tisdag 26 mars 2013

Muskelbristning baksida lår, hamstrings



Det finns två huvudtyper av hamstringsskador där den ena påverkar infästningen på sittbensknölen högt upp (typ 1) medan den andra brukar sitta längre ned på muskelbuken (typ 2) . Uppkomstmekanismen mellan de olika skadorna samt återhämtningstiden skiljer sig ganska markant



Hamstringsskada typ 1- vid infästningen på sittbensknölen
Hamstringsskador nära sittbensknölen upppstår vanligtvis när stor rörlighet krävs och hamstringsmuskulaturen utsätts för extrem förlängning. Fotbollsspelare som snavar över bollen och sträcker ut benet framåt eller gör en glidtackling kan råka ut för den här typen av sträckning. Den muskel som drabbas mest vid denna typ av skada är semimembranosus och skadan sker oftast vid infästningen mot sittbenet . Löpare med den här skadan klagar ofta över smärta i den nedre höftregionen som förvärras när foten på det skadade benet slår i marken. Återhämtningstiden är relativt lång även om de första symtomen inte är så starka"

---------------------------------------------------------------------------------
Jag fick svart på vitt när jag hittade denna informationen! Det är en Hamstringsskada typ 1 och stämmer in till 100% Det gör ont på exakt det stället där ettan sitter och därför gör det ju ont att "bara" sitta. Gillade dock inte att "återhämtningstiden är relativt lång...."

1 kommentar:

  1. Ja det låter ju onekligen som att den beskrivningen träffade mitt i prick. Tyvärr, får man ju säga... :-( Jag håller tummarna för att din återhämtning blir av det kortare slaget inom begreppet "relativt lång"!

    Glad Påsk på er, Skaune! Ses snart! ♥

    SvaraRadera