fort tömdes det av. Det är roligt att prata med så mycket olika folk, se barn bli superglada över något de köpt eller föra diskussion i prutandet. Kan absolut rekommendera detta om man vill få en slant för sådant man tänkt kasta eller skänka bort.

Markus blev överlycklig då han köpte en longboard för endast 200 kr, som ny! Han rullade glatt därifrån....!

Vi tycker det är viktigt att grabbarna får hjälpa till med detta, se att det dom inte längre vill ha, finns det andra barn som blir väldigt glada för. Man behöver inte bara köpa nytt och vill man få in lite extra pengar så får man jobba lite. Nu hade vi lovat att pengarna vi fick in skulle läggas i  burken som vi sparar pengar i, som ska användas när vi är på Legoland i sommar. Klart det blev extra roligt att hjälpa till då!

Lycklig kille!

Vi körde hem vid 14 tiden, efter fem timmar i gassande sol och med nästan tomt bord tyckte vi det räckte då. När vi kom hem fixade vi lite i trädgården och dammen behövde städas ur. Nu är den full med små ödlor och det är lika spännande varje år att kika på dessa.


Markus åkte longboard och kom på att han kunde filma från en rolig vinkel!

Kusin Gabriel kom för att sova över och vi tog en kvällspromenad med alla grabbarna, i det helt fantastiska vädret.

I dag har vi haft det lugnt och skönt. Grabbarna har lekt både inne och ute, jag har bakat knäckebröd och en limpa med lite olika frö och annat smått och gott i. Vi tog en rask powerwalk (tufft för Nicke som har stora abstinens besvär nu när han inte får springa under tiden han äter penicilin....) och Markus och Max cyklade med.

Liten drickpaus togs på halva vägen.

Då kan vi konstatera att påsken 2014 blev mysig och bjöd på underbart väder, gott att äta och mycket familjetid. Precis som det ska vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar