onsdag 15 augusti 2012

Från 8 grader härom morgonen till riktigt sommarhetta, underbart! Efter jobb hämtade jag Max hos Ingrid och Markus gick hem själv från fritids. Jag satte en deg direkt och sen gick jag och pysslade lite ute i solen och lite där inne. Det är så skönt att ha hembakat i frysen, denna gången var det frallor som är supergoda både en helgfrukost, fika vid bmx tävling eller mellis!


Efter middagen så gick jag och Max ut och fixade lite med våra jordgubbsplantor. Vi har ju tagit bort det gigantiska trädgårdslandet som fanns här när vi flyttade in, samt alla rabatter men jag har saknat jordgubbar länge. Så tidigt i våras började vi ett nytt trädgårdsprojekt, den här stora busken skulle bort.......

 Nicke slet och det blev en hel del att köra till tippen och roten hoppade inte upp av sig själv precis!
 Vi sådde gräs och se så fint det blev! Massor med gräsyta och jag fick fem odlingslådor att fixa med.
 Nu i sommar när jag har skött grannens trädgård en del, så har jag tagit "jordgubbsrevor", planterat dessa små i krukor som sen har fått växa till sig lite i uterummet för att sen planteras ut i lådorna. De till höger i bild har växt till sig rejält och tar upp hela lådan nu! Jag fortsätter att plantera och ta nya revor/skott hela tiden och det går åt några stycken för att fylla fyra lådor med ca 12 i varje=)Nästa sommar kan vi förhoppningsvis plocka massor med jordgubbar i trädgården!
 
 Max och jag mös i soffan och läste "Nils Karlsson pyssling" (igen), boken som mormor hade med sig senast i sommarpåsen!
När Max hade lagt sig gick jag ner i källaren och tog ett pass på crosstrainern. Mitt högra ben bråkar rejält och jag har ont i benhinnorna, så det är minst påfrestning när jag tränar så. I går blev det dock en jogging/powerwalkrunda och då lindade jag faktiskt smalbenet för stöd. Tyckte att det kändes bra men eftersom jag redan har ont är det svårt att veta om det gör någon verkan.

Torsdag i morgon och helgen närmar sig faktiskt med stormsteg igen. På fredag ska vi ha grillfest hos dagmamma Ingrid, hon bjuder alla barn med familjer varje sommar. Lördag och söndag har Markus fotbollsskola på klubben, riktigt roligt att barnen får träna, äta där och spela boll hur mycket som helst. När det sen är avslutning på söndag får de bla en boll och lite annat!

Ha en bra onsdagkväll!

7 kommentarer:

  1. Så underbart att han gillar boken! Har Markus hunnit läsa sin bok?
    Du är flitig som en myra men man har massor med energi när man trivs och mår bra!! Jag vet! Kramar till er alla!!
    Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Max fullkomligt älskar Nils Karlsson pyssling! Markus har inte läst alls, han är ute till kl 21 och sen däckar han i sängen. Blir nog mer läsning när det är höst/vinter och mer innetid. Kram till dig också!

      Radera
  2. Vilken skillnad det blev när busken försvann :) så härligt med egna jordgubbar !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det behövs gräsmatta när det ska vara pool, studsmatta och helst en fotbollsplan också=)

      Radera
  3. Gräsmattan har verkligen tagit sig och blivit fin sedan ni grävde upp busken och sådde nytt. Du är så flitig med dina jordgubbsplantor också. Hoppas ni får mycket röda goda gubbar nästa år.

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  4. Du kanske måste få hjälp med dina ben, det kan ju inte vara bra att ha inflammation i benen ständigt och jämnt:-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte så kunnig egentligen på detta, men jag tror nog inte att det är en "inflammation" man har hela tiden när man har problem med benhinnorna. Men det är lite lurigt, många har ju stora problem som man aldrig blir av med=(

      Radera