lördag 5 oktober 2013

 I går morse var det Messi-mys som vanligt, Max hinner bara vakna sen ska han direkt till buren och greja med honom!


När Markus hade gått till skolan och farmor kommit för att passa Max, körde jag och Nicke till Ullared för vår årliga höstshopping. Som vanligt blev det full kundvagn och vi hittade massor.....Kläder till Max, träningskläder till Markus, vantar, underställ, kläder till både mig och Nicke, heminredning, julklappar, handdukar, mattor, batterier, filmer, strumpor, löparkläder, jackor, adventsljusstake.....combin var full! Två favoriter....

 Vi var väldigt nöjda när vi körde hem och vid 16.30 rullade vi in i Gantofta och hämtad Max hos Noah där han hade lekt under eftermiddagen och Markus hade cyklat dit efter skolan. Tack farmor Inger och Filippa för all hjälp under dagen!

I dag vaknade alla tidigt i huset efter en risig natts sömn. Men ska man ha kalas så är det svårt att sova och man vill gärna gå upp tidigt. Jag körde till Maxi och storhandlade mellan 9-10, sen var det bara att packa ihop oss och köra till Busfabriken där Max och Noah skulle ha sitt 5-års kalas tillsammans. Fyller man år med en veckas mellanrum och är bästisar så ska man ju ha kalas tillsammans!

När de kom fick de vars ett guldmärke som visade att de var födelsedagsbarnen!
 Efter en stunds lek var det dags för hamburgare i Riddarrummet. Max fick sitta på kungastolen, Noah var gladast över att sitta bredvid sin idol Markus!






 Elefanten kom och hälsade på!
 Massor med lek blev det så klart med kompisarna som också är hos dagmamma Ingrid. Det klättras och busas.....
 ....och det öppnades paket.....
 .....inte konstigt att man blir svettig och rosig om kinderna!
 När kalaset var slut körde vi direkt till Nickes jobb där det var öppet hus. Senast anhöriga kom in där var för 6-7 år sedan när det öppnade, så givetvis var vi nyfikna på att se "pappas jobb"!
 Man fick absolut inte fotografera på lagret så några bilder därifrån kan jag inte visa. Det går knappt att förstå vilken anläggning det är, det är så stort och tekniken är otroligt avancerad! Det är robotar och ställningar som är 30 meter höga, det är hundratals meter med gångar som har ALLT från läsk till lingonsylt. Där plockas manuellt och med robotar, det packas och det körs till lastplatserna och det är fräscht och fint. När vi kom upp till restaurangen fick man använda kameran igen, där blev det fika och Max fick en ansiktsmålning.
 Vår egen Spiderman!
 Dags att gå hem efter några timmar på pappas jobb, nöjda och trötta.
 Redan i går började vi fundera på om vi verkligen skulle orka med festen på kvällen och vi har blivit så gamla och kloka att vi lyssnade till kropp och knopp i dag och stannade hemma i kväll. Lite sömn och heldag med aktiviteter, samt kommande kalas för Max i morgon, det får bli en myskväll hemma med grabbarna i stället. Spiderman hade ju bla lego som skulle byggas.....
I morgon ska vi sjunga och gratulera Max på morgonen, även om det inte är förrän i övermorgon han fyller år. Det blir bättre för honom att kunna få firas i lugn och ro när vi alla är lediga och sen ha möjligheten att leka med det han får. På måndag ska vi upp kl 6 och i väg till jobb och dagmamma, så det får bli lite firande på kvällen bara i all enkelhet. I morgon ser vi till att fira vår älskade 5-åring som har gått från 2,9 kg till 29 kg fantastisk kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar