torsdag 1 maj 2014

 Valborg och första maj, två dagar som alltid är förknippade med vänner, familj och firande. För tredje året i rad var vi hos Filippa och Fredrik där vi grillade och sen gick till Råådalen för Valborgsfirande med övriga Gantoftaborna!

Som vanligt - männen vid grillen!

Finaste Filippa!

Vissa njöt mer än andra...

Sam, världens goaste ettåring!

Bästa vänner - grabbarna grus!

 Underbart gott att äta, grillat ÄR godast!

Det var fackeltåg från affären ner till skogen och grabbarna var med som alltid.
 Tyvärr fick det inte vara stort bål i skogen pga brandrisken, men en mysig liten eld blev det och den största behållningen är att prata med massa folk från byn och se alla dessa barn som leker i skogen tillsammans, det grillas både korv och marschmallows och dricks gott.

Vid 23 tiden rundade vi av och jag nattade grabbarna medans Nicke körde in till stan och hämtade Lilian som kom med tåget från Stockholm. Lite prat och goa kramar blev det så klart innan vi kunde hoppa i säng. Härligt att få ha min allra finaste Stockholmsvän här ända till måndag!

I dag var vi uppe och sjöng för Markus, äntligen var 10-års dagen här!

 Han fick ett PSG fotbollsset, två stora fotbollsmål, Ronaldo kalsonger, blockbeat (högtalare), en tröja och ett par Converse skor. Väldigt lycklig kille!

Hela förmiddagen gick åt att fixa med mat inför kalaset som innebar 26 personer på mat. Vi är en stor familj och det blir en hel del som ska ordnas. Det blev också en del fotbollsspelande i solen, målen skulle ju invigas!

Klockan 16 blev huset fullt och vi bjöd på pastsallad med fetaost, grönsallad, nybakat foccaciabröd, grillat kött, kycklingklubbor och såser!

Mingel, mingel....






På tårtan hade vi fått gjort ett par fotbollsskor och en boll i sockerpasta, fantastiska Lina har gjort detta hantverk!


Skorna är kopia av hans riktiga skor!


 En mycket nöjd 10-åring med trötta (men också glada och lyckliga) föräldrar. Nu ska vi ladda om inför morgondagens disco då huset invaderas av 16 stycken 10-åringar som kommer för att fira Markus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar