söndag 15 maj 2011

Helgen i backspegeln

Lördagen började vi med att köra till Väla för att bla ordna med våra mobilabonemang. När det var klart körde vi hem och gjorde våfflor till lunch och fixade med lite av varje här hemma. Nicke och Markus cyklade bort till fotbollsplanen och såg när A-laget spelade match och jag och Max stannade hemma och bakade kanelbullar. Enligt Max ska man ha MYCKET kanel, socker och smör! Spana in mängden;-)

När bullarna var lagom färdiga kom Christian och Madelaine ut med Milton som vi skulle passa eftersom de skulle på bröllop. Det var premiär för Milton att sova hos oss och det har varit supermysigt att ha honom här. Snällare unge får man leta efter=) Max gick in i rollen som "storkusin" och skulle göra allt för Milton! Här är det vätskekontroll:





Middag slank ner utan problem, en barnmatsburk först och sen smakade även potatiskroketter och majs gott!

Max var fascinerad av vällingen, han har ju själv aldrig druckit=)


Natten gick jättebra - för Miltons del. Han sov gott hela natten utan att ge ett ljud i från sig. Max var däremot superjobbig, skrik och aggressioner som han kan ha vissa nätter när det är som värst. Kan ju erkänna att det var två trötta föräldrar i dag som vaknade vid 7 tiden, men när huset är fullt med goa ungar så är kan det kvitta om ringarna runt ögonen är extra mörka;-)

Nicke har jobbat på förmiddagen så jag tog barnen i bilen och körde Markus till Tropikariet där det var dags för kalas. Jag körde Milton hem och det var minsann lite svid i hjärtat när han skulle lämnas, saknar busungen minsann!


När vi hämtade Markus fick kalasgänget precis gå in till surukaterna och se när de fick mat och där inne är enorma sköldpaddor som de fick "knacka" på (inte så klappvänliga). Kalaset hade varit superkul och de har fått klappa giftormar, ha lemuer på axlarna och se många djur matas.


Väl hemma var det dags att gå en runda med Asterix, han var kvar så Christian hämtade honom sen när de skulle hämta sin bil i stan samtidigt. Max var stolt över att få hålla själv!

Jag och Max har i eftermiddag storstädat uterummet så nu är där fint och redo för många mysiga sommarkvällar där. Max älskar att hjälpa till nu - med allt! Inget får jag göra själv och nu är han en klippa på att tömma diskmaskinen också. Otroligt att han faktiskt sätter alla olika storlekar på tallrikarna på rätt plats också=)


Helgen är över och ny vecka tar start igen. Lite nya tag ska tas med vår lilla tonåring tänkte vi, det är lite för mycket bråk och tjat på/med Markus så nytt system ska provas=) Får se om det blir bra resultat, han brukar gilla när vi kör med belöningssystem. Hellre uppmuntra än skälla!
Annars bjuder veckan på lite av varje som fotbollsträning, bmx träning, powerwalks och på torsdag springer Markus Kalvinknatet i Helsingborg - en rörlig vecka!









6 kommentarer:

  1. Tack världens bästa Emilia med familj för att ni tog så bra hand om Milton. Underbara bilder på killarna å snälla Max som var en duktig storkusin till vår son. Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Vi som tackar för att vi får förtroendet att ha honom här! Ser fram emot nästa gång=)

    SvaraRadera
  3. Njut så länge det varar, tonåringar tömmer nog inte diskmaskinen lika frivilligt ;-)

    SvaraRadera
  4. Så stor Max blev helt plötsligt! Det syns att han tar sin roll som storkusin på största allvar! :-)

    SvaraRadera
  5. Jag älskar bilden på dem när Milton får hjälp med vatten intaget =)

    kram madelaine

    SvaraRadera
  6. Ja, fina ungar vi har Madelaine! Roligt att de är så glada för varandra=)

    SvaraRadera