torsdag 31 oktober 2013

HÖST som i höstlov! Denna veckan har jag fått mysa med grabbarna massor och vi har gjort många olika saker. Min hals gör fortfarande riktigt ont (hostan är dock bättre, även om det skräller ibland) så i måndags fick jag en tid på vårdcentralen för att kolla så det inte var halsfluss. Provet var negativt och jag förstår inte hur det kan göra så ont så länge (12 dagar nu) och INTE vara halsfluss? Nåja, på gott och ont, jag smittar ju ingen med det i alla fall.

När vi kom hem från vårdcentralen blev det bak, Markus gjorde muffins och jag och Max fixade kanelsnäckor!


När baket var klart körde vi till Filippa och grabbarna där barnen kunde leka och vi fikade tillsammans. Stormen hade då tagit i ordentligt och det kändes skönt att komma hem sen och krypa in från rusket. Vi satt med våra telefoner och följde uppdateringarna på hd.se, dock hörde vi inte när träden utanför vårt hus välte! Det här vaknade vi till i tisdags....
Två stora träd låg ner och det ena hade kraschat in i grannens staket. Vi är riktigt lyckliga för att det inte välte mot vårt hus i stället....Nu har kommunen varit här och sågat upp träden och vi får försöka snygga till vår häck som blev fördärvad. Men det är ju världsligt!

Efter frukosten körde vi till bowlinghallen och Markus klasskamrat A var också med. Man får SÅ snygga skor!
Det gäller att hitta klot som känns bra.

Snygg stil!
Det var första gången för Max och han älskade verkligen det, sken som en sol hela tiden och vi hann inte utanför dörren förrän han frågade när vi skulle bowla igen.

I går körde vi till Hestra för att träffa Nina, Annie och Ville. Grabbarna är ju inte så glada för att åka bil långt med de fixade de två timmarna med lite film och spel i telefonerna. Max hade ritat en teckning som han gav till Nina. Jag skrev texten på ett papper bredvid, sen skrev Max av det själv. Kul att han älskar bokstäver och vill skriva mycket nu.
 
Smålands finaste bjöd på lunch när vi kom upp!
 
Efter maten körde vi till Gnosjö för att bada. Alla barnen är lika glada för vatten så det passade bra att de fick busa och härja runt där en timme drygt. När vi var nöjda och fingrarna såg ut som russin, körde vi tillbaka till Hestra för lite fika, prat och spel.
Vid 16.30 körde vi mot Gantofta igen och rullade in på Fältgatan två timmar senare. Tusen tack min fina vän för en härlig dag med er, vi saknade er redan på motorvägen hem!

I dag blev det storhandling på Maxi i förmiddags och sen hämtade vi upp Noah. Bästa kompisarna behöver busa tillsammans nu när de har varit sjuka och sen gått på lov, det blir många dagar utan lek hos dagmamman och då får man ses ändå!
Vi satte oss och trädde rönnbär på trådar....
.......det är lite klurigt!
Vi trotsade kylan och vinden och gick till lekplatsen med fikakorg. Goa pågar som njöt av varm choklad med vispgrädde.

Det är ju så gott!
Vi var ute i nästan 1 1/2 timme, riktigt skönt att få frisk luft. Ännu en fin dag med mina pågar!

1 kommentar:

  1. Goa Max, den fina teckningen sitter kvar på tidningsstället på väggen. :-)

    Inte dåligt av Markus att komma till Småland över dagen och bli "lokalkändis" i tidningen, eller vad säger ni!? ;-) Tack igen å igen å igen för att ni kom upp. ♥

    KRAM

    SvaraRadera