lördag 16 juni 2012

Blå-gult, fotboll, grillat och syskonkärlek!

I går var det sista dagen på jobb innan min semester! Vi har tidig semester i år men det beror ju på att Nicke inte får välja själv då de har rullande semesterschema på ICA. Han hade augusti förra året, juni i år och lär ha juli nästa år. Man kan ALDRIG veta vad man får för väder och det går ju inte att hänga upp sig på bara det. Näpp, vi njuter alltid av att vara lediga med grabbarna!

I går var det dags att åka till familjen Andersson i Ödåkra för att grilla och se fotbollen. Jag kunde premiärinviga mina nya skor som grabbarna varit och köpt till mig i veckan. Max var inte sämre han, utan han skulle också ha sina favoriter!

Max tyckte det var roligt med katten som Linn och Elin kunde kela med hur mycket som helst i soffan. Det tog dock en stund innan han gillade vovven, men framåt kvällen så var han kompis med henne också.




 Vi fick lite gott att dricka medan Bosse kockade för fullt. Tvn var så klart på och ja.....det var fotboll=)
 Alla våra fina ungar var klädda i blå-gult!
 Grilla = grabbgöra?!
 Vi fick en underbart god grillmiddag och vi njöt av maten och det goa sällskapet. Karin & Nicke!
 Bosse & jag fick mysa på andra sidan.
 Vi hade en kanontrevlig kväll med massor av gott att äta och dricka, mycket prat och givetvis mycket fotboll. Riktigt synd att Sverige förlorade=( Tusen tack fina ni för en underbar kväll!

I dag har vi haft mys-pyssel-dag här hemma (bästa beskrivningen jag kunde komma på!). Jag har städat lite här inne, Nicke har tvättat husvagnen, grabbarna har lekt tillsammans massor och sen kom mamma på besök över lunchen. Med sig hade hon en "sommarpåse" och i den låg massa fina saker till grabbarna. En bok till Markus, ett spel till Max och gemensamma presenter var en frisbee, såpbubblor och godis. Tusen tack fina mormor för att du alltid tänker på barnbarnen!

Klockan 15 var det dags för derby då Gantofta mötte Vallåkra hemma. Nicke är ju reservmålvakt och vi var givetvis där och hejjade också. Jag älskar denna bilden på mina grabbar!
 Max tokade sig lite, man kan tydligen ha cykelhjälmen lite hur som helst!
 När vi kom hem startade vi grillen och Nickes föräldrar följde med hem så vi kunde bjuda på middag. Markus tog årets första dopp i poolen, där har lyckats bli 22 grader!
 I dag har Markus och Max varit hur mysiga som helst mot varandra. De har lekt hela eftermiddagen och kvällen, skrattat och fixat massor med husvagnen, spelat boll, lekt kurragömma och hängt ihop. Dock tog energin slut för en kort stund och de damp ner i soffan. Men hur är det man säger, barn som vilar liggar bara på laddning.....
 .....för sen var det dags för studsmattan!

När det var dags för dusch så fick vi inte hjälpa till alls, de gick in i duschen tillsammans och ut kom två rena grabbar! Sen var det Markus som fick borsta tänderna  och läsa för lillebror, hur underbart som helst att se och höra dem tillsammans.

När Max hade somnat strax efter 20 så gick jag, Nicke och Markus ner i källaren. Jag tog ett pass på crosstrainern, Nicke styrketränade och Markus höll koll på oss och fotbollen på tvn=) Skönt att få ut lite myror innan vi ska sitta flera timmar i bil i morgon. Så fort vi är klara med frukost och husvagnen är kopplad och färdigpackad så drar vi till Öland! Ska bli kul att få komma i väg på minisemester, tre nätter på Bödasand med allt där är att göra och se. Inga måsten, bara mys och lek med grabbarn. DET är semster mina vänner!

2 kommentarer:

  1. Det var många som satt med gulblå tröjor i fredags - och inte sjutton hjälpte det. Men jag har aldrig någonsin brytt mig mindre om en fotbollsmatch än just den kan jag säga. Mina tankar var någon HELT annanstans.

    Ha en riktigt härlig minisemester, hoppas ni får massor av go' sol och mys.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Ha en skön semester! /Anette B

    SvaraRadera