måndag 27 augusti 2012

Stockholm!

 I fredags bar det av till Stockholm och som vi har längtat! Vi körde hemifrån strax efter 8 och lite efter klockan 14 var vi uppe. Vi körde direkt till Lilians lägenhet och parkerade bilen där, ringde henne och sa att vi var uppe och sen gick vi ut i det underbara vädret! Lilian bor på Kungsholmen, så några meter från hennes port har man vattnet och ett fantastiskt promenadstråk.

Vi gick till "Rålis", en enorm park som låg 15 minuters promenad från Lilians lägenhet. Där fanns en en jättestor lekplats med allt man kan tänka sig.


 När vi hade varit där en stund så kom Lilian cyklande från jobbet och det blev många och långa kramar! Härligt att äntligen ses igen, det var november förra året sist vi sågs.

 Vi gick sen upp till lägenheten och installerade oss där. Ella och Gabriel har också varit i Stockholm hela helgen, dock har de kört upp med en tjejkompis och bodde på hotell, men de slöt upp och så gick vi allihop till en pizzeria. Lilian fyllde år i fredags så lite firande fick vi ju ha!
 När vi hade ätit gott körde vi och Lilian till hennes bror (Ella och co gick till hotellet) för att mumsa på födelsedagstårta! Där fanns bror Daniel, hans sambo Malin samt Lilians föräldrar och nytillskottet Linnea som bara är en vecka gammal.

 Lilian har sovit hos sin bror så fick vi ha hennes lägenhet hela helgen. Max var HELT såld på hissen och kunde inte få nog! Det är en gammal hiss med grind som man måste dra för och en dörr som ska stängas, ingen annan fick röra den när den skulle användas!
 I lördags var det strålande solsken och Nicke och Markus körde till bmx banan i Märsta. Jag, Lilian och Max var turister i stan....







 Stockholm är så otroligt vackert och jag njöt i fulla drag av att se hela stan, gå i solen, ha bästa tänkbara sällskap och njuta! Vi gick några timmar, sen tog vi en snabb lunch i lägenheten innan vi körde till Skogås för att hälsa på Daniel och Lillis! Det blev en snabbvisit men det går ju inte att låta bli att hälsa på nu när vi äntligen var så nära.
 Fick äntligen träffat underbara Linnea, deras lilla dotter!
 Från Skogås till Ica Maxi och köpa mat, så fixade vi till tacos i lägenheten som vi åt när Nicke och Markus kom tillbaka. Det hade gått bra på tävlingen, Markus kom trea och Nicke etta!
Resten av kvällen tillbringade vi ute och vad kan man säga.....vi hade i alla fall tur med vädret!






 I går söndag vaknade vi till grå himmel och regn, men det var vi förberedda på. Så efter frukosten....
 ....körde vi till banan i Märsta, iförda regnkläder! Dagar som den, med ösregn hela dagen, så FÅR man sitta på bordet;-)
 Lilian kom ut framåt lunch och fick sett grabbarnas finaler där Markus slutade trea även denna dagen och Nicke blev tvåa. Här väntar vi på prisutdelningen!


 När klockan var 14.30 så var det klart med tävlingen och det var dags att säga hej då till Lilian. Det gör ont i hjärtat när vi kramas för jag vet att det dröjer så många månader till nästa gång vi träffas, men jag är så glad ändå att vi har lyckats behålla vår vänskap trots många mil mellan oss.

Resan hem gick bra, även om det var ganska drygt, och vid 21 tiden rullade vi in på Fältgatan. Markus kom i säng ganska snabbt och somnade gott, men Max höll låda fram till klockan var 23! Nåja, i säng kom vi alla och i dag var det dags för vardag med jobb, skola och dagmamma igen. Markus var redo för skolan strax innan klockan 8!
I kväll tog jag en powerwalk/löp runda med Max i vagnen, riktigt skönt i kvällssolen. Dock känner man att det börjar bli höst, vinden är lite svalare nu. Vi får hoppas att vi får en riktigt fin höst med många soliga dagar!

2 kommentarer:

  1. Så kul att få ta del av er helg och vilken tur med vädret ni hade när ni var ute och "turistade" i lördags! Men att ni såg hela stan var nog en lätt överdrift. Sist jag kollade så var Sthlm rätt stort. ;-)

    Perfekt att ni kunde bo i Lilians lägenhet och ha så nära till Rålambshovsparken där grabbarna kunde härja runt.

    Hoppas vi har lika tur med vädret som ni hade på lördag. Extra mycket nu när jag inte kan springa som jag tänkt för springer man är det ju bara skönt med regn.

    Ha en fortsatt bra vecka, kram!





    SvaraRadera