måndag 19 maj 2014

Kan väl konstatera att vecka 20 i princip regnade bort, men som andra veckor har den varit fylld med jobb, skola, förskola, fotbollsträningar, blöta kläder i tvättstugan, egen träning och tjaffs om läxläsningen. Som vanligt med andra ord!

Härom morgonen ville Max mysa lite med Messi innan vi skulle i väg och det är ju alltid med lite skräckblandad förtjusning Max håller själv. Det är ju mysigt, men samtidigt lite läskigt tycker Max.


Vår fina lilla Messi, han har verkligen blivit en del av familjen och jag trodde faktiskt inte att man kunde få en hamster så tam och tillgiven.
                      

I fredags var det sista dagen för R på jobb, nya utmaningar väntar för honom och vi tackade för denna tiden med smörgåstårta. Äntligen var solen framme och med en container som vindskydd var det riktigt skönt att sitta ute!

Markus lekte med kompis hela fredag eftermiddagen och ringde sen hem och frågade om han kunde sova över där, så vi svängde bort med lite saker till honom. Jag försöker vänja mig vid att mina barn börjar bli stora, men kan absolut erkänna att jag tycker det är konstigt när inte alla fyra är under samma tak. Givetvis är jag glad att barnen testar sina vingar och vågar stå på egna ben, oavsett om det är sova borta eller gå till lekplatsen själv. Känns som ett gott betyg på den uppfostran vi ger grabbarna.

Lördagmorgon var vi på plats på klubben, det var dags för den årliga fotograferingen för tidningen, samt att Markus hade match och Max träning. Mina fina pågar!

Max fotbollsintresse är ganska svalt för tillfället, så vi låter honom själv bestämma om han vill träna eller spela match och efter fotograferingen ville han hellre stå med mig och heja på Markus och fixa med kaffeförsäljningen som vi har intill planen.

Markus i närkamp!
Det blev vinst och Markus gjorde 2 mål (med endast en halv minut mellan dessa!) så det var ett glatt gäng som tackade för supporten!

Kan väl säga att det är en stolt och glad pappa/tränare (och mamma!) som tycker det är riktigt roligt att Markus fotbollsintresse är så stort och dessutom i samma klubb som Nicke har spelat i under hela sitt liv.

Efter matchen blev det solstolen, mer fotboll då A-laget spelade, lek med kompisar och lite förberedelser för kvällens grillning. Louise, Micke, Oscar och Melvin kom och vi fick en härlig kväll tillsammans.


Vi åt gott, pratade massor, gick en runda till konstgräsplanen för lite fotboll med barnen och grabbarna lekte bra tillsammans. Tack fina ni för att ni kom!

I dag har vi haft en lugn hemmasöndag som började med lite bak, bullar och knäckebröd var slut så vi fixade lite påfyllning. Max är en klippa på att dela ägg!


Min bil fick en välbehövlig storstädning och tvätt, även här hjälpte båda grabbarna till, Max tog insidan och Markus hjälpte mig med utsidan.
 

Vi hittade lite nya kompisar i trädgården, tror aldrig jag har sett så små sniglar?!

Strax efter lunch kom regnet och sen öste det ner hela eftermiddagen. Nicke tog dock en löprunda i det vädret och såg ut som en dränkt katt när han kom tillbaka - men lika glad för det!

Jag har haft känningar i min högra höft under en längre tid, dock bara så att det har känts stelt och ömt när jag går upp på morgonen eller reser mig efter att ha suttit ner en längre stund. I förra veckan när jag sprang så blev det riktigt illa, höften gjorde rejält mycket mer ont och jag skippade löpning några dagar och tränade på crosstrainern (gör inte ont under tiden jag tränar). Nu har jag varit ner på "normal-ont" några dagar och ska testa springa igen om någon dag. Ska skippa plankan under en tid också, misstänker att den är lite av en bov till detta. Men det är så segt med skador som gör att träningen blir lidande. Förra året tog det sex månader innan jag var bra från skadan i låret, som jag drog på mig under ett innebandypass, nu vill jag verkligen inte ha något mer som sätter käppar i hjulet.

Ny vecka framför oss och den är full med fotbollsträningar, klassfest med Markus klass och Max ska på utflykt med sitt förskolegäng, det blir till att fixa både det ena och det andra till dessa fikakorgar och matsäckar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar