onsdag 25 juni 2014

 Semester och svensk sommar, det innebär koll på väderprognosen för att se till att använda vädret till det mest lämpliga. För oss är inte semester lika med 30 grader och endast strandbesök och det är kanske tur det med tanke på det väldigt varierande vädret som råder nu. Visst älskar vi värme, sol och bad men blir det inte sju dagar i veckan så är det inget som påverkar oss.

Förmiddagarna den här veckan har bjudit på strålande solsken och då har jag solat i trädgården, Nicke har byggt klart trädäcket och grabbarna leker och pysslar med lite av varje. Markus syns ju sällan utan en fotboll, så hans egenbyggda bollplank används flitigt!


Max pysslar med sitt Lego dygnet runt....



I går eftermiddag tog jag en powerwalk på 6 km och gjorde magövningar ute på trädäcket när jag kom tillbaka. Höften bråkar igen så jag vågar inte ge mig på någon jogging alls. Visst ska man synas i trafik och skog när man ute #blevmycketrosa"?

I morse avslutade Nicke bygget och då hade vi även tagit ut legot där jag och grabbarna satt i solen och byggde både båtar och hus!

Här ska det klättra klematis på armeringsnätet och den fina växten vi fick av familjen Lövgren ska få första platsen.

Nu är även kortsidorna klara.


Studsmattan är också något som används flitigt av Markus och Max!


Vid lunchtid drar molnen in och efter lunch i dag körde vi till Väla. Men vänta.....ska VI sitta där bak?!

Det blev en mysig runda där vi fick köpt kostym till Nicke (har ju bröllop som stundar), delar av grabbarnas kläder blev klara till bröllopet, vi växlade pengar till Danmarksresan och så en glass så klart!

I kväll kom kusin Gabriel och ska sova över här, det är alltid roligt för grabbarna att ha övernattningsgäster. Kikade på morgondagens prognos och den visar återigen en solig förmiddag och molnig eftermiddag, så solbrännan som nu infunnit sig kan förbättras men även dammsugaren kan få jobba lite. Nicke jobbar bara torsdag och fredag denna veckan, sen håller han semester hela nästa vecka med oss. Det är skönt att dela upp ledigheten, blir många lediga veckor för grabbarna som de slipper vara på förskolan/fritids eller där vi står nu, Markus blir hellre hemma själv än går till fritids.

Jag jobbar v 28-30 och går sen på semester igen 31-32 och Nicke har 30-32 så det blir fler lediga veckor senare också. Nu fortsätter vi njuta av sovmorgon (jösses, ingen går upp innan 8!), tid för legobygge med barnen, massor med fotboll i trädgården och på tv (alla gillar VM i detta huset, kanske tur...), tid för träning, inga tider att passa och lösgodis TROTS att det bara är en onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar