lördag 29 juni 2013

 Min semestervecka (utan mycket sol) har rullat på och vi har gjort massor med roligheter. Det GÅR inte att påverka vädret så vi tänker inte låta vädret påverka oss. I onsdags var vi på bio och grabbarna fick ta med vars en kompis. Max och kompisen N gick och såg "Alfons Åberg" och Markus och kompisen S såg "Dumma mig 2". Fina killar med vars en plansch med sig och de stod givakt med dessa!



När vi kom hem från bion fick jag fixa lite med husvagnen då den skulle hämtas på eftermiddagen. Nicke var och besiktigade den 7.30 på morgonen, jag la ut annonsen på Blocket vid 9 tiden och det tog ca 30 minuter innan första samtalet kom och den var såld! Skönt att det gick så fort och vi fick de pengarna vi ville ha för den.

I torsdags var jag och grabbarna på en turné. Vi började dagen med att besiktiga combin, sen körde vi till Biltema för att bla köpa klortabletter till poolen. Där fanns tält att provligga i....

 Vi var och åt lunch på Burger king, åkte till Flowerteam och köpte några växter och sen inom Toys R us för lite nya leksaker. Max har önskat sig ett gevär länge nu så lyckan var total!
 Vi var även inom Biblioteket och sen körde vi hem och Markus kunde börja ladda inför kvällen. Han och andra fotbollskillar och tjejer från Gantofta skulle få vara med vid matchen då HIF mötte AIK på Olympia. Nicke körde direkt dit och mötte upp honom där då han åkte dit med en kompis, jag och Max begav oss till svärföräldrarna för att kika på matchen på tv. Jag var riktigt pirrig i magen när det var dags....

 Inför 11 000 åskådare gick de in med HIF och jösses så stolt jag kände mig när han klarade av sitt "uppdrag" så fint!
 I går blev det en storhandling på Ica Maxi med grabbarnas hjälp och sen hade vi dejt med Filippa, Noah och lilla Sam! Max var redo för lek och bus med bästa kompisen!
 Kusin Gabriel kom ut för att vara med oss och sova över, även kompisen Emma var här hela dagen så det var fullt hus som vanligt. Barnen tog upp ödlor från dammen....
 ....som mest hade de 5 stycken i spannen!
 Härlig fika i uterummet med vattenmelon, vindruvor, kex och annat gott!
Tack Filippa för mysiga timmar, alltid lika härligt att vara med er och skönt att få bubbla ur sig lite om ditt och datt.

I dag ska jag och Nicke köra in barnen till Ella och Marcus i stan, så kör vi barnfria till Emporia i Malmö för lite handhållning. Sen möter vi upp hela gänget hos oss i eftermiddag och grillar i kväll, blir en fin lördag!

tisdag 25 juni 2013

Min semestervecka började i går med att ha huset fullt med ungar, oftast var här sex stycken under större delen av dagen. Jag gillar att Markus och Max kompisar känner sig välkomna här, hoppas det håller i sig upp i åren och vet att man kan vara här i stället för att "hänga ute". Jag gjorde våfflor till lunch och bakade ett lass kanelbullar så det fanns fika också till alla. Nicke slutade tidigare och var och köpte klinker till källargolvet och en cykel till Max!


I dag åkte jag, Markus, Max, Filippa, Noah och lilla Sam till "Piratlekan" på Gröningen. Vi satt på filtar och pratade, åt lunch, grabbarna lekte i två timmar och sen åt vi glass!



 Tack fina Filippa för mysiga timmar med alla våra grabbar, stora som små!

När vi kom hem hade min senaste fotobok kommit med posten. Jag gör en bok för varje år (ibland även om vi gjort en resa, barndop etc) och de blir superfina! Kan verkligen rekommendera att göra sådana här, det är mysigt att kunna sitta och bläddra i dem och grabbarna tycker det är roligt att kunna titta i dem då och då.

2012´s framsida!
 Man kan göra helsidor....

....eller tex ha tre bilder på en sida....
 

 ......eller så här!
 


Veckan verkar inte bjuda på så fint väder men det hindrar inte mig från att njuta av lediga dagar med grabbarna. Visst är strandväder att föredra, men vi får väl hoppas att vi får mer av det när vi har semester nästa gång (v 28-29 för mig och 28-30 för Nicke). I morgon blir det bio och då ska jag, Max och Noah se "Alfons Åberg" och Markus går samtidig med en kompis och ser "Dumma mig 2". Grabbarna ser fram emot det och vi ska ladda med pop corn och mysa!

lördag 22 juni 2013

 I fredags låste jag kontoret kl 16 med en veckas ledighet framför mig. Dock skulle det fixas lite i hettan först, hämta jordgubbar på mammas jobb och sen handla på Maxi. En bil utan ac, en olycka på vägen som gjorde att jag fick vänta en stund och sen tung vagn på Maxi med storhandling gjorde att svetten lackade när jag svängde in på Fältgatan klockan 17.30. Ett bad var verkligen härligt!

