söndag 1 maj 2011

7-års dag och bmx tävling!

Hipp, hipp hurra för världens finaste Markus som fyller 7 år i dag! Vi gick upp kl 7 för att hinna fira honom innan vi skulle köra till tävlingen. Han var klarvaken så överraskningsmomentet gick inte att få till, däremot fick han ögonbindel på då vi ledde ut honom i vardagsrummet där paketen var. Till hans stora glädje fick han en tv till rummet, ett bäddset med Barcelona fotbollsbilder på och en pysselbok. Han fick ju dessutom ett Nintendo DS i påskas som en tidig födelsedagspresent så han har verkligen blivit bortskämd den här födelsedagen=)


När vi var färdiga med paketöppning, frukost, packning och lite mer morgonkaos så körde vi till Malmö för Svenska cupen 2. Vi var där kl 9 för träning och 10.30 drog tävlingen i gång. Det var verkligen kallt i dag trots att solen var framme, men vindarna gick rakt igenom kläderna så jag önskade att jag också cyklat och kunnat få bli lite varmare=) Solen har dock tagit efter två dagar ute nu så solbrännan börjar ta sig!

Markus kom 4-4-4 i dag (de är ju 8 då det är fullt heat) vilket var bättre än gårdagens placeringar. Detta gjorde att han kom till A-final i dag (B i går) och där slutade han sexa! Vi var grymt imponerade (igen) över hur han cyklade loppen, han balanserar helt själv med cykeln vid grindstarten, han vågar nu trampa ner för hela startrampen och han ger sig in i fighterna på ett helt nytt och vågat sätt.

Nicke kom 1-1-1 och vann finalen, så det blev en repris på gårdagen för honom. Ella kom 1-2-1 och vann sin final - snacka om att Johansson är farliga i sommar!! Här är Markus längst till höger då han ska få sin pokal för sjätte placeringen i A-finalen. Ta en liten extra titt på backarna och kurvan man ser i bakgrunden, det är minsann inte helt lätt att ta sig runt där!
3 x Johanssons med sina pokaler!
När vi kom hem så blev det urpackning av bilen, installation av Markus tv, pyssel vid köksbordet med nya pysselboken och sen åt vi tacos som Markus valt som födelsedagsmiddag. Sen när barnen var duschade så blev det självklart ljus att blåsa ut och glass till efterrätt innan sängen väntade!









En fantastisk helg med familj och kompisar och jag är innerligt glad för att vi har bmxen som ger oss så mycket. När vi kommer hem efter en tävling känns det lite tomt, så tycker hela familjen, och vi längtar tills nästa tävling!




Ny vecka i morgon och den bjuder på fotbollsträning, vernisage på Dunkers och lite träning för min del. Jag har inte lyckats röra på mig lika mycket som grabbarna denna helgen, men mamman måste sköta marktjänsten vid tävlingar;-) Tycker vi mammor/pappor som står vid sidan om, tar av och på skydd, levererar smörgåsar och dricka, köper grillade korvar och tar alla bilderna - vi borde också få medalj;-)


4 kommentarer:

  1. Låter som en härlig födelsedag! :-D

    SvaraRadera
  2. Jag är grymt impad av Mackan, vilken bmx-kille han är!! Vore så roligt att se honom live någon gång men det lär väl hinnas med om det intresset håller i sig, vilket det verkligen verkar göra. :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken fin födelsedag!
    Hoppas att smsglassen smakar ;-)
    Dina grabbar är så superduperbra på sina cyklar. Ja, och svägerskan såklart. Blir det fler tävlingar i Malmö?

    SvaraRadera
  4. Tror inte där är tävling förrän i september nästa gång=(

    SvaraRadera