torsdag 26 december 2013

Vilka mysiga juldagar vi har haft med familjen! På lilljulafton kom mamma hem till oss och vi åt italienskt, spelade Bingolotto och hade lite julklappsutdelning.


Markus fick fotbollströja och shorts i Barcelona och en bok, han kunde inte sluta le på hela kvällen!
 Max fick "Fem myror är fler än fyra elefanter" och pysselbok, kvällen var räddad.


Vi spelade Bingolotto och vann 1000 kr på Lekmer!! En supermysig kväll som har blivit en tradition med mamma. På julafton fixade vi inför kvällen och jag fick hjälp av min lilla nisse med julskinkan!
 Dagen är ju så  lång när man väntar på tomten så vi fick ut och rasta grabbarna lite med fotboll uppe på konstgräset. Skånsk vinter bjuder ju sällan på snö till julen, men fotboll går ju alltid hem!
 Klockan 15 kom Nickes familj, föräldrar och syskon med familjer, och vi skulle mysa till Kalle Anka. Lagom till vi satt oss och börjat fika gick propparna.....Det blev mörkt i stora delar av huset och tvn släcktes. Sen höll vi på i nästan en hel timme med att få rätt på det och även en granne fick komma och hjälpa oss. Det visade sig att elementet i uterummet var stora boven och till sist fick vi löst det. Nåja, vi har ju sett Kalle Anka förr så vi vet ju hur det slutar!
 Tomten kom och hade med sig måååååånga paket........!!
 Kusinerna!
 Glada och nöjda barn!


 Det blev en riktigt fin julafton trots att proppar och lite annat ställde till det (stopp i avloppet!), god mat, familjen samlad, fina paket och mycket gott att äta. Markus blev gladast för sitt x-box och Max hade mer än en favorit julklapp, men nöjda var båda!

I går var det mjukisbyxor och slapp förmiddag som gällde för hela familjen. Vi åt lite jullunch tillsammans innan Nicke skulle börja jobba kl 14. Jag tränade lite medans grabbarna lekte med Gabriel och sen kom Nicke hem redan strax efter 18. Det blev "Ett päron till farsa" film och choklad på bordet, precis som juldagen ska vara.

I dag började Nicke jobba kl 8, så jag och grabbarna körde i tid till Väla så vi var där när de öppnade. Markus skulle köpa sin PSG tröja som han suktat efter sen innan jul.

 Vi var klara på Väla på ca 30 minuter, sen körde vi till Ikea för att köpa lite till rummet i källaren. Det blev en korv till lunch, Max skulle nog kunna leva på det om han fick bestämma.
Vi stannade även till på Biltema då det behövdes en hel del batterier till julklapparna, sen körde vi hem lagom till Nicke också var hemma. Det blev en promenad och lite fotbollsspel igen med grabbarna, sen var Nicke ute och sprang och jag tog ett pass på crosstrainern. Skönt att få röra på sig också lite mellan allt soffmys och godsaker.

I morgon jobbar både jag och Nicke och då rycker farmor ut och passar grabbarna, sen går jag på långledighet och är åter i tjänst 7 januari!

1 kommentar:

  1. Ni ser också ut att ha haft en mysig julhelg. :-) Här fick vi också en grön jul men det är ju inte så mycket att göra åt.

    Ha en skön ledighet nu! KRAM

    SvaraRadera