I går firade vi midsommar i Gantofta som alltid gör, byn har en fin tillställning varje år där stången kläs, det dansas, leks lekar och säljs lotter. De flesta har fikakorgen med sig och stämningen är på topp!

 Ella, Markus och Gabbi kom ut för att fira med oss.

 I kö till fiskedammen väntade mina tre kärlekar!

 Givetvis dansade vi....

 Max var med och hoppade säck med lite hjälp av pappa.
 Markus lag vann sitt race i säckhoppning, YES!
 Alla som har tävlat får godispris.
 Jo då, även de vuxna var med....
 Efter två timmars firande vid stången var det ett varmt gäng som hoppade i poolen, superhärligt då det var så varmt.
 Vi åt midsommarmat som sig bör och extra gott var pappas inlagda Brantevik sill som jag "tiggde mig till" och han så snällt stod och gjorde, tack pappa!!
 Kubb - givetvis!

 Mys....
 .....och gott att dricka!

Ella, Marcus och Gabbi sov över hos oss och i dag steg alla upp vid 9 tiden (dock var jag vaken betydligt tidigare än så men skönt att få ligga och småslumra så länge. Vi bestämde oss för att åka till Helsingör och gå där och strosa lite, äta röda korvar och ha en mysig midsommardag med barnen.



 När vi kom hem hade grabbarna vattenballongskrig och sen har de även badat i poolen, sällan de hinner torka!
 Nicke sprang en mil nästan och jag tränade magpass i källaren innan det blev tacos och "Ice Age 4". Nu blir det fotboll på tvn, svårt när det är 2 mot 1 som väljer kanal, Markus och Nicke vinner så vi får väl se Italien-Brasilien i kväll. Undrar hur länge jag är vaken?
 

måndag 17 juni 2013

Mina händer visar tydliga bevis på att det målas på Fältgatan. Det målas mycket och ofta. Äntligen är vi i gång med extra rummet i källaren och nu ska där bli fräscht och fint. Bruna dörrar.....
.....blir vita och fina!
Barnen har hjälpt till en del, de älskar att få måla båda två och jag låter de vara med så mycket det går. Japp, det är frun i detta huset som målar allt, maken min gillar inte att måla så han sköter gladeligen annat under tiden. Nåja, det blir han som får lägga klinkergolvet sen så då byter vi sysslor!
Men nu har jag målat en dörr (totalt 3 strykningar på var sida så det blev 6 gånger) och väggarna är klara samt 3/4 dörrlister. Nästa dörr ryker i morgon!

I lördags körde vi till stranden en stund, men vi gav upp blåsten efter en timme ca och körde hem till trädgården i stället. Där kunde vi sola en stund och grabbarna tog ut hela legolådan.

Vi grillade och hann precis sätta oss vid bordet när ösregnet och åskan kom. Men det var mysigt att sitta i uterummet och se blixtarna på himlen. Det har inte blivit så mycket film den sista tiden men i lördags såg vi "Jack Reacher" med Tom Cruise och den var bra, precis som en actionrulle ska vara och med lite humor.

I går var det dags för fotbollsturnering för Markus fotbollslag och de spelade fyra matcher. Markus stod i mål tre av dessa!


 Mellan första och andra matchen var det över två timmar så vi passade på att åka till Ikea och fixa lite till källaren. Obs! Grabbarna på bilden går inte att köpa!
 I den sista matchen spelade Markus ute och lyckades både göra mål och dra på sig ett gult kort! Ska det vara så ska det vara ordentligt ;-)

 Det öste ner under sista matchen, men det var det ingen i laget som brydde sig om!
 Underbara ungar från Gantofta!
När vi kom hem lekte Max med Noah och jag målade en stund och tränade innan vi hamnade i ryggläge på soffan. En fin helg med massor av familjetid och vi fick även gjort mycket här hemma.

Denna veckan jobbar jag 7-16 ensam på kontoret och sen är det ledigt på fredag och jag går på en veckas semester. I kväll var vi hos Håkan, Hannah och Sarah och blev bjudna på grillat, en fin start på veckan. Tack för i kväll!