lördag 23 juni 2012

Midsommar

Det var ju inte oväntat att vädret inte skulle vara så fint i går på midsommarafton, det har ju stått på varenda löpsedel och pratats om i dagar. Men om vi skulle låta vädret styra våra liv, fester eller semestrar så vore det bra trist. Det man inte kan påverka ska man inte lägga mycket energi på, det är min filosofi.

Vi hade bestämt att fam Lövgren, Ella och Gabriel skulle komma till oss i år. Vi åt lunch med Filippa, Fredrik och Noah strax efter 12, det blev lite baguetter i all enkelhet. Sen klädde vi på oss regnkläder och gick bort till firandet här i byn. När vi var på plats så slutade det att regna!

Nicke, Fredrik, Filippa och Noah! Ella och Gabbi anslöt till firandet när de kom med tåget till Gantofta.


 Det finns alltid fiskdamm....
 Jag och Max dansade, det var det dock ingen av gänget som anslöt till. Men när lekarna kom i gång så var Markus framme direkt! Det hoppades säck....
 ....och Max var inte sämre han!
 Dragkamp är alltid det tuffaste och mest laddade. Man SKA vinna....
 Max drog också minsann!
 Sen bjuder jag på en fighting-min av dess like! Trots min och Filippas insats så förlorade vi....
 När det var dags för männen i byn så var det blod, svett, tårar och fult spel;-) Gud vad vi skrattade! Första provrycket blev snabbt avklarat då andra sidan hade bestämt att släppa direkt.....Sen blev det två hårda fighter och vid sista draget var det Nickes sida som släppte=) Alla goa, glada och lite blöta!
 När vi kom tillbaka så stod det en fantastisk blomsterbukett på trappan. Den fick vi från grannarna, Åke och Birgitta, vilket värmde lite extra. Fina Åke fick ju en hjärnblödning för några månader sedan och han kämpar på för att komma tillbaka. Birgitta är ensam med hela huset och trädgården så givetvis är vi där och hjälper till så mycket vi kan. I går var Åke hemma på permisson och det var så himla härligt att få krama om honom, höra hans goa skratt och prata i kapp lite!
 Vi satte igång med lite lekar, alla planerade för att fungera inomhus! Vi sög upp godisbilar från en burk och dessa skulle sen hållas uppe i sugröret med hjälp av luften tills de släpptes i nästa burk.

Det blev även innebandy straffar, kast med boll i korg, frisbee på pinne och tipsrunda. Hur kul som helst att aktivera oss lite innan all den goda maten skulle intas.


 Lite senare på kvällen, efter jordgubbar och glass, så började Max och Noah att leka med sina vattensprutor. Det började oskyldigt, gick över till fullt vattenkrig med alla barnen för att avslutas med bad i poolen!
 Tusen tack alla för en härlig midsommarafton, det gjorde vi bra!

I dag var det sovmorgon i huset, Markus gick upp 8.30 och Max 9,30!! Det blev en lugn förmiddag med lite plock och disk, sen bestämde vi oss för att åka till Helsingör. Vi strosade till torget där det blev röda pölser.
 Jag hittade två fina tröjor på H&M, Nicke köpte en keps, Max en vattenpistol och Markus en stor Manchester city flagga till rummet. Alla nöjda och glada!
Det blev en löprunda för Nicke och crosstrainern för mig innan vi åt kvällsmat, nu väntar fotboll på tvn. Markus håller på Frankrike så vi får se om han somnar lycklig eller inte i kväll=)

1 kommentar:

  1. Det syns att ni fick en trevlig midsommar trots vädret. Vilken fin blombukett! Förstår att det kändes bra att få träffa era grannar och få krama om Åke efter det som hänt.

    SvaraRadera