lördag 1 juni 2013

 Äntligen blev det 1 juni och en mycket efterlängtad EM tävling i bmx på den splitternya banan i Ängelholm. Klockan 8 var vi redo för avfärd och visst ska det synas vilket land vi representerar!

Ett otroligt bygge som nu är klart att använda.....
 Mamma, Inger, Bosse och Marcus på plats!

 Nina, Annie och Ville hade kört från Hestra för att få uppleva sin första tävling och heja på Markus och Nicke. Underbart att solen har visat sig hela tiden vi var där!
 Hmmm....vad är DET?
 Smålands finaste, min fina vän Nina!
 Markus kom 6-5-5 i sina heat och Nicke 3-3-5 (en vajer gick av i sista loppet) så Markus var därmed klar efter sina heat men Nicke gick till final. Grattis kramar till finalplatsen!

Max lyckades somna en stund på läktaren, helt slut efter en tidig morgon och många timmar ute i solen.
 Nicke kom tvåa i finalen!! Prisutdelning och intervju med NST efter det, får väl hålla utkik i tidningen om det dyker upp något sen.

 Markus njuter av tävlingen från läktaren!
 Jag är lyckligt lottad...
 Corben Sharrah från Usa var inbjuden till tävlingen. Det är stort att vara 9 år och träffa elitåkare från hela världen, inte konstigt Markus aldrig vill åka hem!!

Vi har haft en underbar dag, det är mäktigt att stå på en så stor tävling och heja på Markus och Nicke, man blir fylld med känslor! Jag är riktigt stolt över dem båda, som vågar kasta sig nerför den startrampen, trängas med sju andra i varje sväng och ge allt de har i varje heat. Vädret har varit kanonfint (började dock regna när vi körde hem!), vi har umgåtts med vänner och familj och fått en upplevelse utöver det vanliga. Hur många gånger i livet står man på en EM tävling? Grattis Nicke till din andra plats, i ditt första EM!

I morgon är vi på plats igen och hoppas på en lika bra dag!

1 kommentar:

  1. Det var verkligen en rolig och härlig dag på alla sätt! Kul att få se BMX live, och särskilt att få se M&N cykla (även om vi kom precis på håret så såg vi ju iaf Ms sista heat), eftersom det utgör en så stor del av er familjs fritid den här tiden på året. :-)

    Sen måste jag kommentera fotot på oss två; jag har INTE hår i armhålan - det är en skugga!

    Håller tummarna hårt ända från Hestra för att dag 2 blir lika bra som dag 1 både vädermässigt och resultatmässigt. :-)

    Kram på er!

    SvaraRadera