söndag 5 augusti 2012

BMX NM 2012

I fredags jobbade jag 7- 9.30 och körde sen rakt hem till grabbarna som packade det sista för vår tripp till Kungsbacka. Ella, Gabriel och svärföräldrarna Inger och Bosse var här och sen körde vi tillsammans upp, med ett kort fikastopp på vägen.

När vi kom fram till banan var det träning, men först skulle de obligatoriska skyltarna på. Man får det nummer som man placerade sig på förra året, ganska kul att Nicke och Markus hade nr 4 båda två!

När grabbarna och Ella hade tränat så körde vi till hotellet för en paus på rummet och lite mys! Sängarna måste ju testas......

 Klockan 17 var det dags för invigningscermonin och givetvis skulle de vara gula och blå!
 Ingångsmarsch där Norge, Danmark, Finland och Sverige är med!
 Max fick också vara med - så klart!
 Alla cyklisterna står gruppvis och nationalsångerna spelades, det hölls tal och tävlingen var invigd!
 Tillbaka på hotellet så åt vi tacobuffe till den fantastiska summan av 49 kr/person! Kan verkligen rekommendera Hotell Halland i Kungsbacka, rummen är superfina, maten är bra och frukosten är fin. Vi hade familjerum för oss fyra och det fanns litet kök med kyl också. Det var ett hungrigt gäng!
 Klockan 9 var vi på plats i lördags och Max tog plats.....

 Alla väntar spänt på listorna som kommer upp strax före start, där står vilka man möter och vilka startplatser man har i sin tre första heat.

 Vi har haft tur med vädret och solen sken på oss både i fredags och lördags!
 Markus kom 3-4-3 i sina första heat, här syns han närmst kameran!
 Nicke kom 3-2-2, han ligger längst till vänster i bild.
 När heaten var körda kom Nicke till semifinal och Markus gick vidare till fjärde heat/final direkt. Nicke kom trea i semifinalen och var klar för final. Ella körde med ett glatt gäng tjejer och hon råkade ut för en krasch och Gabriel kämpade på fint i klassen "upp till 6 år". Det var totalt 56 heat som alla ska köra tre gånger var, alltså 168 heat och titta på, sen semifinaler och finaler. Blir en del!

Det är en lång dag från 9 på morgonen till 19 på kvällen, så Max passade på att sova en stund mitt på dagen. Blev ju sent i säng på fredagen och vi gick upp klockan 7. Inte lätt att orka!
 Starten är riktigt hög och brant, jag är imponerad över att de kastar sig ner för den i full fart.....

 Max var glad att han äntligen fick ge sig ut på banan när tävlingen var klar!
 Syskonen Johansson har sponsring på ryggen, den måste ju förevigas!
 Markus kom trea och stoltare föräldrar får man nog leta efter. Härlig sportsanda bland barnen, man tar i hand med sina mottävlande!


 Nicke kom på en femteplats i finalen och det var han riktigt nöjd med. Hans mål var att komma till finalen och det gjorde han.
En fantastiskt rolig helg och det är så kul med gemenskapen. En stor del av gänget från vår klubb satt tillsammans och så fort det var någon från klubben som skulle tävla så hejade vi och skrek högt! Vid det här laget känner vi ju många även från de andra klubbarna och man pratar i kapp lite varje gång vi ses.
Vi körde till Mc Donalds och åt innan vi sen satte oss i bilen och styrde hemåt. Strax efter 22 rullade vi in på Fältgatan och det var en trött familj som duschade och hoppade i säng. I dag har vi haft en lugn hemmadag med mysfrukost, lite städ och tvätt, grabbarna har lekt ute och jag och Nicke har hunnit med vars en motionsrunda. Nicke tog sin långrunda på inlines och jag tog en powerwalk/löpning i skog och på grusvägarna. Riktigt kul att intervallträna mellan powerwalk och löpning i riktigt högt tempo!

I morgon är det jobb igen och fritids/dagmamma för grabbarna. Nu är det lugnt på bmx två helger på raken, men sen drar vi till Stockholm den 24 augusti, då är det dags för Svenska cupen och jag får dejt med Lilian - längtar!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig helg att se tillbaka på, och klart att ni ska vara stolta över Markus!

    Kramar
    Nettan

    SvaraRadera